Copy
View this email in your browser

Dit is de nieuwsbrief voor het project Meetjeslandse Meesters. Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

Terugblik startmoment
Vorige maand lanceerde COMEET het project feestelijk op het startmoment. Was je er niet bij? Geen nood! Een kort verslagje, de presentaties en foto's zijn te vinden op de website en op de facebookpagina.
 
De leerlingen van de kunstacademie Eeklo gaven meteen het goede voorbeeld en lieten zich inspireren door het werk van Luc Verstraete. Met wat verf en micafilms staken ze het grafische werk van de meester, letterlijk, in een nieuw kleedje. Benieuwd naar de interpretatie van het atelier beeldhouwen en ruimtelijke kunst? Neem dan zeker een kijkje op onze blog
OVERMEESTERD/HOOGTEWERK van start
Op 16 januari ging het project HOOGTEWERK/ OVERMEESTERD van start in Maricolen Maldegem (i.sm. MUS-E Belgium). Gedurende 9 sessies dompelt kunstenaar Tim Onderbeke de leerlingen van de 1e graad voeding en verzorging onder in de wereld van de beeldende kunsten.  Geïnspireerd door de Meetjeslandse Meesters gaan ze op zoek naar hun eigen interpretatie van dit artistieke erfgoed. Het resultaat van het kunstentraject zal te bewonderen zijn tijdens het LOKALE HELDEN festival (26/4) en op ERFGOEDDAG (28/4) in de KUMA. 
Volg het artistieke traject van de jongeren via instagram!  
Oproep: Meetjeslandse Meesters in privécollecties   

We sluiten het project in oktober 2019 af met een tentoonstelling over de Meetjeslandse Meesters. Bezit je zelf werk dat je graag ziet schitteren op deze expositie? Neem dan zeker contact op met onze projectmedewerker. In samenspraak met de curator bekijken we dan welke werken in aanmerking komen. 

Communicatie activiteitenaanbod
Organiseer je met jouw vereniging een activiteit in het kader van Meetjeslandse Meesters? Vergeet dan niet je initiatief in te voeren op de UITdatabank. Voeg zeker ook het label 'Meetjeslandse Meesters' toe! Dan verschijnt je activiteit op onze website. 

COMEET voorziet ook templates voor de promotie van je evenement. Samen met de logo's en het campagnebeeld zijn ze te downloaden op de website, onder de rubriek 'organisatoren'. 
Kunstenaarscollectieven
Vandaag zijn heel wat kunstverenigingen en kunstenaarscollectieven actief in het Meetjesland. Sommige verenigingen zoals het Kunstplatform Evergem , Ateljee15 of de vrije kunstgreep, werken structureel en organiseren tal van activiteiten voor haar leden. Andere groepen verenigen zich om samen promotie te voeren, infrastructuur te delen of een groepstentoonstelling te organiseren. 
Meetjeslandse voorbeelden zijn De negen, Kunstkring Altra en de Boomgaerdgroep. Daarnaast zijn ook de sociale media een ideaal forum om elkaar te ontmoeten. Zo zijn er de facebookgroepen Artistiek Waarschoot en Kunstcollectief Eeklo.
Ook lid van een collectief? Contacteer ons en we zetten jouw artistieke vereniging graag in de kijker via onze facebookpagina!
Ook de Meetjeslandse Meesters werkten vaak samen. Dat zien we bijvoorbeeld in dit werk van Joe Van Rossem uit 1971 (collectie MUDEL): 'zelfportret met Dees De Bruyne'. 
Copyright © *2018* *COMEET*, All rights reserved.