Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

TERUGBLIK
In het weekend van 20 april was er de expositie Waarschoot in Beeld. Niet alleen de Sint-Ghislenuskerk, maar ook de "Bevende Hazelaar" en het landschap in en rond Waarschoot bleken geliefkoosde onderwerpen om op doek te vereeuwigen.
Daarna was de jeugd aan zet! Met het project Overmeesterd/Hoogtewerk toonde kunstenaar Tim Onderbeke, in samenwerking met Mus-e Belgium, hoe je oude kunst op een frisse manier kan interpreteren. Samen met de leerlingen van het eerste jaar voeding en verzorging van Maricolen Maldegem verwerkte hij beelden van enkele Maldegemse Meesters tot hedendaags werk. Het resultaat was te bewonderen op Erfgoeddag.
Ook de jongeren uit Wachtebeke lieten zich van hun meest kunstzinnige kant zien. Voor de tweede keer op rij organiseerde Fabriek a Brak het kunstparcours In Vitro.
Klik hier voor meer foto's van de zonnige vernissage. 

 
Ten slotte werd het monumentale Godshuis gedurende één week de ideale locatie voor een prachtige tentoonstelling Beeldenstorm.     
PROJECTNIEUWS
Brochure! 

Vanaf volgende week verschijnt de brochure met het activiteitenoverzicht! Onder andere te verkrijgen in de Meetjeslandse bibliotheken. Benieuwd!? Download dan hier al de digitale versie. 
Orgel zkt muzikale vingers

Op 2 juni neemt heemkundige kring Het Land van Nevele je mee naar de kerk van Poesele in het kader van Open Kerken dagen. Je komt er alles te weten over 'kerkschilders' Theodoor Janssens en Felix Berijngier, beiden door Artoria aangeduid als onbetwiste Meetjeslandse Meesters.
 
Ook de historische Louis Lovaertorgel maakt deel uit van het kunstzinnige interieur van de kerk. 
Altijd al eens op een orgel willen spelen? Grijp je kans om het Louis Lovaertorgel te bespelen! Contacteer André Bollaert (bollaert.andre@telenet.be) en schrijf je in voor het 'vrij orgelpodium'. 
Raam zkt tekenaars

De cultuurdienst Maldegem organiseert in juni een raamtekenroute doorheen het centrum. Ondertussen boden al heel wat handelaars en particulieren een raam aan. Nu nog tekenaars! Schrijf je in en bereik een groot publiek met jouw tekentalent! 
 
ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
Expo Robert Kintziger (11/5-12/5)

De Asseneedse kunstenaar Robert Kintziger (1935-1999) liet een briljant oeuvre na: prachtige landschappen, stillevens en portretten. Als eerbetoon organiseert Marnix De Vleesschauwer i.s.m. gemeentebestuur Assenede, vzw Vliet en COMEET een tentoonstelling in de Bijenkorf. Terecht schuift Assenede deze kunstenaar naar voor als Meetjeslandse Meester en 'Ambassadeur van het krekengebied'. Klik hier voor meer info. 
Kunstsalon Eeklose Meesters (18/5-9/6)

De tentoonstelling 'Kunstsalon Eeklose Meesters' kwam tot stand dankzij de medewerking van een aantal families die heel graag het werk van hun meester in bruikleen gaven, aangevuld door vele werken uit de eigen collectie van V.V.V.-Eeklo. Pronkstuk van de tentoonstelling is een prachtige kopie van de triptiek van Quinten Metsijs die kunstschilder Alfons Oosterlinck maakte in de periode 1918-1928. Heel recent schonk de eigenaar dit werk aan het stadsbestuur van Eeklo.
Klik hier voor alle praktische informatie. 
Naast dit tentoonstellingsproject zijn er eveneens vier kunstwandelingen. Combineer de expositie dus met een ontdekkingstocht doorheen de stad! De wandelingen, waarbij een aantal meesters ‘in vitrine’ te bewonderen zijn, worden begeleid door een gediplomeerde gids. Ze zijn gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk via kunstwandelingeeklo@hotmail.com
Expo Boerke (11/5-24/5)

Terwijl V.V.V.-Eeklo de oude meesters in de kijker zet, kiest CC de Herbakker voor de hedendaagse meester: striptekenaar Pieter De Poortere. Ontdek zijn werken tijdens de tentoonstelling in de bib, of kom kijken naar de meester in actie! Op 8 mei zie je hem aan het werk tijdens het atelier. (Deelnemen aan het atelier kan niet meer, dat is volzet, maar kom gerust een kijkje nemen). Op 16 mei gaat Pieter De Poortere het duel aan met collega Kim Duchateau in een ware tekenbattle
Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp