Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

PROJECTNIEUWS
KOM VZW: intersectorale ontmoeting (6 juni)

KOM VZW is een prachtige organisatie die kunst dichter bij mensen met een verstandelijke beperking wil brengen.

Hoe kunnen we samen met KOM VZW de drempels verlagen en werken aan een inclusief cultuuraanbod?

COMEET organiseert samen met Regionaal Welzijnsoverleg Meetjesland een ontmoeting tussen de zorg- en cultuursector.

Iedereen die aan deze doelstelling wilt meewerken is welkom op dit overleg! 

Alle praktische details vind je hier.
Deadline aanmelding Kunstendag voor Kinderen

Organiseer je een activiteit in het kader van 'Kunstendag voor Kinderen' op 17 november?

Vergeet je activiteit niet aan te melden! Dat kan nog tot en met 15 juni. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulier op de website van de Vlaamse Overheid.

Vanuit het project Meetjeslandse Meesters zetten we ook volop in op dit Vlaamse evenement met onder andere een gezamenlijke regionale communicatie. Meer info volgt binnenkort!
 
TERUGBLIK
Historische en hedendaagse Meesters in Eeklo 

Met haar academie kan de stad Eeklo rekenen op een sterke geschiedenis van ‘Meetjeslandse Meesters’. Een geschiedenis die de VVV Eeklo inspireerde om met de eigen collectie en bruiklenen van privé-collecties een overzichtstentoonstelling samen te stellen. De opening bracht alvast heel wat volk op de been! De tentoonstelling zelf kun je nog bezoeken tot 9 juni.
Terwijl de VVV Eeklo de artistieke wortels van de stad eert, schoof het CC De Herbakker tekenaar Pieter De Poortere naar voren als eigentijdse Meetjeslandse Meester. Je kon de meester onder andere aan het werk zien tijdens een atelier en de tekenbattle. Zijn werk werd ook tentoongesteld in de bib. 
Bezoek de tentoonstelling van de VVV met een professionele gids!
De eerste twee wandelingen waren al een groot succes. Mis je kans niet, op zaterdag 1 en 8 juni volgt er nog een wandeling waaraan je gratis kan deelnemen. Schrijf je in via: kunstwandelingeeklo@hotmail.com. Alle praktische info vind je op onze activiteitenpagina.
Eerbetoon aan Robert Kintziger in Assenede

Marnix De Vleesschauwer realiseerde in samenwerking met VZW Vliet en cultuurdienst Assenede een prachtige tentoonstelling over ‘zijn meester’ Robert Kintziger.
Hij was niet alleen letterlijk de leermeester van De Vleesschauwer, maar ook figuurlijk, én een meester die tot nog toe ontbrak op de lijst van de Meetjeslandse Meesters.

Wil je graag meer weten over Robert Kintziger? Lees dan het korte verslagje op onze blogpagina
ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
Meetjeslandse Meesters in Wachtebeke
1 juni - 29 juni

Het artistieke jongerenproject Fabriek A Brak en de Cultuurdienst Wachtebeke slaan de handen in elkaar en stappen mee in het project Meetjeslandse Meesters. 


Een resultaat van deze samenwerking is de tentoonstelling 'Woord en beeld' die je nog tot 29 juni kunt bezoeken in het GC Cultuurhuis Safarken (beeld) en de openbare bibliotheek (woord). Bewonder er onder andere schilderkunst, etsen en tekenkunst van kunstenaars uit Wachtebeke. Of stroop je mouwen op en leer glasgraveren als een echte meester tijdens de workshop van Fabriek A Brak op 22 juni! 

Op zaterdag 1 juni is er een feestelijke opening waar we de Wachtebeekse schrijver Jules Persyn huldigen. Kom je ook?

Open Kerkendagen
1 en 2 juni


Open Kerkendagen is een jaarlijks initiatief dat het religieus erfgoed in de kijker zet. Tijdens het eerste weekend van juni zetten allerlei kerken in België, Luxemburg en Frankrijk hun deuren open. Ook in het Meetjesland organiseren heel wat kerken extra activiteiten, waaronder enkele in het teken van de Meetjeslandse Meesters!

In Nevele focust de heemkundige kring 'Het land van Nevele' op het leven en werk van 'kerkschilders' Felix Berijngier en Theodoor Janssens. Bezoek de tentoonstelling en laat je verassen door de klanken van het 'vrij orgelpodium'.
Op zoek naar Maldegemse meesters? Die vind je in de kerk van Adegem! Er is een geanimeerde rondleiding op zaterdag 1 juni, en op zondag 2 juni kun je er genieten van een tentoonstelling, presentatie en filmvoorstelling over de Maldegemse Meesters!

Tenslotte kan je hedendaagse meesters aan het werk zien in de kerk van Landsdijk (Bassevelde). In samenwerking met de Ambachtenacademie stelt 'GrensKunst' er hedendaags werk tentoon, gecombineerd met een orgelconcert en demonstraties van restauratietechnieken (trompe l'oeil, houtimitatie,...). 
Kunstroute op de kanaalfeesten
7 juni 


Ter gelegenheid van de kanaalfeesten stellen 21 kunstenaars uit het Meetjesland op 7 juni hun werk tentoon op verschillende locaties langs het Schipdonkkanaal.

Combineer de kunstroute met de vele optredens en andere activiteiten.

Op de Facebookpagina van de organisatie vind je meer informatie.
Meesters in Situ 
1 juni -29 september

Vlaamse Meesters in Situ wijst je de weg naar uitzonderlijke kunstwerken op unieke plekken, weg van de platgetreden drukke paden. Dat kunnen verborgen parels in de kunststeden zijn, maar ook en vooral in kleinere stadjes en in weggestoken dorpjes overal in Vlaanderen.

In het Meetjesland werden twee locaties geselecteerd voor dit Vlaamse project: het topstuk “Nood Gods” van de Meester van Frankfurt te Watervliet en “Kopie naar Bladelintriptiek” van Jan Rickx te Middelburg.

Op iedere locatie staat een touchscreen waar je extra informatie vindt via beelden, film en geluid. Daarnaast organiseren beide locaties ook extra activiteiten zoals lezingen, wandel- en fietsroutes of een kunsttentoonstelling. Meer informatie vind je op onze activiteitenpagina.

Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp