Copy
View this email in your browser

Dit is de allereerste nieuwsbrief voor het project Meetjeslandse Meesters. Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

Save the date!
In samenwerking met de Kunstacademie Eeklo organiseert COMEET op 20 december 2018 het startmoment voor het project Meetjeslandse Meesters.

Een officiële uitnodiging volgt nog, maar hou de datum alvast vrij. We stellen op deze avond het activiteitenaanbod voor, er komen interessante sprekers en er zal natuurlijk kunst zijn, veel kunst!
Oproep: activiteiten
Wil je extra ondersteuning voor je activiteit? Laat ons dan tijdig weten wat je nodig hebt! Ondertussen vroegen al verschillende partners (academies, verenigingen en gemeentes) extra ondersteuning op maat. Laat ons weten vóór 15 november wat je wilde plannen zijn! Contacteer ons>
Tip: Nog op zoek naar inspiratie? Het forum voor Amateurkunsten organiseert in november inspiratiesessies voor lokale besturen om artistieke bottom-up initiatieven warm te omkaderen. Meer informatie>
Oproep: beeldmateriaal
Ondertussen zijn heel wat creatievelingen enthousiast om zich te laten inspireren door het werk van de meesters. Maar niet van elke kunstenaar is er evenveel beeldmateriaal beschikbaar en veel werk zit in privécollecties.
Bezit u, uw vereniging of gemeente zelf werk of beeldmateriaal van één van de meesters? Laat het ons weten!
Update historisch overzicht
Ondertussen zijn de meesters gekend. Samen met lokale erfgoedpartners en onderzoeksbureau Artoria stelden we een lijst samen van meer dan tachtig kunstenaars. Deze lijst is allesbehalve een eindpunt, aanvullingen zijn steeds welkom!
Contacteer ons>
Bij de gemeente Assenede kwamen bijvoorbeeld nieuwe kunstenaars naar boven: Robert Kintziger (1935-1999), Sebastiaan Van Loo (1782-1849) en Adolf Masure (1852-1936). Kunstenaars die niet altijd verschijnen in de kunstboeken, maar wel lokaal gedragen zijn. Wij zijn alvast benieuwd naar welke kunstenaars nog zullen bovendrijven tijdens dit project!
Nieuwe website komt eraan!
Achter de schermen van de Meetjeslandse Meesters wordt niet stilgezeten. In alle bedrijvigheid worden kleuren gemengd, doeken opgespannen, potloden gescherpt en teksten neergepend. COMEET is hard aan het werken aan een eigen website voor de Meetjeslandse Meesters.

Voorlopig kun je voor meer nieuws over het project nog even terecht op de website van COMEET
Kunstenaar in de kijker
In elke nieuwsbrief zetten wij een kunstenaar in de kijker. Deze keer is dat Luc Verstraete.
Wist u dat Luc werkzaam was in Eeklo en er dit jaar maar liefst drie tentoonstellingen worden georganiseerd met zijn werk? Hebt u de eerste gemist? Geen nood! De cartoons van  Verstraete worden getoond van 30 september tot 23 december, elke zondag in het ECC in de Brugstraat in Kruishoutem, van 10u tot 12u en van 14u tot 17u (meer info). Van 10 november tot en met 22 december kunt u in de Kunstacademie van Eeklo ook nog een tentoonstelling met de grafiek van Luc Verstraete bezoeken tijdens de lesuren (meer info). 
Copyright © *2018* *COMEET*, All rights reserved.