Copy
View this email in your browser

Met deze nieuwsbrief geeft COMEET je een regelmatige update van het project Meetjeslandse Meesters: informatie over de meesters, projectnieuws voor organisatoren en een greep uit het activiteitenaanbod.

PROJECTNIEUWS
Work in progress... 

Aline Acart achterna! Onder dit motto werken de creatievelingen van Dienstverleningscentrum De Triangel momenteel aan een dialoog tussen oude en nieuwe meesters. Ontdek het resultaat van dit creatieve proces dit najaar op de herfstfeesten
Ook bij Atelier Suzy vonden de cursisten inspiratie bij de meesters. Ze vertrokken uit de technieken, het kleurenpalet of de compositie van het originele werk en gingen daarmee aan de slag. Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de werken. Laat je op de kunstroute verrassen door dit origineel initiatief! 
Gezocht: werk van Jozef Van Maldegem 

Van 8 t.e.m. 30 november 2019 loopt in de kunstacademie (KUMA) een expositie over de Maldegemse kunstschilder Jozef Van Maldegem. Ben je in het bezit van een schilderij van Jozef Van Maldegem en ben je bereid om het voor de duur van de expo te ontlenen? Gelieve dan een foto van het werk samen met de afmetingen en je contactgegevens te sturen naar kunstacademie@maldegem.be. 
TERUGBLIK
Portretten van Antoine Bral 

In juni bracht de fotogroep Meetjesland een hommage aan kunstenaar Antoine Bral uit Kaprijke. Ze fotografeerden de kunstenaar in zijn atelier en presenteerden deze foto's samen met zijn beeldhouwwerken. Een kort verslagje is te vinden op onze blog.
 
Glasgraveren in Wachtebeke

In Wachtebeke organiseerde de cultuurdienst in samenwerking met Fabriek a Brak een workshop 'glasgraveren' in het kader van de expositie 'Woord en Beeld'. Na een bezoek aan de tentoonstelling met werk van Kunstenaars uit Wachtebeke gingen we aan de slag met de graveerpen. Een creatieve en kunstzinnige middag met mooie resultaten!
Meesters in Maldegem

Ook in Maldegem kon het publiek genieten van een groepstentoonstelling in het gemeentehuis, raamtekeningen in het centrum en een kunstmarkt. Check onze blog voor de winnaars van de raamtekenwedstrijd en enkele sfeerfoto's. 
ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
Meetjeslandse Meesters op Oogst op 't Stee
15 augustus


Help jij mee aan een gigantische reproductie van het topstuk Het Nood Gods? COMEET liet het toptstuk omzetten in een kleurplaat waarmee iedereen aan de slag kan! De gezinsbond van Watervliet voorziet panelen en kleurgerei waarmee kinderen aan de hand van de kleurplaat verdeeld in fragmenten een reuzengrote reproductie van het Topstuk 'Het Nood Gods'  zullen creëren. 
Oogst op 't Stee is ook het ideale moment om het topstuk en de interactieve opstelling van Meesters in situ te ontdekken. Er zijn gratis rondleidingen om 13.30 uur en om 14.30 uur (graag aanmelden via dienstvrijetijd@sint-laureins.be
Kunstenaars en ambachtslui stellen op die dag ook hun werken tentoon, lokale producenten bieden er proevertjes aan en verkopen hun oogst. 
 
Kunstenfestival Aardenburg 
nog tot 18 augustus


Niet alleen in Watervliet, maar ook in Middelburg kan je een 'meester in situ' ontdekken. Combineer een bezoekje aan de Meesters in Situ locatie in Middelburg met het kunstenfestival van Aardenburg! Nog tot 18 augustus kan je in het convent Santa Clara en de Sint-Petrus en Pauluskerk terecht voor een hedendaagse kunsttentoonstelling. Het kunstenfestival voorziet ook een interessant randprogramma. Klik hier voor meer informatie of volg het festival via facebook
 
Kunstroute op Hapje Tapje 
31 augustus tot 1 september 


Zin in kunst? En lekker eten? Bezoek dan in de namiddag de kunstroute in Nevele en geniet 's avonds van de eetstandjes op het Hapje Tapje festival. Op de kunstroute zijn er werken van historische en hedendaagse meesters te zien op drie locaties.
 
Bezoek het atelier Suzy waar de cursisten zich lieten inspireren door de Meetjeslandse Meesters, in het gemeentehuis zijn werken uit het Mudel te zien en een tentoonstelling van het Land van Nevele over enkele meesters uit Nevele, tenslotte stelt ook VZW de Vrije kunstgreep werk tentoon in de Novyzaal
Kunstenkamp Mega Meetjeslandse Meesters 
26 tot 30 augustus 


Stad Eeklo organiseert samen met Kunstacademie Eeklo een kunstenkamp voor 'mini-meesters'. In de voormiddag is er sport, in de namiddag halen de kinderen inspiratie bij de oude Meetjeslandse kunstenaars. Het resultaat is te bewonderen op de vernissage op vrijdag 30 augustus in de bibliotheek van Eeklo, op 'het Salon van Mega Meetjeslandse Meesters'.
Meer info en inschrijven via de online kidsgids voor 1ste tot 6e leerjaar.   
Artistiek Waarschoot bezet het gemeentehuis
7 & 8 septemeber


Kunstenaars, ambachtslieden en hobbyisten van Lievegem krijgen de kans om met hun werk naar buiten te treden. Tijdens de kunstguerrilla worden niet alleen werken tentoongesteld. Het publiek kan de kunstenaar live aan het werk zien.
Daarnaast krijgt muzikaal talent een podium om zijn of haar kunnen tijdens een unplugged optreden te demonstreren.
Klik hier voor meer info.
Gaston De Mey op open monumentendag 
8 september


Op Open Monumentendag stelt Kaprijke het werk van Gaston De Mey tentoon in Galerie Stadhuis.Combineer je bezoek aan de tentoonstelling met een gegidste rondleiding en de gezellige paardenmarktfeesten! Klik hier voor het volledige programma. 
 
Georges Steel in de kijker op Expo 'Oorlog en Vrede'
13 tot 22 september 

In het teken van 75 jaar bevrijding van Sleidinge zet het kunstenplatform Evergem ook de Meetjeslandse Meester Georges Steel in de kijker! Ontdek zijn werk samen met dat van hedendaagse Evergemse kunstenaars in het woonzorgcentrum Ave Maria te Sleidinge. Deze tentoonstelling is één van de vele activiteiten in het kader van de bevrijding van Sleidinge. Ontdek het volledige programma hier
Ons emailadres is: 
info@comeet.be

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
COMEET · Pastoor De Nevestraat · 8 · Eeklo 9900 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp