Copy
NYHETSBREV (AUGUSTI)  
BLODCANCERFÖRBUNDET

LUGNET FÖRE STORMEN...

Sommaren verkar redan vara över för denna gång, men som tur var så har vi mycket att se fram emot på Blodcancerförbundet inför hösten! Framförallt så lurar september runt hörnet, som är årets "blodcancermånad". Det tänker vi på förbundet uppmärksamma med flertalet möten fyllda av intressanta föreläsningar, trevliga bekantskaper och mycket kunskap att hämta. Alla som vill är välkomna att kostnadsfritt anmäla sig till någon av dessa möten via kalendariet till höger, även om vi tyvärr måste meddela att "Landsmöte Myelom" redan är fullbokat... 


JULI 2016 
Efter den mycket givande Almedalsveckan på Gotland så lugnade tempot ner sig betydligt på förbundskansliet. Då passade vi också på att ta tag i sånt som vi inte riktigt har tid med annars. Detta utmynnade bland annat i en ny webbshop, att man snart kan bli månadsgivare till Blodcancerfonden och en hel del arbete med syfte att förbättra vår hemsida. Dessutom sköter vi på förbundskansliet numera även om stödpersonverksamheten centralt, vilket vi ser fram emot att se över och förhoppningsvis även förbättra med tiden. Dessutom har vi följande nyheter att dela med oss av rörande juli månads arbete; 
AUGUSTI 2016
På förbundskansliet var även de två första veckorna av augusti relativt rofyllda, vilket passade bra eftersom vi är på  intensiv jakt efter nya lokaler! Ett minst sagt ambitiöst projekt för ett litet förbund med begränsade ekonomiska medel, men som tur var även en småtrevlig syssla att ta sig än under semestertider. Denna tredje vecka i augusti har emellertid arbetstempot intensifieras inför framför allt “Landsmöte Myelom” lördagen den 27e augusti och Blodcancerförbundets styrelsemöte två dagar senare. Minst sagt några intensiva dagar som stundar! 
Dessutom pågår arbetet för fullt med nästa utgåva av medlemstidningen Haema, som väntas komma ut någon gång i mitten av september och har temat “Närstående”. En viktig men ofta förbisedd grupp människor som Blodcancerförbundet mer än gärna uppmärksammar! Snart kommer alltså våra medlemamar bland annat kunna läsa om de ideella anhörigorganisationerna “Cancerkompisar”, “Nära Cancer” samt “Fonden Cancer Friskvård” i nästa nummer av Haema. 


ANDRA NYHETER
Av respekt för våra samarbetspartners inom läkemedelsindustrin och det etiska regelverk de måste följa, så har Blodcancerförbundet som policy att inte skriva om (eller ens nämna) olika läkemedel. Detta begränsar oss något vad gäller att sprida nyheter av intresse inom blodcancerområdet, men det finns ändå gott om spännande saker som sker att dela med sig utav. Ett axplock av den senaste tidens händelser som inte nödvändigtvis har en direkt påverkan på förbundets verksamhet går att läsa nedan. 
Vi vill slutligen uppmärksamma dig som läser detta nyhetsbrev om de många möten vi kommer att arrangera de kommande månaderna. Det går att läsa mer om dessa, ta del av programmen och även anmäla sitt intresse över att delta i menyn till vänster. Blodcancerförbundet vill särskilt tipsa om “Upplysningsmöte Nedre Norrland” som planeras ske i Östersund lördagen den 22a oktober. Det var nämligen flera år sen som ett möte arrangerades i dessa trakter, och förhoppningsvis finns också ett stort intresse över att få mer kunskap om blodcancer i denna region! Varmt välkommen med din anmälan! 

 

Med vänliga hälsningar, 

Blodcancerförbundet 


27/8 
Landsmöte Myelom

(Myelom)

10/9 
Svenska MDS-/AML-Dagen 

(Myelodysplastiska Syndrom & Akut Myeloisk Leukemi)

15/9
Framtidens Blodcancervård

(Internationella Lymfomdagen)

24/9
Internationella KML-Dagen

(Kronisk Myeloisk Leukemi)

8/10
Nationella KLL-Dagen

(Kronisk Lymfatisk Leukemi)

22/10
Upplysningsmöte Nedre Norrland

(Lymfom & Myelom)

BLODCANCERFÖRBUNDET
Blodcancerförbundet är en ideell organisation till för dem påverkade av blodcancer eller allvarlig blodsjukdom. Vi riktar oss till dem som själva är drabbade, närstående samt personal verksamma inom hematologin i Sverige. 

Som medlem hos oss på Blodcancerförbundet (via en av våra 14 lokala föreningar) får du bland annat; 
 
- Medlemstidningen Haema
- Tillgång till stödperson 
- Fri access till medlemsmöten
- Möjlighet att påverka 
 
Hemsida
Facebook
Twitter
YouTube
E-post
"FÖR KUNSKAP & LIVSKRAFT"

Avprenumerera på detta nyhetsbrev