Copy
NYHETSBREV (JULI)  
BLODCANCERFÖRBUNDET

Trevlig Sommar! 

Vi befinner oss mitt i högsommaren, en tid då många är på semester och njuter av lite välbehövlig ledighet. Förbundskansliet är emellertid öppet hela sommaren, och kan gladeligen meddela att vi knappast kommer att sitta sysslolösa om dagarna. Nu finns det nämligen tid att se över vår verksamhet, hitta potentiella förbättringsområden och även se till att dessa förändringar faktiskt genomförs! 

Några exempel på verksamhetsområden vi vill förbättra inför hösten är förbundets webbshop, processen kring medlemshantering och Blodcancerförbundets stödpersonverksamhet. Dessutom kommer våra lokaler att rivas vid årsskiftet, vilket i sin tur innebär att vi är på jakt efter ett nytt "hem" åt förbundskansliet. Ett stort projekt bara det, men å andra sidan ett mycket spännande sådant. 


JUNI 2016 
På Blodcancerförbundet har det varit full rulle under juni månad med bland annat två diagnosspecifika medlemsmöten, sex uppdaterade diagnosbroschyrer och en ny utgåva av medlemstidningen Haema som utkommit under juni månad. Dessutom gick en hel del tid åt att planera inför vårt seminarium på Almedalen; "Blodcancer - ett fönster till framtidens cancervård". Läs mer om detta seminarium längre ner i nyhetsbrevet, och ta gärna del av några av några väl valda nyheter från juni månad. 
JULI 2016
I juli har tempot lugnat ner sig något på förbundskansliet efter den intensiva Almedalsveckan som Blodcancerförbundet i allra högsta grad var aktiva under. Detta dels genom ett eget seminarium om kronisk blodcancer den 4e juli, samt därtill via vårt indirekta engagemang i två seminarier anordnade av Nätverket Mot Cancer.

Gott om information om dessa seminarier finns i länkarna nedan, där det även går att se en kortare film gällande det seminarium Blodcancerförbundet anordnade den 4/7 på Almedalen. 
Resterande del av månaden ser vi fram emot att förbereda oss inför höstens många tillställningar. Dessa går att läsa mer om i spalten till höger, där det även finns möjlighet att anmäla sig. Samtliga medlemsmöten är kostnadsfria och alla som önskar delta är mer än välkomna att anmäla sig till de spännande arrangemang vi på förbundet anordnar. Var för all del inte blyga! 


ANDRA NYHETER
Det finns otroligt många frågor för Blodcancerförbundet att bedriva med syfte att förbättra livet för dem påverkade av de diagnoser vårt förbund representerar. Detta gör vi både i egen regi, samt därtill via den intressepolitiska paraplyorganisationen "Nätverket Mot Cancer". Aktuella frågor som berör vår verksamhet, samt lite annat smått och gott om vårt förbund, går att läsa om nedan. 

Avslutningsvis vill vi som arbetar på Blodcancerförbundet önska våra medlemmar en fortsatt trevlig sommar! Stort TACK för att ni stöttar vår verksamhet, och hör gärna av er till oss om det är någonting ni undrar över eller har synpunkter på. Det är trots allt våra medlemmar som vi på förbundskansliet arbetar för, varpå era åsikter är otroligt värdefulla för oss :) 

 

Med vänliga hälsningar, 

Blodcancerförbundet 


27/8 
Landsmöte Myelom

(Medlemsmöte Myelom)

10/9 
Svenska MDS-/AML-Dagen 

(Medlemsmöte MDS & AML)

15/9
Framtidens Blodcancervård

(Politiskt "Rundabordssamtal")

24/9
Internationella KML-Dagen

(Medlemsmöte KML)

8/10
Nationella KLL-Dagen

(Medlemsmöte KLL)

BLODCANCERFÖRBUNDET
Blodcancerförbundet är en ideell organisation till för dem påverkade av blodcancer eller allvarlig blodsjukdom. Vi riktar oss till dem som själva är drabbade, närstående samt personal verksamma inom hematologin i Sverige. 

Som medlem hos oss på Blodcancerförbundet (via en av våra 14 lokala föreningar) får du bland annat; 
 
- Medlemstidningen Haema
- Tillgång till stödperson 
- Fri access till medlemsmöten
- Möjlighet att påverka 

 
Hemsida
Facebook
Twitter
YouTube
E-post
"FÖR KUNSKAP & LIVSKRAFT"

Avprenumerera på detta nyhetsbrev