Copy

Onderzoek naar de sociaaleconomische situatie van kunstenaars
 
Beste kunstenaar,

We vragen je medewerking aan een belangrijk onderzoek naar de sociaaleconomische situatie van kunstenaars in Vlaanderen.

Onze onderzoeken uit binnen- en buitenland en gesprekken met kunstenaars wijzen immers op de mogelijk moeilijker wordende sociaaleconomische situatie van kunstenaars. Beurzen en projectsubsidies, een betere vergoeding en verloning, verkoop en nieuwe vormen van coöperatie, kunnen hier oplossingen bieden.

Om dat alles hard te maken heeft Kunstenpunt - samen met vertegenwoordigers uit andere kunstdiscipline - een enquête opgezet over thema's als inkomsten, beroepskosten, diverse artistieke en niet-artistieke activiteiten, multiple-job-holding, loopbaanperspectieven en arbeidstevredenheid. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de UGent, maar steunpunten, fondsen en belangenbehartigers zullen met de resultaten actief aan de slag gaan om de sociaaleconomische positie van kunstenaars te verbeteren.

Daarom is het belangrijk dat je deze enquête invult, of je nu startende kunstenaars bent of senior, voltijds- of deeltijdskunstenaar, internationaal of landelijk actief bent, aangesloten bij een galerie of niet. Het is belangrijk dat alle kunstenaars deelnemen; pas dan krijgen we een goed zicht op de pijnpunten.

Het vraagt even tijd, maar je kan erop vertrouwen dat het geen verloren energie zal zijn.

Hoe neem je deel? Zoek in je mailbox naar een mail van de Universiteit Gent, verzonden door sociologie@ugent.be. Hier vind je de persoonlijke link naar je enquête, die anoniem wordt verwerkt. Vind je deze mail niet meer? Neem deel via deze link. Indien je de vragenlijst reeds beantwoordde, dan hoef je verder niks te doen.

Als je nog vragen hebt, aarzel niet om Kunstenpunt te contacteren.

Vriendelijke groeten
Dirk De Wit
voor Kunstenpunt

© 2016 Kunstenpunt / Flanders Arts Institute, all rights reserved.
Je ontvangt deze mail als contact van Kunstenpunt/Flanders Arts Institute.

Unsubscribe.