Copy
NOVEMBER 2019
Bekijk deze e-mail in je browser
BEELDENDE
KUNST
Van nieuw- naar diepstedelijke grond in Gent | Beleidsnota Cultuur | Werkbezoek aan Oekraïne: een verslag | Digitalisering in de kunsten | & meer

Beleidsnota Cultuur: de keuzes van het beleid samengevat

Minister vraagt sector om alternatieve budgetoefening

Update — Vandaag lichtte minister van Cultuur Jambon de nota toe in een rumoerige Commissie Cultuur. 

We vatten de belangrijkste punten en cijfers samen. In zijn toelichting kwam Jambon ook met de opvallende oproep aan de sector om een alternatieve begroting voor te stellen.
foto: Rope van Ief Spincemaille, gerealiseerd met projectsubsidie (c) Danny Willems

Vlaamse en Franse sociaal-geëngageerde kunstpraktijken ontmoeten elkaar

Update10 sociaal-geëngageerde projecten (o.a. Globe Aroma, Cinemamaximiliaan, Manoeuvre) bezoeken tijdens de Visible Awards 5 gelijkgezinde initiatieven in Parijs om elkaars praktijk te leren kennen.

Vijf prioriteiten voor digitalisering in de kunsten

Blog — Digitalisering is een hot topic van profit tot non-profit. Ook Kunstenpunt heeft zich geëngageerd om zijn kennis en expertise hierover te delen.

Platform voor audiovisuele en mediakunsten (03/12)

Ontmoeting — Het platform van organisaties voor kunstenaarsfilm, geluidskunst en mediakunst verzamelt kunstenaars, producenten, schrijvers en programmatoren rond topics die hen aanbelangen.

Infomoment over het decreet Kunst in Opdracht (22/11)

Ontmoeting — Dit infomoment richt zich tot opdrachtgevers, ontwerpers en kunstenaars. Bedoeling is een frisse start te geven aan kunstopdrachten in publieke gebouwen in Vlaanderen.

Lara Staal schrijft een open brief aan Gent: "Verlaat het centrum, klop op deuren die je nog niet kent"

Onderzoek — Lara Staal ging in Gent op zoek naar actuele culturele praktijken die zich vaak onder de radar van het (nationaal) gesubsidieerde veld afspelen. Ze onderzocht hoe de stad deze minder zichtbare, maar broodnodige initiatieven leefbaar kan houden: “Ik schrijf je deze brief, beste Gent, omdat ik denk dat er reden is om ons zorgen te maken.” © foto: Lara Staal in De Meubelfabriek met Bilal Abbas

Kunstenpunt zoekt Hoofd Communicatie

Vacature — Heb jij de strategische blik om onze communicatie in goede banen te leiden? Je weet hoe je kunsten- en beleidsprofessionals moet aanspreken en kan een klein communicatieteam aanvoeren?
Reageer voor 28 november.

Ménage à trois: ontmoeting tussen de Vlaamse, Brusselse en Waalse beeldende kunsten (22/11)

Ontmoeting — Deze eerste ontmoeting rond nieuwe vormen van samenwerking, organisatie en productie is volzet. Wil je er toch bij zijn? Meld je aan op de wachtlijst.

Nieuwe exporuimte van het Middelheim geeft inkijk in verborgen collectie 

Update — Het Antwerps museum vormde een depot om tot een tentoonstellingsruimte om een deel van de collectie te kunnen tonen dat voorheen niet publiek was.

Er beweegt wat in het Oekraïense kunstenveld

Verslag — Een delegatie Vlaamse kunstprofessionals bezocht de kunstenscene van Kiev en Charkov, waaronder ook de Biennale for Young Art. Maaike Leyn (kunstenaar en curator) en Alicja Melzacka geven een inkijk in hun ervaring. 

Stella Lohaus over de relatie tussen curator en kunstenaar

Interview — Een nieuw interview in onze reeks over curatorschap: "Je moet pogen de ideale omstandigheden te creëren waarin de kunstenaar kan doen wat hij moet doen."

MEER CALLS !

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
KUNSTENPUNT
Organisatie voor de ondersteuning en de ontwikkeling van de beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten
Ravensteingalerij 38 - 1000 Brussel - T 02 274 17 60Je ontvangt deze mail omdat je inschreef op onze updates of omdat je deelnam aan een van onze activiteiten.
Te veel of te weinig mails van Kunstenpunt? Persoonlijke gegevens wijzigen of Uitschrijven.