Copy
Lapinlahden Lähteen uutiskirje 30.3.2020
Lapinlahden avoin toiminta ja tapahtumat ovat paraikaa tauolla. Kahvila Lähde palvelee noutokahvilana vielä tämän viikon (14), jonka jälkeen sekin siirtyy tauolle. Toimimme kuitenkin aktiivisesti verkossa ja somekanavissamme. Tervetuloa seuraamaan meitä! Katso myös uusi toimintaan ja mielen hyvinvointiin suunniteltu instagram tilimme toiminnanlahde!
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Lapinlahdessa toimii kymmeniä pienyrittäjiä, terapiaosaajia, muusikoita ja muita, jotka nyt koronan myötä ovat kovilla. Voit tutustua toimijoiden palveluihin ja auttaa pienyrittäjiä.

Vaikuttamistyö jatkuu Kaikkien Lapinlahti hengessä!

Kaupungin ideakilpailun voittanut ehdotus suunnittelee alueelle hotelli- ja businesstoimintaa. Kaikkien Lapinlahti -ehdotuksemme on kuitenkin myötätuulessa, sillä seitsemän kaupunginvaltuutettua (Pentti Arajärvi (SDP), Mari Holopainen (vihr.), Björn Månsson (RKP), Silja Sandelin Borgarsdottir (RKP), Leo Stranius (vihr), Sinikka Vepsä (SDP) ja Thomas Wallgren (SDP)) ovat tehneet talousarvioaloitteen 10 miljoonan sijoituksesta perusteilla olevaan Lapinlahden sairaalarakennuksia hallinoivaan kiinteistöosakeyhtiöön. Lue aloite tästä.

Vielä on mahdollisuuksia vaikuttaa ja pelastaa mielenterveystyön, kansalaistoiminnan ja osallisuuden jatkumisen yhdessä Euroopan vanhimmista mielisairaaloista! #kaikkienlapinlahti

Kuva: Lauri Kolehmainen

Rauhoittava kävely vastalääkkeeksi koronan herättämään hämmennykseen

Lapinlahden luontopolku tarjoaa mahdollisuuden hiljentyä ja tuulettaa ajatuksiaan erikoiseen tilanteeseen liittyen. Kävelyreitin varrella löytyy rasteja, jotka auttavat hiljentymään ja rauhoittumaan. Tule mukaan seuraamaan luonnon heräämistä kevääseen, liitä videosi mukaan tai katsele muiden lähettämiä videoita Lapinlahdesta ja muilta poluilta ympäri suomea! Vahvistetaan näin omaa ja muiden mielen hyvinvointia rauhoittavalla kävelyllä 🌞

Tutustu polkuihin ja liity mukaan!

Lapinlahtea puolustetaan: Mielipidekirjoitusten tulva!

Mielipidepalstoilla on pöhinää Lapinlahdesta. Kiitämme puolestamme kirjoituksista Lapinlahden nykytoiminnan puolustamisesta!

✍️ Kulturarv till salu (Ny tid 18.2.)
🏡 Lapinlahteen tarvitaan kulttuurisesti kestävä ratkaisu (HS 11.3.)
🏡 Lapinlahtea ei ole varaa nakertaa (HS 13.3.)
🕊️ Suhde kulttuuriperintöön on tärkeä sivistyksen mittari (HS 14.3.)
📚 Lapinlahteen sopisi kirjallisuusmuseo (HS 14.3.)
🌳 Lapinlahden puistoa on suojeltava (HS 25.3.)

Kuva: Lea Heikkinen

Puiston luontoarvoja halutaan suojella

Pro Lapinlahti ry on jättänyt esityksen Uudenmaan ELY-keskukselle sairaalapuiston eteläosan kirvelilattakoiesiintymien rauhoittamisesta. Kirvelilattakoi on uhanalainen ja erityisen suojeltava perhoslaji, joka tämän hetken tiedon mukaan esiintyy vain Lapinlahden sairaalapuistossa ja Inkoon Fagervikissä. Kirvelilattakoin isäntäkasvi on mukulakirveli, jota esiintyy villiintyneenä Lapinlahden puistossa viljelyjäänteenä. Lue lisää suojelusesityksestä.

Helpota oloasi Koronakriisin aikana

Kun koronaepidemia ja sitä torjuvat toimet vaikuttavat suuresti jokaisen arkeen ja toimintaan, mielenterveys joutuu koetukselle. Mielen vointiin kannattaa kiinnittää nyt erityistä huomiota. Katso tästä MIELI ry:n vinkit kuinka huolehtia mielenterveydestä koronakriisin aikana.

Lapinlahti elävänä kulttuuriperintönä -seminaarikooste

Lapinlahden kulttuurihistoriallista ja -perinnöllistä ainutlaatuisuutta käsittelevästä Lapinlahti elävänä kulttuuriperintönä -seminaarista on kirjoitettu kooste, joka on luettavissa osoitteessa https://lapinlahdenlahde.fi/2020/03/lapinlahti-elavana-kulttuuriperintona/

Vapaita työtiloja Lapinlahden Lähteellä

- Päärakennus 2. krs: kaksi 14 neliön tilaa, hinta/m²: 27,29€ (sis. alv. 24 %)
- Päärakennus 3. krs: useita 10 – 20 neliön tiloja, hinta/m²: 25,41€ (sis. alv. 24 %)
- HARVOIN TARJOLLA: Päärakennus, 2. krs: studiotila, 128 m², hinta 2480 € (sis. alv. 24 %). Entinen sairaalan ylilääkäreiden asunto. Näkymät itään (pääportti ja puisto) ja länteen (merinäköala). Vapautuu 1.4.2020 alkaen.

Tilat vuokrataan pitkäaikaiseen käyttöön.

TARJOUS: Huhtikuun aikana alkavan sopimuksen ensimmäinen kuukausi puoleen hintaan! Lue lisää  |  Lisätiedot: info@lapinlahdenlahde.fi

Pro Lapinlahden uusi toiminnanjohtaja Nonni Mäkikärki esittäytyy!


Aloitin Pro Lapinlahti mielenterveysseuran toiminnanjohtajana maaliskuun alussa. Vaikka ensimmäiset viikkoni toiminnanjohtajana ovatkin olleet vähintään intensiiviset ja koronamaisen haastavat, on päällimmäiset tunteeni kuitenkin innostus ja kiitollisuus. Lapinlahti on pitkään ollut lähellä sydäntäni ja tuntuu todella hienolta olla osa näin upeaa porukkaa! Haluankin osoittaa nöyrän kiitoksen siitä miten lämpimästi minut on otettu mukaan Lapinlahden yhteisöön.

Uskon että tämä muuttuva aika ja sen mukana tuomat haasteet tulee nostamaan työmme ja yhteisöllisyyden vieläkin vahvemmin esille. Toivon sydämeni pohjasta myös että Helsingin kaupungin vastuulliset päättäjät ymmärtävät miten tärkeää on mahdollistaa nykyisen toiminnan jatkuminen Lapinlahdessa.

nonni.makikarki@lapinlahdenlahde.fi | 0400 450 065
Tule mukaan vaikuttamaan! Pro Lapinlahti mielenterveysseura edistää mielenterveyttä ympäristön ja kulttuurin keinoin ja vaalii Lapinlahden alueen kulttuuriperintöä. Yhdistys vastaa Lapinlahden Lähteen asukastilasta, kaupunkiluontokeskuksesta, Mental Museumista ja tukikirpputori Patinasta sekä operoi Kahvila Lähdettä ja Lähteen saunaa.

Liittymällä jäseneksi pääset mukaan vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja tuet Lapinlahden Lähdettä! Jäsenmaksu 15€/vuosi.
Tarkemmat ajankohtaiset tiedot www.lapinlahdenlahde.fi
ja Lapinlahden Lähteen Facebookista.
Jaa kavereillesi Jaa kavereillesi
Twiittaa seuraajillesi Twiittaa seuraajillesi
Lähetä eteenpäin Lähetä eteenpäin
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Ota yhteyttä!
live@lapinlahdenlahde.fi

Haluatko muuttaa tilaustasi?
Päivitä toiveesi tai peruuta tilaus
 
Uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa
+ mahdolliset bonuskirjeet.

Lapinlahden Lähdettä koordinoi Pro Lapinlahti
mielenterveysseura ry sekä Lapinlahden Lähde Oy.