Copy
Lapinlahden Lähteen uutiskirje 27.4.2020
Lapinlahti kohtalo on nyt päättäjien käsissä

Lapinlahden sairaalaan tulevaisuus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä huomenna tiistaina 28.4 jolloin lautakunnan esityslistalla on sairaala-alueen varaaminen kansainväliselle kiinteistösijoittajalle NREP Oy:lle ja sairaalarakennusten ja hotellirakennusten tontin myyntiä ja muiden tonttien vuokraamista koskevan esisopimuksen hyväksyminen.

Me Lapinlahden nykyiset toimijat vastustamme suunnitteluvarauksen tekemistä NREP Oy:lle koska kyseinen ehdotus rikkoo räikeästi lautakunnan itsensä hyväksymiä kilpailun suunnitteluperiaatteita. Toteutuessaan se myös tuhoaisi Lapinlahden luonto- ja kulttuuriperintöarvoja peruuttamattomalla tavalla, kun alueelle rakennettaisiin viisikerroksinen hotelli ja kaksi palveluasumiseen tarkoitettua kerrostaloa.

Lautakunnan jäsenten tehtävä on lain mukaan edistää kaupungin ja sen asukkaiden etua eikä kilpailu velvoita lautakunnan jäseniä hyväksymään varausta NREP Oy:lle.

Meillä kaikilla on yhä mahdollisuus vaikuttaa Lapinlahden tulevaisuuteen. Tämän voi tehdä esimerkiksi ottamalla yhteyttä kaupunkiympäristölautakunnan jäseniin sähköpostitse tai ihan vain jakamalla Lapinlahden Lähteen Facebook-julkaisuja.

Lue lisää: https://lapinlahdenlahde.fi/2020/04/lapinlahti-on-vaarassa

Voit tulostaa lentolehtisen tästä.
Katso video ja tule mukaan pelastamaan Lapinlahti!

Lapinlahti 360 – ihmistä, luontoa ja historiaa kunnioittava vaihtoehto

Lapinlahti 360 projektisuunnitelma on nyt julkaistu! Näin kehitetään Lapinlahden nykytoimintaa palvelemaan kaupunkilaisten tarpeita tulevaisuudessa entistä paremmin – arvokasta ympäristöä vaalien ja ilman tarvetta lisärakentamiseen.

Tutustu Lapinlahti 360-projektisuunnitelmaan siitä, kuinka sairaala kunnostetaan ja yleishyödyllistä toimintaa kehitetään taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. #kaikkienlapinlahti. Saa jakaa!

Kaipaatko tekemistä? Tervetuloa mukaan Lapinlahden virtuaalitapahtumiin!

Virtuaalinen kohtaamisten kahvipöytä joka keskiviikko kello 14-15.

🎲 Pelataan netissä lautapelejä! Liity mukaan Whatsapp ryhmään kysymään peliseuraa ja liittymään peleihin. Vakkari peli-ilta on aina tiistaisin kello 16-19.

💃 Ohjattua Argentiinalaista tangoa joka maanantai kello 18.45-19.15 (englanniksi)

🧘🏻 Toiminnan Lähde instagram sivuilta löydät mukavaa ja mieltä hellivää tekemistä karanteeniin :)

🌳 Seuraa rauhoittavia virtuaalisia metsäkävelyvideoita Lapinlahdesta - myös live polkuja seurattavaksi!

🎭 Jos haluat kokeilla videopuhelu-improa, ota yhteyttä katri@lapinlahdenlahde.fi

Vapaita tiloja Lapinlahden Lähteellä

ETÄTYÖPISTEITÄ! Lapinlahden Lähteellä, osoite Lapinlahdenpolku 8, on useita vapaita työtiloja. HUOMAA! Kaikissa tiloissa alennetut hinnat touko-kesäkuussa!

  • Päärakennus, 1. krs: yksi kalustettu tila, 10 neliötä. Hinta/m²: 27,29 € (sis. alv. 24 %)
  • Päärakennus, 3. krs: useita 10 – 20 neliön tiloja. Hinta/m²: 25,41 € (sis. alv. 24 %)
  • HARVOIN TARJOLLA! Päärakennus, 2. krs: studiotila, 128 m², hinta 2480 € (sis. alv. 24 %). Tila on entinen sairaalan ylilääkäreiden asunto. Näkymät itään (pääportti ja puisto) ja länteen (merinäköala).

Lue lisää  |  Lisätiedot: info@lapinlahdenlahde.fi

Kuva: Risto Ruuth

Kaupunkilaisten istuttamat tulppaanit ja narsissit alkavat kukkia

Kaupunkilaiset ovat jo vuosikymmeniä istuttaneet Lapinlahteen kukkasipuleita toiminnan tukemiseksi. Tulppaaneilla kunnioitetaan Lapinlahden perintöä ja toivotaan parasta tulevaisuutta. Tervetuloa Lapinlahteen ihastelemaan kukkaloistoa!

Pro Lapinlahti sai uuden puheenjohtajan!

Pro Lapinlahti mielenterveysseura yhdistyksellä on ilo ja kunnia kertoa että uudeksi puheenjohtajaksi valittiin professori ja kaupunginvaltuutettu Pentti Arajärvi, pitkäaikaisen puheenjohtajan Katja Liuksialan luopuessa pestistään.

”Uusi tehtäväni Pro Lapinlahden puheenjohtajana alkaa hektisessä vaiheessa, kun Lapinlahdesta ollaan tekemässä suuria päätöksiä. Sekä yhdistyksen että oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että Lapinlahden kulttuuriperintöä tulee vaalia arvostavalla tavalla, onhan se valtakunnallisestikin merkittävä kulttuuriperintökohde ja mielenterveyden symboli. Lisäksi kaupunkilaiset ovat ottaneet alueen ja sen toiminnan aidosti omakseen kun Lapinlahti sairaalavuosien jälkeen on avautunut kaupunkilaisille. Se on herkkä ympäristö tuhansine tarinoineen. Aluetta on vain murto-osa alkuperäisestä jäljellä, vaalitaan sitä", toteaa Pentti Arajärvi. Lue aiheesta lisää.

Keräys on lähtenyt mukavasti käyntiin, tule sinäkin mukaan perustamaan Lapinlahti -säätiötä ja vaalimaan Lapinlahden kulttuuriperintöä!

Pro Lapinlahti mielenterveysseura on mukana muiden yleishyödyllisten toimijoiden kanssa perustamassa Lapinlahti 360 –suunnitelman mukaisesti säätiötä. Toimintaansa varten säätiö kerää avustuksia kansalaisilta ja yhteisöiltä. Säätiön tarkoituksena on edistää helsinkiläisten mielenterveyttä tukemalla Lapinlahden sairaalan rakennusten ja puiston käyttöä mielenterveyden edistämisen keskuksena. Mikäli tarkoituksen toteuttaminen Lapinlahden alueella vaikeutuu, säätiö voi toteuttaa tarkoitustaan myös tukemalla mielenterveystyötä muualla. Lue lisää aiheesta.

Tarkemmat ajankohtaiset tiedot www.lapinlahdenlahde.fi
ja Lapinlahden Lähteen Facebookista.
Jaa kavereillesi Jaa kavereillesi
Twiittaa seuraajillesi Twiittaa seuraajillesi
Lähetä eteenpäin Lähetä eteenpäin
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Ota yhteyttä!
live@lapinlahdenlahde.fi

Haluatko muuttaa tilaustasi?
Päivitä toiveesi tai peruuta tilaus
 
Uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa
+ mahdolliset bonuskirjeet.

Lapinlahden Lähdettä koordinoi Pro Lapinlahti
mielenterveysseura ry sekä Lapinlahden Lähde Oy.