Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,

 

Så er vi tilbage på kontoret efter en dejlig sommerferie.
I dette nyhedsbrev kan du blandt andet finde link til en ny rapport om affaldssortering, som kan inspirere til hvordan du kan affaldssortere i din lejlighed. 
Derudover kan du læse mere om, hvor vi vil være synlige i gadebilledet i løbet af september.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt
Indre By - Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Affaldssortering

Miljøpunktet har netop afsluttet et projekt med det formål at kortlægge, afprøve og udvikle nye, smarte transportløsninger til private brugere af offentlige affaldssorteringsløs- ninger i hhv. Kartoffelrækkerne og Kultorvet. Der har været fokus på at forbedre sorteringsforhold i hjemmet, dels via en work- shop, dels via interviews samt registrering af sorteringsvaner i 12 familier. Se resultaterne af undersøgelsen i projektrapporten. Projektet er støttet af Københavns Kommune via Genanvendelsespuljen.

NaTur i Byen

I september afholdes den 4. og sidste workshop for bynatur aktører. Denne gang vil den finde sted i Indre By/Christianshavn. Tid og sted er endnu ikke fastlagt men vil snarest blive offentliggjort på naturibyen.com. Alle der har interesse i at arbejde med naturen i byen er velkomne. Workshoppen vil tage relevante bynaturs-problemstillinger op, forbinde aktører på tværs af bydele og give større indsigt i arbejdet med naturen i byen. Del gerne budskabet i dit netværk og invitér kollegaer og venner med.
  Mangler du inspiration til at komme ud i naturen så tjek naturibyen.com.

"Herreløse" cykler

I løbet af september igangsætter Miljøpunktet et projekt for at udbrede kendskabet til Købenahvns Kommunes vejledning til hånd- tering af "herreløse" cykler. Her vil vi blandt andet hjælpe med at finde svar på spørgsmål som hvordan afmærkes cyklerne, hvor længe skal de stå afmærket inden de må fjernes og hvem afhenter dem. Hvis din forening ønsker information om dette, er du velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.   

Partikelmålinger i Indre By

I forbindelse med afholdelse af Copenhagen Half Marathon 2017 søndag den 17. septem- ber vil dele af Indre By være spærret af for trafik. Vi vil være på gaden og foretage par- tikelmålinger, for at undersøge luftkvaliteten på en søndag uden trafik til sammenligning med en tilsvarende søndag med trafik. Målingerne laves som en opfølgning på sidste års kampagne, hvor der blev lavet lignende undersøgelser. Se rapporten her.    

Guidet tur i Ørstedsparken

Kom med og hør om parkens træer, skulpturer og monumenter


Lørdag den 16. september kl. 14.00-16.00 inviterer Miljøpunktet på en guidet tur rundt i Ørstedsparken. Historiker Jan Janssen vil fortælle om de forskellige skulpturer og monumenter, som står rundt om i parken mens Peder Clement fra Miljøpunktet vil fortælle om træernes herkomst og historie. Vi mødes ved Café Hacienda, som ligger inde i parken tæt ved indgangen på hjørnet af Nørre Farimagsgade og Ahlefeldtsgade. Turen arrangeres som en del af NaTur i Byen.   
Foto: Stine Norden.

Christianshavnerdagen 2017

Så er det tid til årets Christianshavnerdag. Den finder sted lørdag den 9. september kl. 11.00-16.00.

Vi vil lave et midlertidigt grønt rum på Christianshavns Torv, hvor det er muligt at sidde og slappe af og høre om Miljøpunktets projekter imens børnene kan lave sjove aktiviteter. Der vil på torvet og i Dronningensgade være masser af aktiviteter, underholdning og debatter. Læs hele programmet for dagen her.
Miljøpunktet har fået en ny og opdateret hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2017 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp