Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Vi håber, du har haft en vidunderlig sommer i varmen og nydt de lange sommeraftener udenfor.
Miljøpunktet har allerede travlt med aktiviteter og projekter der omhandler vores indsatsområder; ren luft, grøn by, mere genbrug og mindre støj.

Her kan du læse om alt det seneste, der er sket hos Miljøpunktet. Husk også at du kan sætte kryds i kalenderen til den lange række af aktiviteter, der kommer henover efteråret. Tjek evt. vores facebookside, for at kunne tilmelde dig.
Vi glæder os til at se dig!

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Elektronikværkstedet

I samarbejde med Københavns Kommune inviterede Miljøpunkt Indre By & Christianshavn byens borgere til elektronik- og genbrugsworkshop i forbindelse med Deledage i Kulturhuset Indre By. Elektronikværkstedet fra Amager stod for elektronikworkshoppen, hvor man kunne få repareret sit elektronik, mens Maries Fabrik stod for genbrugsworkshoppen, hvor man kunne lave nye sjove ting af kasserede ting som fx lamper, rammer, bøger osv.

Læs mere om Deledage her og om Elektronikværkstedet her.
Foto: Maja Guldager

Sidste chance for genbrugsguld!

Giv dit guld videre med Københavns deledage. Støv tingene af fra gemmerne, tag dem med og gå på opdagelse i andres genbrugsguld. 
Kulturhuset Indre By holder åbent lørdag d. 18 og søndag d. 19 kl. 10-15 på Charlotte Ammundsens Plads 3. Læs mere her.
Tag din ven under armen og kom glad!

Åbent hus om affaldsortering

Miljøpunktet holder åbent hus hver den anden torsdag i måneden resten af året, hvor du kan komme og se vores udstilling af forskellige sorteringsprodukter, ligesom du kan få gode råd og inspiration til at sortere affald til genanvendelse i dit køkken. Få inspiration her.
Første event er d. 16 august kl. 15-17 på Miljøpunktet. Tilmeld dig eventet her.

Dialogmøde om henstillede cykler

Miljøpunktet har løbende haft møder i samarbejde med Københavns Kommune om de mange efterladte cykler i byen. 
Vi følger op med et nyt dialogmøde d. 19. september kl. 15-17, hvor kommune og Miljøpunktet gerne vil drøfte, hvad der er sket siden sidst og snakke om, hvad virker, og hvad vi videre kan gøre sammen. Tilmeld dig eventet her.

Vi ses på Christianshavnerdagen

Søndag d. 19. august kl. 10-16 står Miljøpunktet i en bod på Christianshavns Torv.
Tag en snak om værdien fra det udtjente i hjemme, stort som småt, og hvordan vi kan sikre, at andre får det brugt?
Vi snakker om direkte genbrug og giver gode tips til affaldshåndtering.
Kom glad! Se mere her.

HELLOpenhagen

Vær' med når vi siger hej til internationale tilflyttere. Miljøpunktet kommer til at have en bod ved Rådhuset d. 27. august, hvor vi introducerer vores grønne projekter til tilflytterne. Vi glæder os til at sige hej til mange nye ansigter.
Læs mere og tilmeld dig her.

Kom til planteworkshop

Vi vil gerne invitere dig til planteworkshop på Christianshavns Torv mandag d. 10. september kl 16-18, hvor du er med til at skabe "nyt" liv på torvet. Lær' om indeklima, plant stiklinger og indendørsplanter.
Arrangementet er familievenligt, da det i alle aldre er sjovt at plante sin egen stikling, tage den med hjem i vindueskarmen og se den gro. Vi stiller langborde op, hvor børnene kan stå og plante i potter og krus.

Alle er velkomne. Vi glæder os til at se Jer! Tilmeld dig her.

Det grønne i byen skal passes

Over sommeren har det været svært at holde trit med vandingen i byens plantekasser. Vores plantekasser kræver meget vand.
Foran Miljøpunktets kontor har vores vandkrævende planter i kasserne så som solsikker, boghvede, hør, køkkenurter og Marietidsler haft behov for at blive vandet hver 2. og 3. dag med to store vandkander per kasse per gang.
Vi har også Amarant, som har været fokus i pressen på det sidste som evt. ny tørketålende afgrøde på de danske jorde. Den stammer fra Mellemamerika og er glutenfri. Som ung kan den anvendes som salat og foderafgrøde.

For at undgå visne planter, som ser triste ud, kan vi opfordre folk til at hjælpe hinanden med at vande. Spørg din nabo, ansatte eller få en ven til at vande planterne, hvis du selv eller den ansvarlige ikke har mulighed for det.

Tip: Husk at tjekke om potterne trænger til vand selvom det regner!

Nedeunder ses eksempler på forsømte planter: Café overfor Tivoli og café ved siden af blomsterhandleren på Magasins Torv.
Fotos: Peder Clement
Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp