Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Vinteren har været lang og vejret har stadig svært ved at indse, at vi er skiftet over til forår. Foråret har dog bragt få plus grader med sig, hvilket vil sige, at man rundt omkring i byens grønne områder kan spotte små krokusser, påskeliljer og vintergækker, som titter op ad den kolde jord.
Dagen er blevet markant længere, og lyset kan nu nydes i op til 12:02 timer! Vi ser frem til de lange lune sommeraftener.

Der er stadig sket rigtig meget hos Miljøpunktet i den sidste måneds tid, og det kan du læse meget mere om her.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Ren kærlighed til volden

Lørdag d. 10. marts mødte ca. 60 personer frem i Beboerhuset for at samle affald på og ved Christianshavns Vold. Nogle af deltagerne var unge fra Muslimer for Fred, som kom fra Hvidovre for at hjælpe til. 

Der var velkomst og morgenmad. Brødet kom fra fredagens overskud i Lagkagehuset, SuperBrugsen og Føtex Food, og blomsterne på bordene kom fra Blomsterforretningen på Torvet. Peder Clement havde lavet sin velkendte vilde pesto i dagens anledning. Deltagerne valgte det område, som de ville gøre rent, og så fik de udleveret veste, sække, snappere og handsker og forsvandt ud på volden.

Nogle heldige deltagere fandt tre statuer af Christian den 4. i anledning af Christianshavns 400 års jubilæum. De var lavet af Marie Markus og hendes døtre Tanja og Benedikte i Beboerhusets keramikværksted. Som ekstra findeløn fik de Lokalhistorisk Forenings Billedlotteri. 

Der var opsat affaldscontainere nogle steder ved Refshalevej, da Christiania også samlede affald denne weekend. Affaldssækkene blev afleveret i containerne, ved Hal C’s containere og nogle sække blev afleveret ved Beboerhuset. Mon ikke der blev indsamlet omkring 500 kg affald. 

Vi fik stor hjælp fra kommunens folk, som også gjorde rent og hjalp med at samle sækkene. I Beboerhusets gård havde de stillet en trailer med sække, veste, snappere m.v., og efter arrangementet blev de indsamlede sække og traileren hentet igen. Flot samarbejde med Teknik og Miljøforvaltningen.
Metal, glas og hård plast blev cyklet til Christianias genbrugsplads. Vi samarbejdede meget fint med Christiania, som havde deres eget arrangement. 

Der var en god stemning hele dagen på trods af kulden. Tak til alle deltagerne. 

Christianshavns Lokaludvalgs Miljøgruppe og Miljøpunkt Indre By & Christianshavn havde arrangeret Ren Vold, og det gør vi nok igen i 2019. 

Miljøgruppen, Christianshavns Lokaludvalg.

Foto: Ulla Bo Skovvart

Når kultur og natur mødes

Fredag d. 23. februar åbnede vi sammen med frivillige fra NaTur i Byen Netværk en vinterudstilling med en række aktiviteter på Regnbuepladsen. Der var mange fremmødte for at høre om bynatur-steder og aktiviteter rundt om i byen. Der var blandt andet fremvisning af aktiviteter fra Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, de øvrige miljøpunkter og en masse andre aktører – alt sammen til inspiration til selv at tage turen ud i byens natur. Det skabte en energisk og inspirerende summen på pladsen.

Vi vil sige tusind tak til alle fremmødte, der var med til at skabe en god stemning på dagen. Og samtidig en stor tak til direktør for Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen og Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld for nogle gode taler.

Dette arrangement kan ses som afslutningen på NaTur i Byen pilotprojektet, som har kørt gennem et år nu. Dog betyder det ikke, at NiB lukker ned. Tværtimod. NiB-netværket har udviklet sig til mange engagerede og drømmende naturildsjæle, som vil føre begejstringen om bynatur videre bl.a. via hjemmesiden, som vil køre videre i stor stil. Vi glæder os til at se jer derude!

Foto: Nina Lemvigh-Müller

Welcome to our new WPI students!

Christopher Cyr, Brent Reissman, Michael Taylor, and Chad Underhill - from Worcester Polytechnic Institute in Massachusetts, USA - are here to address the nightlife noise situation in Indre By by developing an noise reporting application.


Christopher is a Chemical and Fire Protection Engineering student, who loves to watch and play basketball in his free time. Michael majors in Computer Science and minors in Data Science, and enjoys hiking and watching movies. Brent is pursuing his degree in Mechanical Engineering, concentrating in Acoustics Engineering and speaker design, and loves singing and art. Chad is a Computer Science student pursuing a minor in Data Science who enjoys investing, following American football, and a good cup of coffee.

Stay tuned for more updates about their project on creating a noise-app (en app til registrering og indsamling af data om klager over støj)!
(Pictured from left to right: Christopher, Michael, Brent, and Chad)

Mens vi venter på træerne

På opfordring fra lokaludvalgene i Indre By og på Christianshavn indsamlede Miljøpunkt Indre By & Christianshavn i foråret 2017, i samarbejde med lokale borgere, en lang række forslag til, hvor der kunne plantes nye træer i bydelene.


Det var som led i Københavns Kommunes Træpolitik og registreringen skete på et online kort lavet af Miljøpunktet og et digitalt kort på Københavns Kommunes hjemmeside. Borgene i København har leveret i alt 32.000 ønsker til beplantning af træer. Disse ønsker har været med til at kvalificere kommunens træprioriteringsplan for 2017-2019, hvor der i alt skal plantes 27.704 træer på kommunale grønne arealer, i byudviklingen og på ikke-kommunale arealer. Nogle af træerne vil indgå i anlægsprojekter ifm. byggeri, vejanlæg mv. Kommunen forventer at lave en "træ-hjemmeside", hvor man kan følge status på plantning af de 100.000 træer frem mod 2025.

Miljøpunktet er i løbende dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen om, hvordan det går med plantningen af træer efter borgenes ønsker. I kan her nyde et billede fra Vor Frue Plads, hvor der allerede er gjort klar til nye træer. Vi venter i spænding på flere beplantninger og er allerede glade for at høre, at der blev plantet hele 17.000 træer siden 2015. Læs mere om træprioriteringsplanen her.
Foto: Peder Clement
Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp