Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,

Miljøpunktet er haft gang i mange projekter her i juni, som du kan læse om i dette nyhedsbrev. Vi arbejder især på at begrønne byen, da det er tydeligt i forbindelse med foråret og sommeren, hvor der mangler grønt. Derudover holder vi et par arrangementer, som sætter skrald og henstillede cykler i fokus, hvor vi glæder os til at se jer!

Kontoret vil være lidt tomt i juli måned grundet de mange aktiviteter og projekter i byen og ferie. Vi har heldigvis en medarbejder på arbejde det meste af juli, det er derfor en god ide at ringe, inden du kigger forbi i juli måned.
Vi ønsker jer en rigtig dejlig og lun sommer med masser af udeaktiviteter og leg i naturen! 

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Vilde planter og vilde bier

På Miljøpunktet har vi et par højbede ude foran kontoret, som netop har fået plantet vilde planter! De er doneret af Københavns Universitet, som nemlig arbejder med vilde planer og bier, og hvordan natur i byen kan tiltrække flere humlebier, som forbedrer byens biodiversitet. I samarbejde med KU kommer der i den nærmere fremtid flere projekter og aktiviteter angående temaet, så hvis du er interesseret, må du endelig følge med i næste nyhedsbrev!

Indtil videre, er du velkommen til at komme forbi og se de vilde stauder og sommerblomster i plantekasserne på Regnbuepladsen. Der er også en kasse med ikke-vilde grøntsager. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Peder Clement, peder.clement@a21.dk ved Miljøpunktet.

Grundet de tørre dage og den kommende ferie, søger vi vandere til højbedene. Hvis du ofte kommer forbi Regnbuepladsen eller bor lige i nærheden, må du meget gerne komme forbi til en snak og vande planterne :) Vi har vandet og kanderne, vi har bare brug for kræfterne!

Inspirationskatalog til begrønning

Miljøpunktet har i årsplanen for det lokale miljøarbejde 2018 en indsats om grønt på Christianshavns Torv. Vi har produceret et inspirationskatalog, som kan inspirere til en grønnere by. Kataloget viser torvet, som det er i dag, samt andre steder, hvor det er lykkedes at skabe grønt, samtidig med plads til ophold og eventuelt leg. Materialet er endvidere inspireret af input fra deltagerne på første møde i Torvegruppen.
Se inspirationskataloget her.

Dialogmøde om henstillede cykler

Mange private og almene boligejendomme og private og erhvervsdrivende oplever udfordringer med herreløse cykler. 


Miljøpunkt Indre By & Christianshavn har i en årrække, bl.a. i samarbejde med Københavns Kommune, beskæftiget sig med emnet. Københavns Kommune har ikke ansvaret for cykeloprydningen på privat areal, men anerkender udfordringer med efterladte cykler. 

Kommunen og Miljøpunktet holdt inden jul i 2017 et dialogmøde med ejendomsfunktionærer samt repræsentanter for private bolig- og ejerforeninger samt lokaludvalg, hvor der blev drøftet mulige løsninger, der kan forbedre forholdene med henstillede cykler på private arealer i Indre By og på Christianshavn. 
 
Vi følger nu op med et nyt dialogmøde, hvor kommune og Miljøpunkt gerne vil drøfte, hvad der er sket siden sidst, og snakke om hvad virker og hvad vi videre kan gøre sammen. Tilmeld dig eventet her.

Giv dit guld videre og ta' hvad du vil ha'

Deledage åbner op i 3 uger i august, fra d. 1. - 19. august med genbrugsguld direkte fra Indre Bys gårde, københavnere fra hele byen og hvem der ellers vil være med. Støv tingene af fra gemmerne, tag dem med og gå på opdagelse i andres genbrugsguld.


Det handler om at aflevere og hente alle genbrugsegnede ting fra hjemmet til direkte genbrug. Sofaer, borde, stole, musik, film, porcelæn, legetøj og andre spændende ting, får på den måde nyt liv i nye hjem. Kulturhuset Indre By, Miljøpunktets og Københavns Teknik- og Miljøforvaltning giver dig en unik mulighed for, at du nemt kan komme af med dine brugte ting og give dem nyt liv hos andre københavnere i byen.

Åbningstider i delehallen:
Mandag - fredag kl. 14 - 19
Lørdag - søndag kl. 10 - 15

Deledagene foregår samtidig med, at Københavns Kommune står for et forsøg med indsamling af storskrald fra de nærliggende boligforeninger/gårde, som efterfølgende bliver opstillet i Delehallen i Kulturhuset Indre By. Forsøget går ud på at teste, hvordan man kan indsamle og genbruge flere af de ting, vi stiller til storskrald. De ting, som ikke bliver afsat i løbet af deledagene, vil blive kørt til andre offentlige byttestationer i byen eller til genanvendelse på kommunens genbrugspladser. 
Se mere på eventet side her.
Foto: ARC

NaTur i Byen

Klap krabber og kvabber

Kom helt tæt på krabberne og kvabberne i sommerferien, når vi holder åbent hus hver lørdag og søndag kl. 10-14.

Aktiviteterne er primært for børn under 10 år, men hele familien er mere end velkommen til at deltage i det hele.
Se eventet her.

Husk at du kan se mange flere sommeraktiviteter på www.naturibyen.com

Safari for alle

Trænger du eller en du kender til en god naturoplevelse i hyggelige omgivelser? Så mød op til en eller flere af de 4 aktiviteter, når vi afholder Naturpark Amager Safari for alle. Naturpark Amager byder på en guldgrube af natur og friluftoplevelser onsdag d. 27. juni kl. 16-20.

Se mere her.

Obstruktion af forsøg med biodiversitet

Vores kål i højbedene har været beriget med en lille kålsommerfugl (pieris rapae), som har lagt æg, hvorud der er kommet otte larver. Én faldt ned og blev ædt af myrer, én nåede at forpuppe sig, fem blev stukket af snyltehvepse (trichogramma sp.) og blev ædt op indefra, og den sidste sad vagt på snyltehvepsepupperne og blev mindre og mindre og mindre... Jeg har søgt svar hos flere sommerfugleeksperter om, hvorfor kållarverne sidder vagt på sine fjender.
Er der nogle, der har én idé om det?

Mandag morgen havde nogle fjernet den sidste kålplante med puppe af kålsommerfugl og snyltehvepser.

Historie og billeder af Peder Clement
 
Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp