Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Godt nytår ønskes du af alle medarbejderne hos Miljøpunktet!
Vi håber, du er kommet godt ind i det nye år, og at du har mod på et godt og grønt år. Her på kontoret er vi i fuld gang med klargøringen af forårets aktiviteter. Læs meget mere om det i denne måneds nyhedsbrev.

Vi kan allerede mærke de lysere tider, som er hastigt på vej. Kan i også det? Vi glæder os til at se jer derude!

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt
Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Husk stofposen!

En nyopstartet gruppe "Plastikposefrit Christianshavn" har igangsat initiativet om at gøre Christianshavnerne bevidste om at bruge mindre af plastik.


Medlemmerne af gruppen syr selv poserne af genbrugsstof med planen om, at poserne skal stemples med et specielt logo, som et barn fra Christianshavn har tegnet.
En stofpose skal bruges mindst 130 gange, før det er mere økonomisk i miljøregnskabet end plastikposen, siger Danmarks Naturfredningsforening. Initiativtagerne bag gruppen, Tanja Fox Kirsten V. Andersen mener, at hvis man ikke starter et sted, så ændrer man jo ikke noget - "det er måske kun en dråbe, men den giver jo ringe i vandet". Målet er, at hver eneste butik og supermarked på Christianshavn bliver plastikposefrie.

Hør en radioudsendelse på P1 om projektet her ved at gå 40 minutter frem i udsendelsen.

Hvis du vil være mere til at sy poser, må du meget gerne kontakte Miljøgruppen under Christianshavn Lokaludvalg, og næste gang du skal ud og handle, så husk din stofpose :)
 
Foto: Christianshavns Kvarter

Det nyeste om luftforurening

Luftforureningen i Indre By og på Christianshavn, ikke kun fra busser, men også fra biler, lastbiler og andre enkeltkilder var til debat i november 2017.

MPs luftmålinger fra 2016 og 2017 blev præsenteret på debatmøde den 14. november, hvor der også blev talt om forskellen på ultrafine partikler, større partikler og hvor de kommer fra – i samarbejde med Dansk Økologisk Råd.

Deltagere drøftede udfordringer og muligheder med repræsentanter for de politiske partier og var enige om, at holde et lignende møde i det nye år (2018), hvor forureningen fra taxaer, krydstogtsskibe og turistbusser bør drøftes.

Du kan læse materialet, som blev præsenteret til mødet på vores hjemmeside.

Sæt X i kalenderen

NaTur i Byen arrangement

Sæt kryds i kalenderen fredag d. 23. februar hvor projekt NaTur i Byen inviterer til vinterudstilling og naturaktiviteter på Regnbuepladsen. Mere information følger inden længe.

REN Kærlighed til Volden


Sæt også kryds i kalenderen lørdag d. 10 marts, hvor vi i samarbejde med Christianshavns Lokaludvalg og Københavns Kommune tager ud og samler skrald på Christianshavn Vold før fuglene bygger reder af plastik.

EFTERLYSNING

Røde og frodige rødkålshoveder forsvundet!

 
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn efterlyser lige nu to rødkålshoveder. De er forsvundet fra plantekasserne foran vores kontor på Regnbuepladsen. Rødkålshovederne beskrives som værende fyldige, frodige og friske. De anses for at være på størrelse med en fodbold - ca. 25 cm. i diameter og halvandet kilo tunge.

De formodes at været sket i juledagene, men hvis man har set rødkålshovederne siden, må man meget gerne kontakte Miljøpunktets kontor på (+45) 33 93 21 21.
Hvis de er spist, ønsker vi jer velbekomme og håber, de smagte godt. Hvis de ikke er spist og kun er blevet brugt som pynt i haven, vil vi meget gerne have dem tilbage.

Foto: karinathonander (instagram)

Herreløse cykler

Tak for et godt møde om herreløse cykler den 18. december 2017 hos Miljøpunktet. Marjanne Kurth​ fra Københavns Kommune, TMF, omtalte på mødet en undersøgelse om cykelhåndtering i boligforeninger i København. Hermed link til undersøgelsen, som I gerne må svare på; og gerne dele til relevante boligforeninger eller interesserede: 
http://sgiz.mobi/s3/589828f46894

Husk at I nu kan melde jer ind i gruppen på Facebook.

Ladcykeludlån fra Christianshavns Beboerhus

Miljøpunktet vil gerne tage hatten af for det gode arbejde Christianshavns Beboerhus udfører, ved at låne to af vores ladcykler ud gratis til de lokale borgere.


Tallene fra 2017 viser, at husets to ladcykler var udlånt hhv. 73% og 69% af alle dagene i året. Ydermere har der været 123 udlån i alt, hvilket vil sige, at 123 af jer borgere har draget nytte af en ladcykel  fremfor måske at bruge et luftforurenende transportmiddel.

Det er super flot! Bliv ved med det :)

Mindful Walk: Natur som ressource

Hvor ofte tænker du på, at de træer som du cykler eller går forbi hver dag, er med til at gøre din livskvalitet en smule bedre?

Kom med på en (na)tur i byen lørdag d. 20. januar 2018 kl. 13:00-14:00 og bliv klogere på, hvorfor det er, at naturen har en positiv indvirkning på mennesket. Naturens tilstedeværelse har det netop med at opbygge vores "indre ressourcer", så vi nemmere kan klare os igennem dagens udfordringer.

Cédric Gorinas, Ph.D. og founder af HeartWise, tager dig med på en Mindful Walk, hvor du kan opleve både mindfulness og naturens gavnlige effekter på egen krop.

Turen er på dansk og det er gratis at deltage. Der er dog begrænset pladser, så husk tilmelding til jonas@intugreen.dk inden 19. januar – og selvfølgelig varmt tøj på dagen.

Mødested: Ravelinen, Torvegade 79, 1400 København K

Foto: Kajsa Paludan, 2017

Få grønne nyheder i din indbakke

Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København. Der vil også være portrætter af nogle af de spændende bynatur aktører, som er en del af netværket bag NaTur i Byen. Tilmeld dig NaTur i Byens nyhedsbrev her http://www.naturibyen.com/
Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp