Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Føler du også mørket komme krybende? Det gør vi, men mens dagene bliver kortere, hylder vi efteråret ved at komme ud i byens natur og snakke om roser, vinranker og træer. De orange farver er ikke til at undgå, så kom ud og nyd dem, så længe det varer! Hent bl.a. inspiration til en tur ud i byens natur ved at besøge www.naturibyen.com
Hold øje med vores udstilling om hemmelighederne i Botanisk  Have, som står ved Nørreport Station i de næste par uger og gå ikke glip af den store bæredygtighedsmesse Building Green, som kommer i starten af november. Læs meget mere om det i nyhedsbrevet.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt
Indre By - Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

NaTur i Byen udstilling

Vi giver ny inspiration til et besøg i Botanisk Have

Fredag den 13. oktober åbnede en ny pop-up udstilling på Nørreport Station ved Gothersgade – over for indgangen til Botanisk have. I tekst og foto fortæller udstillingen, hvad der venter af oplevelser, lige bag lågen ind til planternes forunderlige rige. Også i de kolde måneder, hvor træerne taber bladene og flere dyr går i hi, kan man gå på opdagelse i haven.

Udstillingen er gratis og vil kunne ses på Nørreport Station frem til den 5. november, hvorefter den rykkes til en anden lokalitet i byen.
Guide til udstillingen kan ses her.

Støj, affald og adfærd i nattelivet

I sidste uge rejste de fire amerikanske studerende fra Worcester Polytechnical Institute (WPI) hjem igen, efter de med succes havde gennemført og præsenteret deres færdige projekt.

Formålet med projektet var, at hjælpe Indre By med at forbedre kvaliteten af nattelivet ved at mindske støj og affald i området. Gennem analyser af data, observationer, spørgeskemaer og kvalitative interviews kunne gruppen se nogle tydelige tegn på problemer i nattelivet, og de kom på en række konstruktive løsninger til at mindske effekten.
Læs hele deres projekt på vores hjemmeside.

Det blomstrer i Helsinki ♥

Her er lidt billeder fra en fælles studietur til Helsinki, hvor vi besøgte forskellige grønne initiativer og mødtes med lokale grønne folk. Som eksempler kan nævnes at vi besøgte forskellige byhaver og talte med borgerne, som havde været med til at starte dem op og drive dem, en virksomhed, der forhandler grønne vægge (plantevægge) til forbedring af luftkvaliteten indendørs, Botanisk Have som blandt andet har en sansehave med duftende, spiselige, bløde og stikkende planter og talte med forskere ved Helsinki Universitet, som havde lavet et projekt om borgeraktivisme. Turen var organiseret i samarbejde med bl.a. Miljøpunkt AmagerMiljøpunkt Indre By & ChristianshavnMiljøpunkt Nørrebro og  Foreningen Norden København, med henblik på at skabe mere samarbejde, vidensudveksling og nye grønne venskaber i Norden.

Vi takker Jann Kuusisaari for den fine præsentation af Helsinki og ser frem til den næste inspirations- og studietur! Ture som disse giver inspiration og nye ideer til arbejdet for flere lokale, grønne initiativer og netværk i byen.

Inspirationsvideo "Roser til Byen"

Miljøpunktet bød i begyndelsen af august velkommen til Jakob A. Albeck, som har uddannelse og erfaring inden for film, video og lyd.


Måske har I allerede set filmen om ”Roser til byen” og andre facadebeplantninger på Facebook og Instagram? Ellers se her
Lige nu hjælper Jakob Miljøpunktet og Børn- og Ungeforvaltningen med at lave en video om bæredygtighed. Der laves mange optagelser rundt om i byen og hos mange aktører i den kommende tid. Videoen ventes færdig inden udgangen af i år.  

Ses vi på Building Green?

Rundvisning med Miljøpunktet og Jann Kuusisaari på Building Green,
d. 1. november kl. 14:30-16:30.


Den grønne fagmesse "Building Green" finder i år sted 1. og 2. november 2017. Vi vil igen i år arrangere et besøg på messen for borgere med interesse for grønne tage og bæredygtighed. 

Blandt de mange spændende udstillere er der også nogle med grønne tage, som vi vil besøge sammen. Vi mødes kl. 14.30 d. 1. november, hvorefter vi går en runde. Vi slutter af med lidt grøn snak og networking. Herefter er det muligt at gå rundt på messen på egen hånd. Der er mange spændende udstillere. 
Vi mødes inde i selve udstillingshallen lige efter billettjek, ved trapperne til venstre.

Du forudbestiller selv din gratis billet via dette link.
Skriv gerne en mail til sabine.soerensen@a21.dk hvis du ønsker at deltage eller tryk deltag på vores facebook event.

Vinhøst ved Galleri Krebsen

Se, hvor smukke og frodige planter vi har i Indre By ♥


I midt oktober var vi hos Galleri Krebsen for at rådgive om og være med til at nedskære den fine vinranke, som kryber op ad de orangefarvede murer i baggården. Der planlægges at presse saft af druerne, for der er vidst ikke helt nok til at producere egen vin endnu.
Baggården er en af de hyggeligste i Indre By og er et besøg værd, og mens du er der, må du ikke gå glip af kunsten i galleriet.
Studiestræde 17, 1455 København K.
Miljøpunktet har fået en ny og opdateret hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2017 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp