Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Velkommen til vores nye nyhedsbrev! Vi har opgraderet til et nyt design og arrangeret det sådan, at det bliver sendt direkte ud til jeres private mails. Vi håber, i synes om det!
Foråret er godt i gang og vi har haft en del på programmet i disse måneder. Her kan i læse om vores seneste aktiviteter og om, hvad der skal ske i fremtiden!

 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt
Indre By - Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nordisk Byttedag

Det var en fantastisk solrig dag, da vi i start april var med til at skabe opmærksomhed omkring ansvarligt forbrug og genbrug på Rådhuspladsen.

I forbindelse med Nordisk Byttedag lørdag den 1. april, afholdt Københavns Kommune igen et stort byttemarked på Rådhuspladsen. Allerede fra morgenstunden stod folk i kø med deres brugte ting, som de ønskede at bytte. I løbet af dagen besøgte 2000 mennesker det store byttetelt og ca. 3000 kg. tøj, bøger, legetøj og mange andre ting blev byttet og fandt nye glade ejere.  Miljøpunktet stod sammen med Kompostbudene foran bytteteltet. Her kunne børn og voksne bytte deres bananskrald til stiklinger og frø og plante/så i brugte kaffekrus. Borgere og turister slog sig ned i opsatte palle-loungemøbler og nød solen og en cirkusforestilling. En fantastisk dag med god stemning og mange interesserede besøgende.

Air pollution on Prinsessegade

A group of American university students from Worcester Polytechnic Institute held an open discussion on 19 April to speak to community members about traffic and air pollution on Prinsessegade, Christianshavn. The discussion led to insightful ideas about potential solutions to mitigate traffic on the street to protect people from the dangers of air pollution. The ideas considered in the discussion included road closure, stricter policies, alternate transport, and community outreach about traffic and air pollution.
Best,
Emilee Gancarz, Yao Long, Nicole Luiz, Emily Matsco, and Ian Vossoughi

Inspirerende foredrag!

Miljøpunkt Indre By - Christianshavn vil gerne engagere unge mennesker og hive "de gamle hvide mænd" op af kasserne, så der kan tænkes nyt og skabes bæredygtige løsninger på tværs af generationer. Derfor tog vi i april til foredrag med Soulaima Gourani for at udvide vores horisont og udfordre vaner! Soulaima siger nemlig at kløften mellem generationerne bliver kortere og kortere, hvorfor alle ledere står overfor en massiv udfordring. Det mener vi også, og derfor prøver vi at engagere studerende og praktikanter i vores daglige arbejde! Kontakt os, hvis du har et spændende projekt i tankerne!

Mere affald til genbrug

Sortering på Kultorvet og i Kartoffelrækkerne


Nu starter flere borgere omkring Kultorvet og i Kartoffelrækkerne med at teste forskellige muligheder for at sortere affald til genbrug i deres hjem og kortlægge deres sortering-vaner, udfordringer og vej til offentlige sorterings-containerne. Som en del af projektet vil der blive afholdt en workshop for borgerne, hvor gode idéer, kreative indslag og smarte løsninger vil være grunden for at designe transport løsninger fra hjemmet til sortering-containerne. Projektet vil munde ud i en rapport til kommunen, med gode råd til deres forsatte arbejde med at forbedre mulighederne for borgerne at genbruge.

A21.dk under omlægning!

Vi er i fuld gang med at opgradere vores hjemmeside www.a21.dk, så den er mere kompatibel med den moderne teknologi og generelt er mere overskuelig for jer! Vi glæder os til at dele den med jer, når den er færdig!

Nu udpeger vi ikoniske træer!

Hold øjne og ører åbne, når vi i start maj holder guidede turer og starter indsamlingen af historier og viden om ikoniske træer i København. I forlængelse af indsamlingen af steder til de 100.000 nye træer, vil kommunen gøre en ekstra indsats for at beskytte ikoniske træer i byen! Læs mere her og vær' med når inviterer på tur.

Vi cykler til arbejde! Gør du?

Copyright © 2017 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp