Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,

Vinterklar


Her hos Miljøpunktet er vi så småt ved at være vinterklar og har netop plantet de flotteste vinterkål i vores plantekasser, og om lidt bliver vores vinduer pyntet op til jul af julekogler drysset med sukker.

Du kan blandt andet læse om vores besøg på ARC testanlæg af plastsortering og læse mere om skyggerapporten, og hvilke anbefalinger og bud vi har på, hvordan vi på lokalt plan bedst muligt kan sikre implementering af verdensmålene.

Du kan også læse mere om kommende arrangementer i denne måneds nyhedsbrev.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Grønne tage

Vores besøg på Building Green


I traditions tro var vi i år igen en tur på en spændende guidet tur på building green fagmessen, hvor vi besøgte udstillingerne om grønne tage og mange af de andre intressante messestande. Vi hørte også debatoplæg inden for innovation og bæredygtighed.

Vi ser allerede frem til at besøge messen igen til næste år og følge med i den spirende innovative udvikling indenfor bæredygtigt byggeri.

Vores besøg på ARC

Testanlæg af plast

 

I starten af november var vi på rundvisning på sorteringsanlægget på ARC, hvor vi fik et unikt indblik i processen med at sortere og genanvende plastaffald. Kommunens ”plasteksperter” viste os rundt og svarede på spørgsmål, om hvordan sorteringen og testanlægget fungerer. Derefter var alle deltagere til workshops, hvor alle fik mulighed for at komme med gode ideer og løsningsforslag på de mange forskellige problemstillinger vedrørende plast. 

Hele Miljøpunktet vil rigtig gerne sende de mange deltagere og plasteksperterne en kæmpe tak for en rigtig hyggelig og udbytterig eftermiddag.

Skyggerapport

 

Kender du FN´s 17 verdensmål og ved du, hvad du kan gøre? Vidste du, at målene er for os alle og for dit lokalområde? FN Forbundet København har sammen med 17 københavnske organisationer lavet denne skyggerapport på Københavns Kommunes handlingsplan for implementing af verdensmålene. I rapporten giver vi som organisationer/NGOér vores bud på og anbefalinger til, hvordan vi på lokalt plan bedst mulig kan sikre implementering af Verdensmålene.

 

Sustainable City sang

En rigtig fin sang, lavet af rigtig fine mennesker

Et eksempel på partnerskaber for handling (Verdensmål 17) er denne Verdensmål-musikvideo, som kan høres her
Del videoen - lokalt som globalt - sammen kommer vi måske verdenen rundt! Videoen er lavet sammen med Københavns Kommune BUF, frivillige, borgere og andre organisationer. Musik- og tekstforfatter, aktører mv. står sidst i videoen.
 

Mangler du en cykel

Eller vil du donere din cykel


Er du en almennyttig forening eller projekt, der står og mangler en cykel? Så har du mulighed for at ansøge om at få doneret en cykel hos Københavns Kommue som en del af kommunens cykeldonationsprogram. Du kan også støtte en god sag og donerer din cykel, som du ikke bruger mere. Læs mere her eller på vores facebook

Transport og klima

Kører det for både dig og klimaet?

Se transport pyramiden og bliv klogere på, hvad der egentlig er den mest klimavenlige måde at komme rundt på? Det får du svaret på med VedvarendeEnergis transportpyramide. 
Få mere info her
 

Har I brug for en ladcykel

Er I en boligforening, hvor I indimellem godt kunne bruge en ladcykel og kunne I tænke jer at teste en ladcykel-deleordning? Så kontakt os for at høre mere. Det eneste krav er, at I har adresse i Indre by eller på Christianshavn og gerne vil fortælle os om jeres erfaringer med dele-ordningen. 
Se mere på Miljøpunkt hjemmeside

Debatmøde

Luftforurening og brændeovn


Miljøpunkt Indre By & Christianshavn inviterer i samarbejde med Christianshavns Lokaludvalg til debatmøde om brændeovne d.13 dec. kl. 19-21 på Christianshavns bibliotek – hvad er problemet, og hvad kan vi gøre ved det – set i et lokalt perspektiv? Debatmødet er endvidere støttet af Miljøstyrelsen.

Debatmødet har fokus på klima og forurening. Ud over borgere og interesserede vil debatpanelet bestå af eksperter og repræsentanter for sundhed, forsyning og miljø, og energi. Alle deltagere vil have mulighed for at stille spørgsmål i løbet af debatten.

Vi ser utrolig meget frem til en spændende debat med masser af julehygge oveni. Følg med på vores facebook 

For mere info, kontakt os på tlf. 3393 2121 / 2174 6621​
 

 

Hvad komposten gemte

En hverdagshistorie. Del 1


Da fortovsbelægningen i Teglgårdsstræde skullle lægges om og rettes op, bad Corinne Mountfield, i nr.11. brolæggeren om at vente med at lægge de sidste brosten ved sine tre roser ved facaden for at berige dem med sin kompost. Dette mente brolæggeren også var en god ide.

Få uger efter mylrede det op med tomatplanter ved roserne , hvilket gav en stor høst af cherrytomater hele sommeren.

Skrevet af Peder Clement
Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.

Hvad komposten gemte 

En hverdagshistorie. Del 2


For en måned siden blev jeg tilkaldt af Grete Lis i Sct. Peder Stræde for at identificere nogle store blanke grønne blade, som var skudt op mellem tomatplanterne. Det viste sig at være passionsblomster fra spiselige passionsfrugter (Passiflora edulis). Nogle af planterne er nu taget ind for vinteren, og andre står ude, og så ser vi, hvordan planterne arter sig til foråret.

Hvor er det herligt, at ægte havefolk har et dårligt udviklet lugegen, så der kan dukke nye interessante planter op fra komposten.

Skrevet af Peder Clement


 
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp