Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,

Glædeligt efterår alle sammen.

Her på Miljøpunktet glæder vi os over de lune dage, de gyldne blade, som falder af træerne, og at vi kan begynde at tænde stearinlysene derhjemme.
Du kan læse alt om affaldssortering, vores efterårsudstilling i vinduet og de kommende arrangementer i dette måneds nyhedsbrev.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Få styr på din fjernvarme og energiforbrug

Sæt X i kalenderen d.30 okt. Kl. 17-20, og kom til  fyraftensmøde sammen med Energispring, hvor i kan blive klogere på fjernvarmen og energiforbruget i jeres ejendom. 
Bygninger og energirigtig drift spiller en central rolle i at sænke energiforbruget i København, hvor de i dag står for 70 % af CO2-udledningen. Se plakaten på fyraftensmøde under billeder på vores facebook

Få inspiration fra en varmemester i denne video.
Få inspiration fra Energisprings læringsvideoer. 
Energispring hjemmeside. https://energispring.kk.dk/
 

Grønne tage på Building Green

Tag med på rundvisning med Miljøpunkt og Jann Kuusisaari på Building Green

 

D. 31. oktober kl. 14:30 - 16:30. Kom og vær' med til en guidet eftermidag fyldt med grønne tage på Building Green fagmesse. Vi mødes inde i selve udstillingshallen lige efter billettjek, ved trapperne til venstre.

Du forudbestiller selv din gratis billet via dette link.
Skriv gerne en tilmelding til os på facebook event her, eller tilmeld dig på denne mail miljopunkt@a21.dk.

Hvordan sorterer vi plast og hvad bruges det til?

Vi har få pladser tilbage til vores tur til ARC. Det sker torsdag d. 1. november mellem kl. 15 og 17. For flere detaljer se eventet på facebook
Tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Du kan tilmelde dig/jer ved at skrive en mail til maja.guldager@a21.dk

Affaldssorteringsløsninger


Vi søger gode ideer og smarte løsninger på affaldssortering, som kan være med til at løse udfordringerne  i hjemmet pga. pladsmangel. Send os gerne jeres måde at soreter på, som kan være med til at inspirere. 
Upload billeder på vores facebook  eller instagram

Affaldssorteringsløsning på Christianshavn

Kom og se de  fantastiske affalssorteringsløsninger på Christianshavn. Nu kan beboere i ejendomme, som ikke har plads til at sortere affald til genbrug, aflevere plast, papir, pap og metal i to nye multi-funktionelle affaldsløsninger i Ovengade Neden Vandet ved B&W porten og ved Bådsmandsstræde .
Ønsker du at få inspiration til sortering i hjemmet kan du få råd og vejledning hos Miljøpunkt. Regnbuepladsen 7. 1550 København V. St. Tv.

Roser i Byen

Ønsker du facadebeplantning, eller er du allerede i processen, vil vi meget gerne høre fra dig, da vi har en gruppe studerende som arbejder på projektet Roser i Byen, som har til opgave at gøre processen lettere.
Ønsker du at deltage i projektet, skriv en mail til miljopunkt@a21.dk med dit navn, kontakt og beplantningssituation. 

Vores efterårsvindue

Kom og se vores fine efterårsvindue, som viser alt hvad sommeren og efteråret har bragt os. Halloween græskar (Ameriansk) men vidste i den oprindelige historie om græskar Allehelgens aften stammer fra Skotland med udhulede roelygter, som skulle være med til at skræmme onde ånder væk.

  • Solsikkerne  i vinduet er høstet fra vores plantekasser, som vi har haft stående hele sommeren. De er en stor leverandør til spiseolie og en god plante for bierne.
  • Hørren fra vores plantekasser blev i år ikke af de lange taver, grundet den magre jord. Hørfrø kan anvendes i vore køkkener på mange områder, som er gode for fordøjelsen, og de er anvendelige i mange sammenhænge bl.a. også i linneolie maling, linned og spiseolier.
  • Ginkgo Biloba, hvis frugt i år er udsædvanligt veludviklet på grund af den varme sommer. Bærerne kan ikke spises da de lugter meget, men kernen er enormt sund og delikat.
  • Spisekastanierne ( Castanea sativa ) har også i år udsædvalige store frugter grundet den meget varme sommer.
  • Tyrkisk hassel (Corylus colurna ) er den nød som vi kender fra supermarkedet og som vi spiser ved juletid.
  • De tørrede Aronia bær har et utrolig højt antioxidant tal. Derefter kommer Hyld, Solbær og mange flere arter, som er dyrkede planter i den tempererede zone. Aronia bær kan sagtens spises friske men er dog en smule kedelige i smagen.
  • Den røde Amarant som står i vores plantekasser, er en interessant plante med mange egenskaber. Læs mere om plantens egenskaber på vores facebookside
Læs mere i disse gode historier: " Hørren" og " Fem fra et ærtebælg" af H.C. Andersen
Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp