Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Holder du også en genbrugsjul? Julehjerter af gamle dåser, stjerner og guirlander af gamle strips, som hænger fint på et malet genbrugsjuletræ. Det gør vi!
I denne måneds nyhedsbrev kan du læse om vores aktiviteter her i december, en bæredygtig jul og få en julehilsen fra os alle.

Vi ønsker dig en glædelig grøn jul.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt
Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

En uansvarlig jul

Det er tydeligt at se, når vi når til julen. Butiksvinduerne bugner af lys, grønne og røde farver, reklamer til årets julegaver kører non-stop i radioen og shoppingcentrene er pakket med mennesker klar til at forbruge.

 
Juletiden har meget at give os; vi bliver nostalgiske, vi samles omkring stearinlysene, vi bager småkager, og vi donerer endda flere penge til hjemløse. Problemet er bare, at vi er blevet betinget af at forbinde denne glade tid – kulden, julepyntet, familieaktiviteterne – med at købe materielle goder. Vi har trænet os selv i at tro på, at det, at købe ting, er en del af julen.
 
Vi ved dog alle, at julen ikke behøver gaver for at være noget særligt; snarere er denne tid på året helt speciel pga. dens oprindelige betydning – ikke de indpakkede kasser under juletræet.
 
I sagens natur er der ikke noget galt i at give gaver, men det er uansvarligt at tro, at det, at købe gaver, er et krav for at få en komplet jul. Lad os i stedet fejre de uendelige gaver omkring os som kærlighed, et godt helbred og tilstedeværelsen i hinandens selskab. Selv uden gaver, har vi enhver grund til at være lykkelige, muntre og glade til jul.
 
Inspireret af en artikel hos theminimalists.com

Hyg dig med podcasts


Der findes mange oplysende og underholdende podcasts, som sætter fokus på bæredygtighed, klimaforandringer og grøn omstilling. Så du kan blive klogere på grønne gloser, klimaforandringer og meget mere, og måske endda blive inspireret til en mere bæredygtig livsstil.
Grøn Forskel har samlet 15 relevante podcasts her.

NaTur i Byen om vinteren

Kommer du ikke så meget ud om vinteren? Det, er der ingen grund til! Der er nemlig stadig meget natur om vinteren, som skal udforskes og opleves, og det hjælper naturibyen.com dig med.


Gå ikke glip af NaTur i Byens workshop og nytårskur, som afholdes i starten af det nye år. Hold derfor øjne og ører åbne på hjemmesiden og facebook med diverse aktiviteter. Indtil videre kan du hygge dig indenfor med en varm kop te og læse om hvordan du kommer godt i gang med vinterbadningen eller om en tur i Pinseskoven på Vestamager.
Og tag så ud og oplev naturen om vinteren!
Foto: Scanpix/Henrik Pyndt Sørensen

En bæredygtig juletid

Vil du være med til at gøre julen mere grøn og miljørigtig? Grøn Forskel har samlet 10 gode idéer til, hvordan du kan sikre, at din jul ikke går ud over klimaet.


Julen er hjerternes tid, men desværre er det også forbrugernes tid, hvilket går ud over klimaet. Det er særligt produktionen af vores julegaver, der er slem og i følge tænketanken Concito udleder vi hele 200 kg. CO2 per person.
For at mindske denne udledning foreslår Grøn Forskel f.eks. at købe bæredygtige juletræer, miljøvenlige gaveindpakninger, bæredygtige lys osv.

Læs hele artiklen her.

Udfordringer med herreløse cykler på private arealer?

Mange private og almene boligejendomme samt private og erhvervsdrivende oplever udfordringer med herreløse cykler. Miljøpunkt Indre By & Christianshavn har i en årrække, bl.a. i samarbejde med Københavns Kommune, beskæftiget sig med emnet.


Københavns Kommune har ikke ansvaret for cykeloprydningen på private arealer, men anerkender problematikken, og vil gerne i dialog om mulige løsninger der kan forbedre forholdene for boligforeninger og ejendomme i Indre By. Lokale ejendomsfunktionærer, private boligforeninger og boligejere inviteres derfor til at høre om, hvordan de kan løse udfordringen hos dem selv.
Mødet finder sted Mandag d. 18. december 2017 kl. 15:00 - 16:30 hos Miljøpunktet på Regnbuepladsen 7.

Der serveres en kop kaffe og en småkage og vil være mulighed for at netværke, udveksle erfaringer og kontakter en halv times tid efter mødet. Af hensyn til stole og forplejning må du gerne sende en mail til marianne.spang@a21.dk hvis du kommer til mødet.

Vi glæder os til at dig/jer.

Vi holder ferie!

Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2017 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp