Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Velkommen til efteråret. Mens bladende så småt bliver orange og falder af træerne, er vi her på Miljøpunktet ved at samle energi til vinteren. September har budt på masser af aktivitet og samarbejde på tværs af byens grønne aktører, hvilket kun høster mere inspiration og motivation til fremtiden.
Der sker nye spændende ting og sager, så som at vi kan byde velkommen til nye studerende fra USA og nye praktikanter, samt at Miljøpunktet udbyder en række interessante workshops og events hen over efteråret.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt
Indre By - Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fokus på Ørstedsparkens skulpturer

Lørdag d. 16. september var Miljøpunkt Indre By og Christianshavn vært for en byvandring i Ørstedsparken, hvor der blev gået i dybden med nogle af parkens skulpturer og gamle træer.

Der var et flot fremmøde på dagen, og vejrguderne havde velsignet de deltagende med solskin og sensommervarme. Der var afsat 2 timer til turen, og vi måtte ved turens ende erkende, at vi sagtens kunne have brugt meget mere tid sammen. Tak til de deltagende for deres gode humør og nysgerrighed, og en særligt stor tak til Jan Janssen, som tog os med på en rejse i datidens København og brillerede med spændende beretninger om parkens mindesmærker.

NaTur i Byen

Vi har glæden af at invitere dig til NaTur i Byen workshop #4, til en sen eftermiddag/aften i selskab med andre elskere af natur i byen. Som de tre foregående workshops er vores mål at skabe et rum, hvor inspirerende møder leder til samarbejde og efterhånden til bedre oplevelser i byens natur.

Workshoppen finder sted på Sociologisk Institut, Københavns Universitet,
d. 5. oktober kl. 16:00 - 20:00. 

NaTur i Byens workshops er for alle der arbejder professionelt eller på frivilligt plan med bynatur. Temaet skifter for hver workshop, afhængigt af sted, bydel, deltagere og de input, som vi har fået fra netværkets deltagere. Denne gang vil vi gerne lægge vægt på bynaturens værdi: hvad er værdien af natur i byen, hvordan kan vi opnå de mål med den, som vi ønsker, eller skal vi helt undgå at have mål for den og bare give den plads til at være, i sig selv og for sig selv?

Beskæringsworkshop om roser

Miljøpunkt Indre By & Christianshavn vil gerne invitere dig til workshop, hvor du i praksis kan lære at beskære - på blomsternes dronning – den smukke og yndefulde rose.

På workshoppen kan du blive udrustet til selv springe ud som rosendyrker, og derved tilføje byen, altanen eller haven yderligere skønhed. 

I mors gamle have hed beskæringssaksen ganske enkelt rosensaksen. Den hørte til i køkkenskuffen så den altid var ved hånden. Man siger, at en flittig saks medfører øget blomstring, men på workshoppen kan du lære, at vi ikke kun beskærer for at få flere blomster. Vi vil på workshoppen beskæftige os med selve beskæringen, hvor Peder Clement vil gribe saksen og demonstrere. Dertil vil vi fortælle om sygdomme og skadevoldere, plantning af roser og meget mere.

Workshoppen foregår tirsdag d. 10. oktober 16:30-18:00, Sankt Peders Stræde 26, 1453 København K. Tilmeld dig her.

Sæt X i kalenderen

Den grønne fagmesse Building Green gentager successen igen i år! Vi arrangerer et besøg på messen for borgere med interesse for bæredygtighed. Blandt de mange spændende udstillere er der også nogle med grønne tage, som vi vil besøge sammen.

Rundvisning med Miljøpunktet og Jann Kuusisaari på Building Green,
d. 1. november kl. 14:30-16:30.

Projekt om støj og affald i nattelivet

I den sidste måned har fire studerende fra Worcester Polytechnic Institute, WPI afdækket problematikker omkring støj og affald i nattelivet i et område af Indre By – og muligheder for at gøre noget ved det. 

Resultaterne præsenteres mandag den 9. oktober hos Miljøpunktet kl. 9.00, og du er velkommenAht. forplejning mv. skal tilmelding ske til miljopunkt@a21.dk senest den 4. oktober.  

T.O. præsenterer yderligere to hold WPI-studerende deres projekter samme dag, henholdsvis kl. 8.00, projekt med Dansk Affalds Forening og kl. 10.00, projekt med Miljøpunkt Amager.

Ny have- & parkingeniør studerende

Frederik startede i uge 36 som praktikant hos miljøpunktet, hvor han skal være frem til uge 4. Han skal medvirke i projekter såsom NaTur i Byen, Flere Træer til København, roser og facadebeplantning.

Han har siden barndommen været naturinteresseret dyre- og fuglekender, og er så småt begyndt at interessere sig for planter, træer og buske. Derudover er han entusiastisk lystfisker og bruger meget tid ved vandet. Frederik studerer til Have- & Parkingeniør - en såkaldt ”HOPI”, som forvalter og udvikler parker og andre grønne områder i byen. Grundlæggende har han som studerende i have- & parkingeniør særlig indsigt i planter og plantevækst i byen, jordforhold og behandling, landskabsarkitektur og design, og vil på den baggrund kunne træffe kvalificerede beslutninger og udvikle relevante løsninger til nogle af tidens aktuelle udfordringer.

Gør en forskel for jordens fremtid

Miljøpunktet var forbi til indvielsen af Climate Planet på Rådhuspladsen i København, som er tilgængelig fra d. 23 september - 22. oktober 2017.

Planeten tilbyder en unik oplevelse, hvis lige aldrig tidligere har eksisteret noget andet sted i verden. Oplevelsen varer ca. 40 minutter, hvor blandt andet klimaudviklingen visualiseres i et forløb fra Big Bang til langt ud i fremtiden. Kom forbi og bliv klogere på jordens fremtid!

Fra venstre: Marianne Spang Beck (Centerleder ved Miljøpunkt), Henrik Gretoft (Leder hos BUF)
Miljøpunktet har fået en ny og opdateret hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2017 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp