Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Mens bladene langsomt begynder at falde af træerne, falder Miljøpunktet ingen steder. Vi nyder den køligere årstid og udsigten til de smukke solsikker, som står og strutter i plantekasserne ude foran kontoret.

En travlt tid står for møde. Miljøpunktet har mange arrangementer i sigte, hvoraf du kan se mange af dem her i nyhedsbrevet. Denne måned byder især på arrangementer omhandlende det grønne i vores by, cykler og affaldshåndtering.

Vi opfordrer til, at du føler med på vores hjemmeside www.a21.dk eller på vores facebook.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

En grøn pause på Christianshavns Torv

Mandag d. 10 september var Miljøpunktet med til at skabe nyt liv på Christianshavns Torv.


Vi blev inviteret af Torvenetværket, en selvstændig gruppe på Christianshavn, til at deltage i "Kulturmandage", hvor forskellige organisationer, grupper, kunstnere og musikere fra nærområdet hen over sommeren kunne komme og lave en kulturel aktivitet på torvet.
Initiativet om Torvenetværket, og om at skabe liv på torvet, er opstået hos en gruppe Christianshavnere, fordi de mener, at torvet udnyttes for dårligt. De vil skabe et torv, hvor folk får lyst til at holde pause i en travl hverdag – for at opleve kultur eller nyde en kop kaffe. 

Derfor arrangerede Miljøpunktet en planteworkshop, hvor borgere kunne komme forbi og folde en bio-nedbrydelig foldekop fra HOFOR, drikke økologisk solbærsaft af koppen og derefter fylde den med jord og plante en stikling. Stiklingerne kommer fra luftrensendeplanter, som trives bedst i fuld sol og tåler let udtørring. Se navnene her:

Cubansk Oregano, Plectranthus Amboinicus - Populær i madlavning i Caribien.
Purpurblad, Setcreasea Purpurea - Kan godt lide fuld sol og bruges i vejrabatter i Sydafrika!
Kusine til Pengetræer, Crassula Portulacea - Dingler lidt rundt i vindueskarmen.
Væddeløber, Chlorofytum.
Landløber, Tradescantia.

Hvis du har spørgsmål til planterne, er du velkommen til at ringe til os her på Miljøpunktet på 33932121. Del også gerne billeder af jeres planter med #miljopunktindreby og #naturibyen. Vi glæder os til at møde jer igen en anden gang.

Grønne tage på Building Green

Tag med på rundvisning med Miljøpunkt og Jann Kuusisaari på Building Green

 

Sæt X i kalenderen d. 31. oktober kl. 14:30 - 16:30. Kom og vær' med til en guidet eftermidag fyldt med grønne tage på Building Green fagmesse. Vi gentager succesen fra sidste år, med en guidet tur af Jann Kuusisaari blandt de mange udstillinger om grønne tage, hvor det vil være muligt at udforske messen sammen, og dernæst på egen hånd.
Vi mødes inde i selve udstillingshallen lige efter billettjek, ved trapperne til venstre.

Du forudbestiller selv din gratis billet via dette link.
Skriv gerne en tilmelding til os på facebook event her, eller tilmeld dig på denne mail miljopunkt@a21.dk.

Byvandring om facadebeplantning

Onsdag d. 19. september kl. 16.30-18.00 tager Miljøpunktet borgerne med på byvandring om byens grønne facader. Her kan du blive inspireret til egen facadebeplantning, lære om dens værdi i byen og høre om muligheder for at få støtte og rådgivning til projektet.

Du er meget velkommen. Det er gratis og familievenligt.
Vi mødes på Store Kongensgade 108.

Dialogmøde og henstillede cykler

Sæt X i kalenderen torsdag d. 19. september kl. 15 - 17 hos Miljøpunkt. På dialogmødet vil der blive diskuteret løsningsforslag omkring udfordringerne af henstillede cykler.

Tilmeld via vores facebook side, eller mød op hos Miljøpunkt ved Regnbuepladsen nr. 7.  

Brug for en ladcykel?

Har du brug for en ladcykel til flytningen, til transport af børnene/indkøbsvarerne, til kæresteturen, til fødselsdagen eller overvejer du, din boligforening eller virksomhed at købe en ladcykel til deling.

Se her i vores nye katalog hvordag, du kan få hjælp til at finde den rette ladcykel-løsning til dig.
 

Affaldssortering til Kulturnatten

Besøg Miljøpunktets udstilling om affaldssortering og bliv inspireret til, hvordan du bedre kan sortere derhjemme og prøv flere varianter om affaldsspande og smarte løsninger. 
Se den i Rådhushallen på Københavns Rådhus til Kulturnatten d. 12. oktober mellem kl. 18.00 - 00.00. Temaet er FN's 17 Verdensmål.

Hvordan sorterer vi plast og hvad bruges det til?

Sæt X i kalenderen til en spændende rundvisning. Det sker torsdag d. 1. november mellem kl. 15 og 17. For flere detaljer se eventet på facebook
Tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Du kan tilmelde dig/jer ved at skrive en mail til maja.guldager@a21.dk. Sidste frist er mandag den 8. oktober

Christianshavns Vold under loop

En kølig onsdag vandrede en gruppe borgere og Miljøpunktet rundt på Volden for at sætte fokus på naturen på den fredede kulturarv. 


Hvordan tillægges naturen værdi, når de vokser på et fredet fortidsminde?
Christianshavns Vold indgår i den samlede københavnske fæstningsring og er et af landets bedst bevarede fæstningsværker fra 1600-tallet. Arealet blev fredet i 2009 som en del af ’Fredning af 10 parker i København’, hvilket sikrer området som parkområde samt muligører en forbedring af områdets rekreative, landskabelige og biologiske værdier. Ligeledes må man ikke foretage terrænændringer eller ændre vegetationsforhold uden plejemyndighedens tilladelse, og hvis der skal ændres, skal  det fremgå af udviklingsplanen for området. Træerne på Christianshavnsvold indgår i det fredede areal som en del af vegetationsforholdene, men det enkelte træ er ikke fredet.

Kan vi så frede træerne med særlig stor herlighedsværdi?
Der er meget, der taler imod fældning af træerne udover fældning med henblik på at opretholde en sund træbestand på arealerne. Men for at sikre, at træerne ikke kan fældes uden offentlig høring, vil Lokaludvalget i forbindelse med revision af udviklingsplanen, som skal laves indenfor de næste par år, blive orienteret om eventuelle ændringer og blive tilbudt en plads i parkbrugerrådet. Forslaget vil ligeledes blive sendt til høring i udvalget. Hvis træerne skal fredes, skal det ske i overensstemmelse med fortidsmindebeskyttelsen, og vil umiddelbart lettest kunne drøftes i forbindelse med en revision af udviklingsplanen. Ønskes træerne udpeget som ikoniske, vil det blive vurderet sammen med byens andre forslag. Forventeligt i forbindelse med en opdatering af Træprioriteringsplanen i 2020.

Tak til alle der dukkede op for at sætte Volden under loop. Husk at følg med, når den nye udviklingsplan og Træprioriteringsplan kommer.

Mangler du tydeligere skiltning på affaldscontainerne i gården eller i hjemmet?
Klik her
Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp