Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


Så er det endelig blevet forår. For fire år siden satte Miljøpunktet sammen med en masse børn og kommunens gartnerteam blomsterløg i plænerne omkring Søpavillonen. Det er en fornøjelse at se krokus og scilla springe ud år efter år.

Til alle jer der passer på miljøet og arbejder for vores klodes sundhed og fremtid - glædelig International Moder Jord dag søndag d. 22. april. Husk at give et ekstra knus til en miljømedarbejder eller plant en blomst i dagens anledning.

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Roser til borgere i Indre By og på Christianshavn

Nu er det igen muligt at søge op til 1000 kr. til plantning af roser, vedbend, klatrehortensia eller andre spændende planter op ad din eller din forenings facade. Miljøpunktet kommer også gerne ud og rådgiver om hvilke planter, der vil kunne gro netop der. Det er en god tid at plante nu inden vejret bliver for varmt. 

Lad dig inspirere af Miljøpunktets katalog "Roser til Byen" (klik på billedet ovenfor) og send os en ansøgning. Du finder begge dele via linket her http://a21.dk/projekter/groen-by/.

Vi glæder os til at se flere smukke roser i byen ♥

Lav dit eget vilde bed

Skal du også hjem og rode i haven, fylde potterne med frisk jord, plante dine yndlings frø og få jord under neglene? Så læs med her...


Vild Campus - Københavns Universitet har lavet en guide til, hvordan du kan gøre din have eller baggård lidt vildere. Her kan du lade dig inspirere, hvis du mangler forslag til, hvilke planter der vil være gode at plante hjemme hos dig. Du kan også læse om den positive effekt det har for bestøvere som vilde bier og svirrefluer at indtænke lidt vildere bede i byen.

Planterne giver mulighed for at komme tæt på den danske natur - midt i byen. Projektet "Vild Campus" startede i 2015, hvor der blev anlagt fem naturområder i Universitetsparken på Nørre Campus, som ligger ved siden af Zoologisk Museum i København. Det var lokale byboere, studerende og andre interesserede, som sammen plantede de mere end 10.000 vilde blomster, der udgør Vild Campus. Læs mere om projektet her.

God plantelyst!
Foto: Elisabeth Wulffeld og Vild Campus

Mindre støj i byen, tak!

Lige nu har vi fire amerikanske studerende fra Worcester Polytechnic Institute, som arbejder på et projekt om at gøre det nemmere at indberette støjklager.

Støjgener er et stigende problem for mange borgere i byen, og det er noget Miljøpunktet aktiv arbejder med. Vi er super glade for at have et samarbejde med de kloge unge mennesker fra USA. Som en del af projektet har de udviklet en app, hvor det er nemt at klage over støjgener. De vil meget gerne have din hjælp til at teste appen. Vær en af de første til at prøve den af. Prøv den her.

Efterfølgende vil de meget gerne have din feedback. Det tager kun 2 min. at udfylde et kort spørgeskema om din oplevelse. Find det her.

Foto: Søren Rud

Vil du se, hvad der sker med plastaffaldet?

Kom til rundvisning på testanlæg til sortering af plastaffald på Kraftværksvej 25-27, 2300 KBH S. den 21. april. Der er mulighed for at tilmelde sig én af følgende to rundvisninger: 

  • Kl. 13.00-13.45: Rundvisning 1
  • Kl. 13:45-14.30: Rundvisning 2

Det er muligt at medbringe børn på rundturen. Besøg er dog ikke egnet for børn under 10 år.

Grundet begrænset plads på sorteringsanlægget, lukker tilmeldingen ved 30 mennesker for hver rundvisning. Tilmelding sker ved at skrive en mail til ressourcerogaffald@tmf.kk.dk. Husk at skrive, hvilken rundvisning du/I ønsker at deltage i og hvor mange personer, der er tale om. Du vil modtage en mail med flere informationer, når du har tilmeldt dig en rundvisning.

Det er Københavns kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, der inviterer i samarbejde med ARC. Kommunens egne ”plasteksperter” vil stå for rundvisningen og svare på spørgsmål vedrørende sorteringsprocessen.

Foto: ARC

Miljøpunktet har også en hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2018 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Alle rettigheder forbeholdt.

miljopunkt@a21.dk | (+45) 33 93 21 21

Vil du ændre I, hvordan modtager disse mails?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp