Copy
View this email in your browser

Indhold

Kære læser,


I denne måneds nyhedsbrev kan du få tips om, hvad der kan gøre din hverdag grønnere. Her nævner vi kampagnen "Roser til Byen", hvordan du mindsker madspild, og hvordan din virksomhed kan blive mere bæredygtig.
Du kan også læse om virksomhederne, vi mødte på Building Green og om Miljøpunktets støjnetværk, som har været på besøg på Rådhuset. Der sker spændende ting og sager :)

Rigtig god læselyst!
 
Venlige miljøhilsner,
Miljøpunkt
Indre By & Christianshavn
Hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Kompostbude med nyt fokus

Som følge af Københavns Kommune's sortering af bioaffald, overgår Kompostbudene nu som initiativ med fokus på viden og inspiration til at genanvende grønt affald lokalt til kompostering til grønne gårde, byrum, byhaver og skolehaver.


Kompostbudene har redesignet deres hjemmeside, så man nu kan downloade how-to-guides, få masser af viden om kompostering, sortering, kompostbeholdere og ikke mindst brug af komposten. Ligeledes er der en oversigt over en række af de projekter de har været involveret i til inspiration til arbejdet med byens grønne kredsløb.
Miljøpunktet sætter stor pris på samarbejdet med kompostbudene og deres bidrag til et mere bæredygtigt København. Gå endelig ind på hjemmesiden og bliv inspireret!
Læs mere på kompostbudene.dk

Projekt "Godnat Plan"

Miljøpunktet holdt sammen med støjnetværket et lille event den 7. november, hvor vi kort mødte politikerne i ØU inden deres møde. Vi udleverede den trykte rapport om støj, affald og adfærd i nattelivet, som de amarikanske studerende udarbejdede tidligere i efteråret og fortalte, at rapporten giver et bud på en lang række løsninger, som vi håber, at politikerne vil bruge. Støjnetværket udleverede også 11 ønsker til den by, som de gerne vil have. 
Fotos: Søren Rud

To be continued...

Udfordringer med herreløse cykler?

Miljøpunkt Indre By & Christianshavn har i en årrække, bl.a. i samarbejde med Københavns Kommune, beskæftiget sig med emnet "Cykeloprydning". Kommunen har ikke ansvaret for cykeloprydningen på private arealer, men anerkender problematikken med henstillede cykler. Miljøpunkt Indre & Christianshavn vil gerne, sammen med repr. fra kommunen, fortælle om muligheder i dag og gå i dialog om mulige løsninger omkring henstillede cykler, der kan forbedre forholdene for boligforeninger og ejendomme i Indre By og på Christianshavn. Lokale ejendoms-funktionærer og private boligforeninger, -ejere inviteres derfor til at høre om og drøfte, hvordan de kan løse udfordringen hos dem selv.
 
Mandag d. 27. november 2017. Vælg det tidspunkt, der passer dig bedst, uanset om du kommer fra almen eller privat område:

Vi var på Building Green 2017!

Miljøpunktet var igen i år med på den grønne messe i Forum. Vi inviterede alle med interesse for grønne tage med på en rundvisning, hvor Jann Kuusisaari førte ordet  og viste os de relevante boder. Vi besøgte flere spændende specialister:

Vi satte fokus på dette emne i år, fordi grønne tage er super relevant, når man snakker klimatilpasning og bæredygtig byudvikling. De er med til at sikre byer mod oversvømmelser under kraftige regnskyl og sikrer også levesteder for dyr og planter. Samtidig skaber de bedre miljø i byerne.
Længe leve grønne tage og tak til Jann og alle jer, der besøgte Building Green med os!

Åbent hus om affaldssortering

Kom forbi Miljøpunktet mellem kl. 15:00 - 18:00 den 6. december 2017 og hør om bioaffald, genanvendeligt affald, hvad der sker med dit affald, og hvad det bliver til?
Her kan du hente inspiration i vores udstilling med forskellige løsninger til at sortere i køkkenet, og se hvordan du selv kan sortere.
 

Grønne tips til din hverdag

Sidste chance for at plante roser i år


Til alle, der er interesserede i grønne facader: Det er sidste chance i år, for at få tilskud til grønne facader i forbindelse med Roser til Byen kampagnen. Du kan få kyndig vejledning til plantevalg, plantning og pleje.
Vores håb er, at du vil være med til at tilføje Indre By flere grønne facader, som skaber glæde og bæredygtighed i byen.
Læs mere i vores inspirationskatalog og ansøg her.

Mindsk din madspild

 1. Beslut hvad I skal spise til aftensmad aftenen før. Kig i køleskabet og se, hvad der allerede er.
 2. Lav en ugentlig dag med køleskabs-buffet, hvor I spiser, hvad I har af middagsrester og fødevarer, der snart skal spises.
 3. Lav en ”Skal spises snart” hylde i køleskabet, hvor rester og mad med kort holdbarhed kan opbevares
 4. Brug dine sanser. Selvom datoen er overskredet, kan madvaren stadig spises, hvis den lugter og smager fint.
Læs mere her.
Kilde: Københavns Kommune

10 tips til en miljøvenlig virksomhed

 1. Fokuser på genbrug
 2. Sluk for kontakten, når den ikke er i brug
 3. Minimer udskrivning
 4. Giv de gamle computere til genbrug
 5. Lad bilen stå hjemme
 6. Lad planter blive fast inventar på kontoret
 7. Invester i køkkenfaciliteter
 8. Reducer emballageforbruget
 9. Uddan dine medarbejdere
 10. Skab forbindelser til andre miljørigtige virksomheder
Læs mere her.
Kilde: finduddannelse.dk
Miljøpunktet har fået en ny og opdateret hjemmeside. Besøg den på www.a21.dk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Besøg vores hjemmeside
Copyright © 2017 Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp