כנס לא מדברים על זה 02/03/17
לאור מקרים שהגיעו לידיעת העמותה מהם עולה בעייתיות לגבי מידת נכונותם ומוכנותם של אנשי מקצוע (פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים, אנשי חינוך ועוד) לטיפול באנשים אובדניים -
נקיים דיון מקיף ואמיתי בנושא
|
|
רשמים מכנס משפחות 08/01/17
כנס המשפחות עסק השנה בנושא שמטריד, בשלב זה או אחר, כמעט כל משפחה שיקירה/שיקירתה התאבד/ה: האם, מתי ואיך לספר על ההתאבדות לילדים. אולם בית התפוצות היה מלא מפה לפה. בתחילת הכנס הוענקו תעודות הוקרה לפעילים מרכזיים בעמותה ואת הרצאת הפתיחה העבירה ד"ר מירי קרן אשר דיברה על כך שהרצון להגן על הילדים גורם להסתרה שגורמת להם לאובדן אמון בסיסי בעולם המבוגרים, לחוסר תחושת מציאות אמתית, לבדידות ולתחושה שאסור לשאול שאלות מסוימות. בנוסף, הילדים הצעירים יודעים בחושיהם את מה שאינם אמורים לדעת, הם קולטים מה אמיתי, ואם יש פער בין שפת הגוף לבין המילים - הם מאמינים לשפת הגוף.
לכן צריך לספר לילדים לפי תהליכים פסיכולוגים של ההתפתחות שלהם ולפי מידת קרבה בחיי היום-יום. האבל של הילדים נוצר גם מהאבל של הסביבה ולכן אין לדחות את ההסבר, אך יש לענות בהתאם היכולת הילדים להבין. צריך לדבר ולספר כדי לחזק את החוסן הנפשי של ילדים, למרות ועם מה שקרה.
בפאנל בני המשפחה, אותו הנחה ד"ר יוסי לוי-בלז והשתתפו בו נועה קרן-ברכה (אחות שכולה), יוסי וויס (אב שכול) וירדן בן-דור (אח שכול), דובר על כך שלא הייתה הסתרה אך היה חשש שיהיה מודל לחיקוי ולכן נעשתה הפרדה בין אהבה לאדם לבין המעשה. עוד דובר כי לא כדאי לשקר אך גם לא לספר הכול מיד וכן עלתה הצעה להשתמש בספרות ילדים על-מנת להקל על תיווך הסיפור.
בפאנל המומחות, אותו הנחה ד"ר יוסי לוי-בלז והשתתפו בו ד"ר חנה בר-יוסף, ד"ר מירה בר וד"ר מירי קרן, עלו הדברים הבאים:
- הקצב צריך להתאים למבוגרים ולילדים בכל סיפור בנפרד. אם מחכים עד לגיל ההתבגרות הנזק גדול מאוד.
- כאשר יש מתח בין ההורים על רקע הסיפור, זה מחמיר את הקושי ולכן עדיף קודם שההורים יגבשו ביניהם ממה הם חוששים ומה הם רוצים לומר ביחד לילדים.
- במשפחות בהן יש כמה ילדים בגילאים שונים, יש לברר מה הם יודעים כי האחים מספרים, וצריך לזכור שגילאים שונים תופסים רמת מורכבות שונה.
- במקרים בהם הילדים חוששים שזה מדבק ושיש בהם משהו "פגום", יש לומר כי האדם שהתאבד היה אדם טוב אך גם עשה מעשה שפגע בכולם.
- יש להדגש שזו לא הדרך הנכונה וזו תוצאה ממחלת הדיכאון.
- את הסיפור מספרים שוב ושוב בכל פעם שהנושא עולה.
- לא לדבר על הפרטים!
|
|
תערוכה לזכרו של דרור פרידמן ז"ל
דורה ודב פרידמן, הוריו של דרור ז"ל שהתאבד, ואחיותיו אפרת ויערה, מקיימים תערוכה לזכרו שתהיה פתוחה ערב אחד, במוצ"ש ה- 28.1.17.
התערוכה פתוחה לקהל הרחב.
לצורך היערכות - מבקשים מאלו המתכוונים לבוא ולבקר, להודיע מראש בציון שם ומספר מבקרים, בטלפון 052-3523061 (דב).

|
|
מניעת התאבדויות בתודעה הציבורית
בני משפחות יקרים - אנו זקוקים לכם!
חלק מהותי בהבאת הנושא לתקשורת קשור בחשיפת הציבור לסיפורים אישיים ולהתאבדויות שאנחנו חווינו במשפחותינו. אנו פועלים בנושא עם אנשי מקצוע מהמדרגה הראשונה שיודעים להגיע לאנשי התקשורת המתאימים ביותר לנושא ולערוץ התקשורת הנכון – רדיו, עיתונות וטלוויזיה. ניתן, במידה ויש צורך בכך, גם להופיע בעילום שם. אנשי מקצוע אלה גם מנחים בצורה רגישה ביותר את בני המשפחות שמוכנים לכך, כדי שהסיפור האישי יגיע לציבור בדרך הראויה והמכובדת ביותר.
במידה ואתם מעוניינים לשמוע עוד על אפשרות זו, אנא צרו קשר עם ספיר -
רכזת העמותה bishvil.hahayim@gmail.com
אנו מודים לכם מראש על מוכנותכם! הבאת הסיפורים האישיים לתקשורת היא חשובה ביותר ומהווה נדבך יסודי בהעלאת המודעות הציבורית לנושא, לשם הצלת חיים ומניעת התאבדויות נוספות.
|
|
הזמנה לכנס השנתי למנחי הורים בסמינר הקיבוצים
|
|
|
|