Copy
CoperniCare Nieuwsbrief, april 2017
Bekijk deze email in uw browser

CoperniCare Nieuwsbrief - april 2017

 

In deze nieuwsbrief:

 • Deadline EU richtlijn voor traceerbaarheid van weefsel in de zorg 29 april 2017!
 • CoperniCare Weefsel Volgsysteem
 • Highlights nieuwe release CoperniCare xVS v1.9.2

Deadline EU richtlijn voor traceerbaarheid van weefsel in de zorg 29 april 2017!


Ziekenhuizen en klinieken zijn wettelijk verplicht om vanaf 29 april 2017 weefsel en cellen conform de wetgeving te registreren en te traceren.
In onze vorige nieuwsbrief introduceerden wij ons CoperniCare Weefsel Volgsysteem. Vol trots kunnen wij melden dat deze applicatie operationeel is! Vóór deze deadline dienen zorginstellingen aan de EU 2015/565 richtlijn te voldoen en CoperniCare kan dit voor u verzorgen!

De veiligheid en kwaliteit van weefsels en cellen van menselijke oorsprong voor medische toepassing, is middels wet- en regelgeving gewaarborgd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft hiervoor eisen geformuleerd op basis van de Europese richtlijnen en in een brief kenbaar gemaakt aan betrokken organisaties. De EU 2015/565 richtlijn gaat in op 29 april 2017. Voor producten met een houdbaarheid van meer dan 6 maanden is deze reeds in oktober 2016 van kracht gegaan. Voor de implementatie is door VWS gekozen voor systemen waarin elke weefselinstelling unieke donatienummers moet toekennen.

Dit betekent dat betrokken IT systemen in organisaties op korte termijn aangepast dienen te worden. Betrokken IT systemen zijn onder andere:
 • Donatieregistratiesystemen
 • Systemen van weefselintermediairs
 • Bestel- en voorraadsystemen van ziekenhuizen
 • Laboratoriumsystemen
 • Transplantatieregistratiesystemen
 • Patiëntdossiersystemen
 • Financiële systemen
 

CoperniCare Weefsel Volgsysteem


CoperniCare biedt hiervoor een complete oplossing met het Weefsel Volgsysteem (WVS). Het WVS dient voor ziekenhuizen en klinieken om weefsel afkomstig van instellingen buiten het ziekenhuis, maar ook verkregen binnen het ziekenhuis, te kunnen registreren en traceren van donor tot ontvanger en omgekeerd. Het WVS biedt ondersteuning voor de ISBT 128 productcodering en de Single European Code (SEC).
 
Lees meer

Highlights nieuwe release CoperniCare xVS v1.9.2


De Landelijke Registratie softwaremodule hebben we dusdanig ontwikkeld, dat niet alleen de orthopedische implantaten en ingrepen geregistreerd kunnen worden bij het LROI, maar we kunnen met het CoperniCare xVS systeem in feite alle implantaten die landelijk geregistreerd dienen te worden, koppelen met het betreffende landelijke register.
 1. Orthopedische implantaten (zoals heup- en knieprothesen) in de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV);
 2. Cardiologische implantaten (zoals pacemakers, ICD’s) in de National Cardiovascular Data Registry (NCDR) van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVvC);
 3. Gynaecologische implantaten (zoals bekkenbodemmatjes) in het Patient Outcome Measurement Tool (POMT) register van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG);
 4. Borstimplantaten in het Dutch Breast Implant Register (DBIR), zoals ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC).
 
Lees meer
U kunt ons bereiken op:
CoperniCare
Draverslaan 10
Hoofddorp, 2132 BS
Nederland
023-5656060

CoperniCare is een handelsnaam van Copernicus Interchange Technology BV

Uitschrijven van deze nieuwbsrief of doorsturen naar een collega?


Email Marketing Powered by Mailchimp