Copy
View this email in your browser

Tisztelt Partnerünk! Kedves Kollégák!

Szíves felhasználásra küldjük sajtóközleményünket.
A Potzak célja, hogy 3 éven belül az édesanyák legkedveltebb megoldása legyen a szülés után gyakran előforduló szétnyílt hasizom kezelésére.
Fotók:https://drive.google.com/drive/folders/1rtA3q-1JUqv5CvbSyy3HWagj6HuhqOnx?usp=sharing
Online sajtóközlemény: https://potzak.org/sajtokozlemeny-kozossegi-finanszirozasi-kampany/

Kérdés, kérés, interjúigény esetén Barka Nikoletta, a Potzak kommunikációs vezetője örömmel áll rendelkezésükre.
+36 30 9835902
niki@potzak.org

Üdvözlettel:
Barka Nikoletta
MAGYAR STARTUP A SZÜLÉS UTÁNI MŰTÉTMENTES REHABILITÁCIÓÉRT
– KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁSBÓL –


A Potzak célja, hogy 3 éven belül az édesanyák legkedveltebb megoldása legyen a szülés után gyakran előforduló szétnyílt hasizom kezelésére.

A szétnyílt hasizom hivatalosan nem betegség, hanem egy egészségügyi állapot, ami az édesanyák több mint felét érinti világszerte. Az állapot komoly egészségügyi következményekkel is jár. A magyar startup, a Potzak csapata által kifejlesztett otthon alkalmazható speciális gyakorlatsor az első a világon, amellyel a műtét elkerülhető, és az édesanyák fittségét és jó közérzetét biztosítja. Az applikáció első változata gyorsan népszerű lett, így a Potzak most a közösséggel összefogva tőke gyűjtésébe kezdett az applikáció tökéletesítéséhez és a nemzetközi terjeszkedéshez.

A szétnyílt hasizom (rectus diastasis) a két oldalsó hasfalat összekötő inas lemez megnyúlása. Ez kifejezetten gyakori a várandósság utolsó szakaszában, így világszerte az anyák 50-70%-át érinti. Az esztétikai kellemetlenségen túl, a szétnyílt hasizom komoly egészségügyi következményekkel is jár. Ezt a problémát kívánja világszinten orvosolni Dr Bajzik Éva és a Potzak csapata.

A POTZAK 3 ÉVES INDULÁSA ÓTA MÁR TÖBB MINT 3000 FELHASZNÁLÓNAK SEGÍTETT SIKERREL ORVOSOLNI A SZÉTNYÍLT HASIZOM PROBLÉMÁJÁT.

A Potzak szakmai vezetője, Dr. Bajzik Éva 10 éves tapasztalatára épít, és szeretné az általa kidolgozott és offline körülmények közt már bizonyított megoldást mindenki számára, home-care formában elérhetővé tenni. A gyakorlatsor az elmúlt években már több ezer anyukát elért és a termék iránti folyamatos érdeklődés bizonyítja, hogy valódi problémára nyújt megoldást.
A Potzak 3 éves indulása óta már több mint 3000 felhasználónak segített sikerrel orvosolni a szétnyílt hasizom problémáját.

“Mozgásszervi rehabilitációs orvosként sok ilyen problémával küzdő kismamával találkoztam az elmúlt évek alatt, ezért már korábban összeállítottam a rövid gyakorlatsorokat. Szerettük volna, hogy mindez mindenki számára praktikus formában elérhető legyen – úgy, hogy ne kelljen hozzá állandó orvosi felügyelet. Az érintett anyukák legnagyobb gondja az volt, hogy szülés után alig van idejük magukra, így nem tudunk náluk órákkal, de még egy fél órával sem számolni. A szétnyílt hasizom leggyakoribb tünetei: a gyors fáradás, derékfájdalmak, hasi diszkomfort érzése, vérnyomás-ingadozás vagy emésztési panaszok. Az anyukák jellemzően ezekkel találnak meg, és a háttérben a szétnyílt hasizom áll.” – mondta el a doktornő.

A részvénycélú közösségi finanszírozási kampányban, 15 millió forintot keresnek a Tőkeportálon (http://www.tokeportal.hu/potzak). Lényegében bárki, akár tízezer forinttól befektethet a Potzakba és részvényes lehet. A Potzak vezető befektetője, Rovnyai János, vállalkozó, aki az elmúlt években 5 különböző startupba vont be sikeresen kockázati- illetve angyal-befektetői tőkét.

“Azért csatlakoztam a Potzak kampányához, mert személyesen is tapasztaltam, hogy milyen fontos az anyák számára, hogy szülés után minél gyorsabban rehabilitálódjanak. Azonban fontos kiemelni, hogy ez egy befektetés, a vezető befektetői döntésemben is fontos elem volt, hogy az eljárás már készen áll, és a napi használatban is bizonyított. Most a következő lépés, hogy megfelelő módon eljuttassuk a  Potzak-ot a potenciális felhasználókhoz nemzetközi szinten is. Bízom abban, hogy a növekvő egészségügyiszoftver-piacon felfigyelnek a Potzakra, és egy jó exitet hajthatok végre” – nyilatkozott saját szerepvállalásáról Rovnyai János.


A közösségi kampány eredményeként, a Potzak-ot támogatók nem csak befektetők lesznek, hanem egy egészségtudatos, online edzésmódszer nagykövetei is. A befektetés részeként  hozzáférést kapnak a Potzak programhoz és egyúttal a világban anyukák millióinak segítenek, hogy egészségesebben élhessenek.
A befektetésről bővebb információ a kampányoldalon (http://www.tokeportal.hu/potzak) olvasható.

A Potzak honlapja: www.potzak.org
 
Copyright © 2020 Fontanus IT Megoldások Kft, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp