Copy
In deze maandelijkse nieuwsbrief deelt Green Film Making ontwikkelingen, evenementen en praktische tools en tricks die te maken hebben met het verduurzamen van de film- en televisiesector.
Kun je deze update niet goed lezen? Bekijk hem in je browser

Zó verduurzaamden deze producenten hun One Night StandsDe laatste film van One Night Stand 11 is net gedraaid. En inmiddels kunnen we de stand opmaken van de ervaringen die producenten Marleen Slot (Viking Film), Ellen Havenith (PRPL) en Frank Hoeve (BALDR) hadden met duurzaamheid op de filmset.

In alle producties hebben de producenten en hun uitvoerend producenten hun best gedaan om de processen binnen de productie duurzamer en efficiënter te laten verlopen. En met name op het gebied van transport en catering konden zij mooie stappen maken.

Kijkt u even mee?
Cateraars doen mee met duurzame waterproef

Drie filmcateraars - bekend met green filmmaking - gaan de uitdaging aan! Op de sets waar zij de komende tijd werken bieden ze geen plastic wegwerpflesjes meer aan, maar speciale waterflessen die gevuld kunnen worden met water uit een mobiele tank, de Jerry Carry van Join the Pipe. De deelnemende cateraars zijn de Amsterdammers van Kus de Kok en Appeltje Eitje, en het Rotterdamse Spek & Bonen.

Lees hier hun ervaringen tot nu toe (en die van de andere crewleden)
postproductie gratis workshop
Jongens, waar zijn we nu helemaal mee bezig?

In 2014 maakten derdejaars filmstudenten van de HKU in het kader van het Green Film Making Project dit filmpje over The Green Package. Want ja, wáár zijn we nou af en toe helemaal mee bezig?


Bekijk het filmpje op YouTube.
Blockbusters go green (op Hollandse bodem)

Deze zomer draaien verschillende Amerikaanse filmproducties op Nederlandse bodem, waaronder de films Hitman’s Bodyguard (Patrick Hughes/Millenium Films) en Dunkirk (Christopher Nolan/RatPac-Dune Entertainment). Bijzonder daarbij is dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in hun productieprocessen.

Lees hier hoe ze dat willen aanpakken, en hoe het komt dat duurzaamheid belangrijk is in deze producties.
Firefly groene stroom accu
Greenspiration - Film4Climate

Ambitieuze filmmaker met een groen hart? Doe mee met de videocompetitie van Connect4Climate: Film4Climate. Niet alleen krijg je de kans om jouw duurzame visie te laten zien, maar ook kun je een geldbedrag winnen van $ 8.000!

Check de website voor de voorwaarden.


 
OPROEP 

We zoeken producenten die hun kosten willen verlagen, hun efficiëntie willen verhogen en hun ervaring met duurzaam werken willen uitbreiden. Green Film Making draait ook in 2016 verschillende testcases, onder andere op de onderdelen Transport, Catering en Energie.

Ben jij producent en start je binnenkort met een productie, en ben je bereid om samen met ons te kijken of je CO2-uitstoot én euro's kunt besparen op transport, energie en afval? Stuur dan een e-mail naar Els Rientjes op els@greenfilmmaking.com. Zij zal je informeren over de mogelijkheden die duurzaamheid in jouw productie kan bieden.
 
Over Green Film Making
 
Green Film Making komt voort uit het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth. Het Nederlands Filmfonds heeft Els Rientjes als Sustainability Manager de opdracht gegeven om het verduurzamen van de Nederlandse filmsector verder vorm te geven. 

Els Rientjes staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen met mensen die goede ideeën hebben over duurzaam produceren, of die hierover in contact willen komen. Stuur een e-mail naar info@greenfilmmaking.com. 
Copyright © 2016 Green Film Making, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp