Copy
In deze maandelijkse nieuwsbrief deelt Green Film Making ontwikkelingen, evenementen en praktische tools en tricks die te maken hebben met het verduurzamen van de film- en televisiesector.
Kun je deze update niet goed lezen? Bekijk hem in je browser

Workshop Green Film Making: 'Betrek de postproducenten vroeger in het proces'

 

Andrea van Pol (Opium op 4, AVROTROS) presenteerde de avond. Foto: Dorien Grötzinger

Tijdens de workshop ‘Green Film Making in Postproductie’ op 24 mei 2016 werd één ding duidelijk: postproducenten are definitely willing to fix this in post. Zowel de sprekers als de postproduducenten in het publiek. Als opkomst van deze workshop iets zegt over de betrokkenheid met het onderwerp ‘green filmmaking’, dan is de toekomst voor duurzaamheid in film rooskleurig. Want de zaal in FC Walvisch zat goed vol.


Tijdens de workshop deelden STORM Post Production, post production supervisors Neeltje van der Heijden en Maarten de Graaf, Maria Kramer (Warnier Posta), editor Job ter Burg en VFX-supervisor Kasper Oerlemans hun ideeën voor het efficiënter en duurzamer maken van het productieproces, en de rol die de postproductie daarin kan spelen (en die is aanzienlijk!).

Of je erbij was of niet: dit nalezen is voor elke filmprofessional zeer de moeite waard. 

Lees hier het verslag van de workshop

En bekijk hier de foto's die Dorien Grötzinger maakte van de workshop én borrel
Green Film Making Of: Onderbeds

'Onderbeds' is een HKU-afstudeerfilm die bijna in première gaat, en waarvan wij alvast een aantal beelden mogen delen. Bijzonder: De film is zo duurzaam mogelijk geproduceerd. 

Benieuwd hoe de crewleden van Onderbeds het duurzaam produceren hebben aangepakt? Filmstudent Jelle Beuger ging op bezoek op de set en maakte deze 'green film making of'. 

Bekijk hier de Green Film Making Of van Onderbeds
En lees hier de Groene Hartenkreet met producent Kim van Schooten
postproductie gratis workshop
Money Monster = eco blockbuster

Op dit moment draait de film Money Monster (Sony Pictures TriStar Productions, 2016) in de bioscoop, met in de hoofdrollen George Clooney en Julia Roberts. 


Achter de schermen werd ook een belangrijke rol vervuld. Door Emellie O'Brien, van het eco consultancy bedrijf Earth Angel, die als eco supervisor verbonden was aan de productie van Money Monster. Waarbij niet alleen milieu, maar ook mensbewust werd gewerkt. Dat resulteerde onder andere in het hebben van een 'basecamp' in een hotel dat vlakbij de set in New York was, in plaats van in een verzameling trailers. Ook huurde de productie lokale professionals in, in plaats van dat ze andere crewleden lieten overvliegen. 

In ons eigen land zal binnenkort een grote Amerikaanse productie gedraaid worden. En: aan de voorbereidingen te zien zal in deze film Green Film Making ook een belangrijke rol vervullen. Stay tuned.
Groene Hartenkreet: Locatiemanager Ing Lim

In de rubriek Groene Hartenkreet delen we de ervaringen van filmmakers en filmprofessionals met Green Filmmaking. Succes of sof? Gemakkelijk of ingewikkeld? Van elkaars praktijkervaringen kunnen we tenslotte het meeste leren.

Ing Lim is één van de locatiemanagers van Locatiegoed, en was onlangs betrokken bij de productie van 'Brussel' (Endemol). 

"Top-down schuiven we heel wat op de bordjes van de locatie-jongens. Voor mij is dat één van de redenen om mee te denken hoe we van het afval op de set af kunnen komen".

Lees hier Ings Groene Hartenkreet
Firefly groene stroom accu
Greenspiration - Trailer Kunst & Kas

De documentaire 'Tussen Kunst en Kas' volgt het huwelijk dat Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus met elkaar aangaan. Want de Hermitage heeft teveel warmte. En de oude monumentale kassen van de Hortus hebben juist behoefte aan warmte. Omgekeerd zal de Hermitage koude ontvangen van de Hortus, die daar weer een overschot aan heeft.

In deze film, geïnitieerd door How Els, krijgen we te zien twee toonaangevende instituten de handen ineen slaan en hun kringlopen samenkunnen sluiten. Op die manier maakt de stad Amsterdam zich klaar voor de toekomst. 

Bekijk de trailer hier
OPROEP 

We zoeken producenten die hun kosten willen verlagen, hun efficiëntie willen verhogen en hun ervaring met duurzaam werken willen uitbreiden. Green Film Making draait ook in 2016 verschillende testcases, onder andere op de onderdelen Transport, Catering en Energie.

Ben jij producent en start je binnenkort met een productie, en ben je bereid om samen met ons te kijken of je CO2-uitstoot én euro's kunt besparen op transport, energie en afval? Stuur dan een e-mail naar Els Rientjes op els@greenfilmmaking.com. Zij zal je informeren over de mogelijkheden die duurzaamheid in jouw productie kan bieden.
 
Over Green Film Making
 
Green Film Making komt voort uit het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth. Het Nederlands Filmfonds heeft Els Rientjes als Sustainability Manager de opdracht gegeven om het verduurzamen van de Nederlandse filmsector verder vorm te geven. 

Els Rientjes staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen met mensen die goede ideeën hebben over duurzaam produceren, of die hierover in contact willen komen. Stuur een e-mail naar info@greenfilmmaking.com. 
Copyright © 2016 Green Film Making, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp