Copy
Logo

In deze nieuwsbrief lees je:

  • Wie zoekt zal vinden; een update over de Community Challenge

  • Theory wat? De eerste bouwsteen om Theory U beter leren begrijpen

  • Ben je eenzaam of alleen? Wat is het verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn?

  • Updates uit het netwerk of de stad

  • Oproep: Wat wil jij lezen of weten?

Deze input was de brandstof die nodig was om het vuur te laten branden. Met passie en drive werd het onderwerp vastgesteld: Kwetsbare jongeren.

Een veelzijdig onderwerp dat steeds concreter wordt en waarvan we je graag op de hoogte houden. De komende weken blijven we ons verder verdiepen in het onderwerp, gesprekken voeren en evenement bezoeken. Zo bezochten we bijvoorbeeld het theaterstuk Angry Young Men, over de veiligheid van de samenleving en de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien. Super inspirerend en confronterend tegelijkertijd. Voor geïnteresseerden; Er zijn nog kaarten!

Angry Young Men - Trailer 2022

Bovendien bereiden we voor medio november weer een bijeenkomst voor waarbij we met iedereen die we hebben gesproken het vraagstuk gaan doorvoelen. Op deze manier werken we toe naar de Challenge dag in maart. Meer over onze methode lees je hieronder!

Wil je bij de bijeenkomsten zijn? Reageer dan op deze mail.

Transformatie kan dan worden bereikt door drie veranderingen in onze benadering van een kwestie.

  1. Open Mind: Door oude gewoontes los te laten wordt het mogelijk om met een frisse blik naar een vraagstuk te kijken.

  2. Open Heart: Door het vraagstuk niet alleen vanuit een eigen perspectief te bekijken, maar erin ook mee te nemen hoe andere mensen het waarnemen, zien, en zich daarover voelen.

  3. Open Will: Door los te laten wordt ruimte gecreëerd voor vernieuwing.

Wil je niet op de volgende nieuwsbrief wachten en jezelf al een beetje inlezen in Theory U? Dat kan hier.

In een ander scenario, ben je omgeven door mensen waar je geen klik mee hebt. Je begrijpt de grappen niet, misschien zijn het allemaal inside jokes, de gespreksonderwerpen interesseren je niet en ondanks dat je omgeven bent door een aantal mensen, voel je je alleen. Je bent dan dus eenzaam, maar niet alleen. De oplossing voor eenzaamheid is dan ook niet in alle gevallen mensen “gewoon” bij elkaar brengen.

Herinner jij situaties waarin je eenzaam was en situaties waarin je alleen was? Hoe voelt het verschil voor jou?

Oproep: wat wil jij lezen of weten?

In de nieuwsbrief willen we aan jullie de ruimte bieden om elkaar op te zoeken, zoals we dat eerder deden tijdens de ontbijtsessie op ons kantoor. In de complexe vraagstukken waar we elke dag mee bezig zijn hebben we elkaar nodig, want alleen samen maken we de stad. Laten we zo veel mogelijk gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. Wat is jullie behoefte daarin en hoe kan deze nieuwsbrief daar zo goed mogelijk op aansluiten? Laat het ons hieronder weten!

Start Survey

Heb je contacten, kennissen voor wie deze nieuwsbrief ook interessant zou kunnen zijn? Stuur hem dan gerust naar hen door.