Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF 
VRIJESCHOOL BUNNIK

Maandag 9 januari
Alle zaadjes slapen zacht.
Wij kabouters houden wacht.
’t Kerstkind heeft hun licht gegeven,
heel de wereld kan weer leven.
’t Licht hier binnen flikkert stil,
tot de lente komen wil.
Informatiebijeenkomst 18 januari
 
Op woensdag 18 januari is er een tweede informatiebijeenkomst voor de nieuw te starten vrijeschool in Bunnik. De initiatiefouders en Gaby de Jongh van Stichting Wereldkidz zijn aanwezig om te vertellen over de nieuwe school en om vragen te beantwoorden. Ook zal er een spreker zijn met een inhoudelijk verhaal over vrijeschoolonderwijs. Van harte welkom!

Vanaf 19.45 zijn de deuren open. Het programma duurt van 20.00 tot 21.30. Locatie: Anne Frankschool. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via vrijeschoolbunnik@gmail.com. Laat ons weten welke vragen of twijfels je hebt. En nodig vooral ook andere nieuwsgierige ouders uit voor deze bijeenkomst!
Aanmeldingen
 
Inmiddels hebben we 50 aanmeldingen voor de nieuwe vrijeschool in Bunnik. Eind januari moet definitief bekend zijn hoeveel aanmeldingen er zijn. We richten ons op een (volle)
kleuterklas en een klas 1/2 (groep 3/4). Je kunt je kind(eren) dus nog steeds aanmelden! Goed om te weten is dat een aanmelding vrijblijvend is. Meer informatie over aanmelden en inschrijven vind je op onze website
Ga naar het aanmeldingsformulier
Driekoningen 
 

Deze week wordt op veel vrijescholen het Driekoningenfeest gevierd. Driekoningen valt op 6 januari, de dag dat lang geleden drie koningen een bezoek brachten aan het kindje Jezus. 

Volgens het bijbelverhaal kwamen er drie wijzen uit het Oosten. De drie koningen heetten Caspar, Melchior en Balthasar. Ze hadden geschenken bij zich. Koning Melchior, met de rode mantel, gaf goud. Balthasar, met de blauwe mantel, gaf wierook en de donkere koning in de groene mantel, Caspar, gaf mirre.

Op vrijescholen wordt op deze feestdag vaak een Driekoningenbrood gedeeld met de kinderen. In dit brood zitten drie bonen verstopt. De kinderen die de bonen krijgen zijn die dag de drie koningen. In de kleuterklassen en ook hogere klassen, wordt vaak het Driekoningenspel gespeeld en opgevoerd. 

Wat zou jij doen als je voor één dag koning mocht zijn?

Website
Instagram
Copyright © 2022 Initiatief voor een vrijeschool in Bunnik, all rights reserved.

vrijeschoolbunnik@gmail.com
www.vrijeschoolbunnik.nl
Mobiel Hanne: 06 18043632

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrijeschool Bunnik · Van Beeck Calkoenlaan · Bunnik, Utrecht 3981 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp