Copy
Bekijk dit bericht online

Coronaregels

Sinds 5 juni mogen volwassenen vanaf 18 jaar sporten in een groep van maximaal 50 personen. Dit aantal is exclusief instructeurs. Tijdens het sporten hoeven sporters geen afstand te houden als dat voor de sportbeoefening noodzakelijk is. Bij wandelen valt de 1,5 meter makkelijk te realiseren. Daarom adviseert KWBN om de 1,5 meter afstandsregel gedurende je hele training of groepswandeling aan te houden. Voor overige versoepelingen, tips en adviezen zie het aangepaste protocol Wandeltraining en wandelgroepen.

Lokaal Sportakkoord: doe er je voordeel mee

Eerder informeerden we je over het aanvragen van gratis opleidingen voor wandelsporttrainers. Dat is mogelijk met subsidie van het Sportakkoord. Bijna elke gemeente in Nederland heeft een eigen Lokaal Sportakkoord. Sportverenigingen, -bedrijven en -ZZP’ers kunnen zich daar nog steeds bij aansluiten. En daarmee ook een beroep doen op financiële steun. Voor opleidingen, maar bijvoorbeeld ook voor sportstimulering, modernisering van sportaccommodaties en de aanpak van bestuurs- en vrijwilligersvraagstukken.
 
Wil je weten wat het Lokaal Sportakkoord voor jou kan betekenen? Kijk dan vooral op deze pagina. Hier wordt duidelijk uitgelegd wat het Lokaal Sportakkoord inhoudt, hoe je je kunt aansluiten en wat de ondersteuningsmogelijkheden zijn. Aansluiting bij het Lokaal Sportakkoord biedt ook nog andere voordelen. Zoals de kennis, ervaring en praktische hulp van andere lokale partijen die eraan meedoen. Voorbeelden daarvan vind je in dit interview met Don Braad van Sportief Wandelgroep Zoetermeer.  

RaceRunning-wandelaars zoeken wandelgroep 

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen beter of langer wandelen met de RaceRunner. Dat is een loopframe met 3 wielen, een zadel en borststeun. RaceRunning-wandelaars willen graag samen met anderen op pad. Soms kan dat binnen een bestaande groep, soms is een aparte groep gewenst.  Onze vraag: zijn RaceRunning-wandelaars welkom bij jouw vereniging of groep? Kijk hier voor meer informatie.

Ideeën voor webinars

Het afgelopen half jaar organiseerde KWBN zeven webinars voor wandeltrainers en –coaches. Daarin besteedden we aandacht aan wandeltraining in de 1,5 meter samenleving, online coaching, online wandelchallenges, wandelen met diabetes, wandelen voor je brein, wandelschoenen en sportpodologie. Na de zomer krijgen de webinars een vervolg. Heb je interesse in een specifiek onderwerp? Laat het ons dan weten via opleidingen@kwbn.nl.

Verzekeringskwestie

Recent kregen we van meerdere wandeltrainers de volgende vraag:
Ik ben lid van KWBN en ben gecertificeerd wandelsporttrainer op niveau 3. Mijn wandelsportactiviteiten voer ik uit als ZZP’er. Ben ik nu via de KWBN verzekerd? 

Onze verzekeraar AON geeft daarop het volgende antwoord: 
Helaas zijn alleen de wandeltrainingen verzekerd die door of namens de Koninklijke Wandel Bond Nederland en/of aangesloten verenigingen of onder hun auspiciën worden georganiseerd. Is dit niet het geval, dan zijn de wandeltrainingen niet meeverzekerd. Voor u als zzp’er betekent dit dat alle andere activiteiten binnen uw bedrijf die buiten de genoemde omschrijving vallen, bv kantoorwerkzaamheden/administratie e.d. niet verzekerd zijn. Het kan natuurlijk zijn dat u ook alleen wandeltrainingen geeft die voldoen aan de voorgenoemde omschrijving, echter zullen er altijd zaken zijn die u als ZZP’er toch nog daarnaast moet doen. Het is dan ook te adviseren om  een eigen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om zo onverzekerde activiteiten te voorkomen. “ 
 
Voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je terecht bij AON of bij elke andere verzekeringsmaatschappij. Dit najaar zal KWBN onderzoeken wat de behoefte en mogelijkheden voor een collectieve verzekering voor zelfstandige wandeltrainers en – coaches is.

Meer informatie

Heb je nog vragen over deze nieuwsbrief of de onderwerpen daaruit?
Stel ze gerust via opleidingen@kwbn.nl en we zullen ze zo snel mogelijk beantwoorden.

                                             
Copyright © 2021 KWBN, All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een opleiding bij KWBN hebt gevolgd
of omdat jouw organisatie aanbod voor wandelaars heeft. 

Gegevens bijwerken of Afmelden