Copy
View this email in your browser

WERKBURO NIEUWSBRIEF 1e KWARTAAL 2023

Het Werkburo is een autonome dienst die bemand wordt door onafhankelijke jobcoachen die op elk moment onbevangen en optimaal kunnen inspelen op vragen van cliënten en werkgevers.
 

Meer informatie

Pilootprojecten RTH
Het voorbije jaar werd de oproep gelanceerd voor pilootprojecten RTH. Wij zetten hieronder enkele Werkburo gerelateerde projecten van onze partners in de kijker.
  • Bij Werkburo West-Vlaanderen gaat De Lovie aan de slag met “Soeperheroes”
  • Werkburo Antwerpen gaat van start met het project "Reactivatie als Revalidatie"
  • Werkburo Leuven gaat aan de slag met nabije detectie van nieuwkomers in het project “Zorgpad”
Lees het hier
Aan de slag! - De pijlers van Begeleid Werken
Het Werkburo heeft ‘Aan de slag’, het standaard-handboek over begeleidwerken in Vlaanderen een grondige herwerking gegeven. Er is vanzelfsprekend de update omtrent regelgeving, maar er is ook meer aandacht voor de basisprincipes: Wat is de betekenis van werken? Hoe is de verhouding tot Supported Employment? Hoe inclusief zijn we? etc.
 
Het boek kost € 25 (€ 20 voor de Werkburo-leden) + eventuele verzendingskosten. Het kan besteld worden via de website van het Werkburo.

Deze keer in de nieuwsbrief: "De pijlers van Begeleid Werken".

Van arbeidszorg naar betaald werk
Het verhaal van Bart De Belder
Bart De Beider heeft er een bijzonder jaar op zitten. In 2022 deed hij net tien jaar aan begeleid werken, waarvoor hij samen met 44 andere jubilarissen gehuldigd werd in het provinciehuis van Vlaams-Brabant. En hetzelfde jaar kreeg hij bij winkelketen Aveve een vast, betaald contract.

Lees het verhaal van Bart

Nieuwe Aalsterse inclusiepremie
Dit stond in ‘Het Laatste Nieuws’ op 15 december. Even voordien vond het persmoment plaats in het Aalsterse administratief centrum. In de zaal zaten, genodigden en geïnteresseerden van Begeleid Werken. Jobcoach Hilde en begeleidwerker Pascal werden er vergezeld door Sarah Smeyers, N-VA, Vlaams Parlementslid en schepen van Sociale zaken, wonen, welzijn, ouderenzorg & samenleving van de carnavalsstad.

Lees hoe dat verliep
Start to Coach in 2023?
Het Werkburo organiseert jaarlijks de cursus Start to Coach.
Bij minstens 25 geïnteresseerden leggen we een datum vast. Ook interesse?
 
Meer info vind je via deze link.
Direct je interesse kenbaar maken via deze link.
Website
Email
Facebook
YouTube
Copyright © Werkburo