Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief 9 - 28 april 2023

Beste leden,

Na een zeer geslaagde Koningsdag viering gisterenmiddag (we hebben heel veel reacties ontvangen van deelnemers en tot nu toe alleen maar positieve) het vizier weer op de volgende activiteit: de Bevrijdingsborrel. Want de volgende inloopborrel valt op 5 mei en dan gaan we gewoon verder waar we gebleven waren. We hopen dat er veel leden komen - wij verzorgen de muziek en lekkere hapjes, u zorgt voor de goede sfeer.

Verder vindt u in deze nieuwsbrief een kort verslag van onze kennismaking met de nieuwe ambassadeur, nogmaals "De Feria Internacional de los Países" die gisteren is begonnen en een herfstreis naar het noorden van Spanje van Frandalucia.

Hopelijk tot ziens op de bevrijdingsborrel op 5 mei 😁.

Met vriendelijke groet,
Wilmar Bliek
Voorzitter

     Agenda


27 april t/m
1 mei

Internationale
dagen
Fuengirola
maandag
1 mei

Fiesta de Trabajo
maandag
4 mei

Dodenherdenking
Nederland
vrijdag
5 mei

Bevrijdingsdag
Nederland
vrijdag
5 mei

Inloopborrel
donderdag
18 mei

Hemelvaart
Nederland
Klik op deze link en bekijk de foto's van Koningsdag 2023
Ontmoeting met de Nederlandse Ambassadeur 
 
Het bestuur ontving een uitnodiging van Honorair Consul Frank Buster om kennis te maken met de nieuwe Nederlandse Ambassadeur voor Spanje, Roel Nieuwenkamp. Onder het genot van een lunch heeft dit plaatsgevonden op vrijdag 14 april bij Restaurante La Mar Salá te Fuengirola. Namens de NCCS waren aanwezig Wilmar Bliek, Henk Flederus en Joyce van Boeckel. Tevens waren van de Nederlandse school Parasol in Torremolinos aanwezig Hester Zigtema, Maddy Kools en Sergio Effendi.
Na een voorstelronde werd er geanimeerd gesproken over diverse onderwerpen. Zoals wat de NCCS organiseert en wil/kan betekenen voor de leden en wat de Nederlandse school betekent voor de diverse nationaliteiten aan de Costa del Sol. Op de vraag van de ambassadeur of er nog zaken waren die aandacht verdienen van de ambassade hebben we de wens geuit om vaker dan één maal per jaar de mogelijkheid te krijgen aan de Costa del Sol paspoorten aan te vragen en te vernieuwen. De Ambassadeur toonde zich zeer geïnteresseerd in wat er aan de Costa del Sol leeft onder de Nederlanders. Hij wil zeker de bezienswaardigheden van onze regio in de toekomst gaan ontdekken.
Het was een uitermate prettige lunch en de Ambassadeur gaf aan dat hij van plan is vaker tijd te maken om dit soort bezoeken aan de gebieden waar de Nederlanders wonen en werken af te leggen.
Inloopborrel 5 mei, Bevrijdingsdag
 
Vrijdag 5 mei weer onze gezellige inloopborrel van 18.00 uur tot 20.00 uur (en misschien nog wel iets langer) bij Finca Los Caballeros. 5 mei is natuurlijk Bevrijdingsdag dus dopen we het om in de Bevrijdingsborrel. Misschien het begin van een nieuwe NCCS traditie??
 
Zoals gebruikelijk zal onze gastheer Rien u allen welkom heten op het mooie terras van Finca Los Caballeros en de NCCS-huisband CC9 gaat zorgdragen voor de muziek. Trek uw dansschoenen dus maar aan!!!  De club zal zorgdragen voor wat lekkere tapas maar de drankjes zijn natuurlijk zoals altijd voor eigen rekening.


Adres: Urb. Torrequebrada Norte, Avda. de Los Argonautas, s/n, 29639
Benalmádena.
De Feria Internacional de los Países van 27 april tot 1 mei op het feriaterrein van Fuengirola.
 
Op deze feria zijn vertegenwoordigingen uit meer dan 30 verschillende landen.
Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire en kleurrijke evenementen, zowel regionaal als internationaal, met bijna een miljoen bezoekers.
Naast gezamenlijke activiteiten zoals de parade van de deelnemers, heeft elk land zijn eigen activiteitenprogramma met gratis concerten en dansshows, ambachtelijke markten en natuurlijk zijn typische gastronomie. Een ideale plek om niet alleen de cultuur van andere landen te leren kennen, maar ook de rijke gastronomie en tradities.
De stands van de beurs zijn open van 13.00 uur tot 04.00 uur; sommige kunnen om 1 uur 's nachts sluiten.
Hoogtepunt is de optocht op zaterdag 29 april die om 11.30u begint met een parade van meer dan 1.000 deelnemers die vanaf Plaza de España naar het feriaterrein zal trekken in hun kleurrijke kleding en dans.

Meer info + volledige programma : hier >  FIP2023
HERFSTREIS NAAR HET VERRASSENDE NOORDEN VAN SPANJE
5 -11 NOVEMBER 2023

Deze 7-daagse busreis biedt u een grote variatie aan cultuur en natuur en ook op culinair gebied ontdekt u een heel ander Spanje. De rivier de Ebro is de levensader van de streek die we bezoeken en zorgt voor de
enorme verschillen in landschappen. Bovenal zult u kennis maken met Spanje in herfsttooi!
Buiten de indrukwekkende steden Burgos en Zaragoza mag het proeven van de heerlijke wijnen uit de Riojastreek uiteraard niet ontbreken. Dat daar ook een hapje bij hoort, spreekt vanzelf. Een bijzondere lunch in een wijngaard staat dan ook prominent op het programma, evenals een bezoek aan een niet alledaagse bodega.
In tegenstelling tot de vorige reis heeft u ditmaal wat meer tijd voor uzelf en slechts twee keer maken we gebruik van een gids. In Burgos hebben we de fantastische Nederlandstalige Martoke ( was ook onze gids in Salamanca vorig jaar) en in Chinchon gaat er een gemeentegids mee. Per dag wordt u bovendien voorzien van uitgebreide informatie zodat u ook op uw eigen tempo beide mooie steden kunt bezoeken.
Onderweg logeert u in 4-sterren hotels, waarvan er twee luxe Paradores zijn. Uiteraard wordt ook deze reis weer begeleid door de enthousiaste Nederlandstalige Frandalucía.
Het vervoer met een luxe bus van- en naar de Costa del Sol is inbegrepen en het gezelschap zal uit maximaal 30 gasten bestaan, zodat u alle ruimte en comfort heeft.

U kunt zich aanmelden bij frandalucia@gmail.com
Van Frandalucia hoort u of er op het moment van uw aanmelding nog plaatsen zijn. Leden van de NCCS ontvangen een korting van € 25,00 pp. Alle relevante informatie vind u onderaan in de reisbeschrijving.

Click op het plaatje hieronder voor de complete reisbeschrijving

 
De laatste Vliegende Hollander - DVH 2 - 2023 staat ook online!
Click hier om deze te bekijken.
Lees nog eens na op onze website hoe de recente evenementen zijn verlopen
Meer informatie over evenementen, excursies, etentjes, reizen en andere zaken kunt u vinden op de website van de club: https://www.nccs.es
Copyright © 2023 Nederlandse Club Costa del Sol, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp