Copy
Beleef authentiek Myanmar
Bekijk deze e-mail online
U Bein brug in Amarapura

Minglabar! Als u naar het authentieke Myanmar reist, wordt u regelmatig begroet met ‘Minglabar’ wat Hallo! in het Birmaans betekent. In deze nieuwsbrief nemen wij u graag mee naar veelzijdig Myanmar. Naar onze mening is Myanmar onterecht een land waar niet snel aan gedacht wordt voor een individuele rondreis. Het is juist nog zo puur en ongerept. Wellicht twijfelt u of het er wel veilig is? Iedereen die er geweest is kan het beamen: het is een van de veiligste landen in Azië. Lees snel verder!
 
Veel leesplezier!
Berry ter Horst
Directeur & Trotse eigenaar

Peter Lindhout in Myanmar
Authentiek Myanmar: de ervaring van Peter Lindhout
Peter Lindhout van The Travel Club was begin 2018 in Myanmar. Hij stuurde ons zijn ervaring met bijzonder Myanmar: ''In samenwerking met PANGEA Travel heb ik een 12-daagse individuele rondreis met mijn vrouw gemaakt. Het is een prachtige reis geworden, met een afwisseling van vele tempels, steden, natuur en vooral cultuur. Voorafgaand aan de reis kregen wij veel vraagtekens van vrienden en collega’s met opmerkingen als: ''je gaat toch niet naar zo’n onveilig land in deze periode? '' Niets is minder waar! We hebben ons de hele reis nergens onveilig of minder prettig gevoeld. Wij hebben in Myanmar vrijwel nergens politie of militairen gezien en als westerse toerist ben je bijna ‘heilig’ in dit land. Men vindt het zelfs zo bijzonder dat wij bij verschillende tempelbezoeken gevraagd werden om met lokale bevolking op de foto te gaan. Ook rustig wandelend over de plaatselijke dagmarkten word je nergens lastig gevallen om maar iets te moeten kopen. Hoogtepunten van de reis waren de vele verschillende tempels in Mandalay, Bagan en Yangon. De kers op de taart: de magische ervaring om bij zonsopgang boven de ochtendnevel over de ontelbare tempels van Bagan te zweven in een luchtballon. Met plezier kijken mijn vrouw en ik terug op een zeer aparte en bijzondere reis voor een prachtig authentiek Aziatisch land: echt een aanrader!''
Benieuwd naar andere reiservaringen?
Lokale boeren in Myanmar
Bezoek Myanmar juist nu!
Toerisme is de laatste jaren een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking van Myanmar. Door de onrust in de noordelijke staat Rakhine blijven veel reizigers weg. Is dat een verstandige keuze? Uiteraard kunt u een keuze maken uit politieke overweging of om een statement te maken, maar dan zouden reizen naar onder andere de USA, China of een aantal Afrikaanse landen ook geen gepaste keuze zijn. Het is echter de vraag of ‘niet gaan’ helpt? De lokale bevolking heeft geen invloed op het systeem, maar ervaart meteen de gevolgen van minder bezoekers aan het land. Immers de gids, chauffeur, restauranthouder en die vriendelijke mango verkoopster hebben direct veel minder inkomsten. PANGEA Travel werkt met een lokale vertegenwoordiging die 100% voldoet aan de strenge eisen van Travel Life. Zij werken samen met kleinschalige ondernemingen, hotels en restaurants die geen staatseigendom zijn, waardoor de inkomsten bij de juiste mensen terecht komen. Ons advies is juist om nu wel naar Myanmar te gaan. De lokale bevolking is er bij gebaat.

Wist u trouwens dat de afstand tussen de noordelijke staat Rakhine en het toeristische centrum van het land (Yangon, Bagan, Mandalay, Inle Lake) net zo groot is als de afstand tussen Kopenhagen en het zuidelijkste puntje van Italië? Myanmar is echt een ontdekking!
Ontdek het toeristische centrum van Myanmar!
Vrouw op markt in Myanmar
Reizen in Myanmar
Myanmar is een land van uitersten. Of het nu gaat om de adembenemende natuur, de levendige delta in het zuiden, het authentieke plattelandsleven of de schitterende Boeddhistische cultuur; Myanmar is én blijft één van de meest adembenemende bestemmingen in Zuidoost-Azië. Bijzonder is een meerdaagse trekking rondom het Inle Lake, met een verblijf in een homestay. Dit verblijf geeft een geheel andere kijk op de cultuur en de omgeving; de bewoners zullen u liefdevol en zelfs een beetje verlegen ontvangen. U keert terug met bijzondere verhalen en fijne herinneringen van het heerlijke lokale eten. Fietsen langs de tempels van Bagan en een bezoek aan de Golden Rock (die elk moment de diepte in dreigt te vallen) mag tevens niet ontbreken tijdens de reis. De vele flamboyante pagodes, die werkelijk soms op onmogelijke plekken lijken te staan (waaronder Mount Popa), geven een goed beeld van de invloed van het Boeddhistische geloof in het dagelijks leven. Wellicht denkt u niet meteen aan Myanmar voor een individuele rondreis, terwijl  het nu nog het moment is om het authentiek te beleven. Beslist een onvergetelijke reiservaring!
Meer inspiratie voor reizen naar Myanmar
Kinderen in Myanmar
Nog meer (reis) voordelen
Bijkomende voordelen om juist wel te reizen naar Myanmar:
  • het is er veel rustiger dan anders
  • de prijzen zijn verlaagd en aantrekkelijker
  • de gastvrije bevolking doet extra hun best om u van dienst te zijn (uw goede ervaring ken helpen om meer bezoekers naar het land te trekken)
  • er is voldoende keuze uit hotels in verschillende categorieën
  • u ervaart een authentiek Aziatisch land waar de glimlach nog echt is
Tip: op onze website bieden wij verschillende voorbeeldreizen aan. Voor een korte rondreis is de Myanmar Highlights een aanrader. Mocht u wat meer tijd hebben en Myanmar graag op een andere manier willen zien, bekijk dan eens de reis Myanmar, maar dan anders!
Veelgestelde vragen over Myanmar
Luchtballon boven Bagan
De Europese privacywet AVG
Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe Europese privacywet AVG in. PANGEA Travel hecht veel waarde aan veiligheid en privacy. Daarom hebben wij bijvoorbeeld een veilige https-website (met een ‘slotje’). Ook kunt u onze website bijvoorbeeld zelf geen persoonlijke gegevens invullen zoals namen, geboortedata, creditcard, paspoortnummers etc.

Wij sturen u alleen nieuwsbrieven als u ons daarvoor toestemming heeft gegeven, dat was al zo en dat blijft ook zo in de toekomst. Mocht u onbedoeld toch onze nieuwsbrief ontvangen, een mailtje is voldoende en we schrijven u uit van de mailing. Zelf afmelden kan altijd via de link onderaan in de nieuwsbrief. Meer over de Europese privacywet AVG leest u in onze volgende nieuwsbrief.
Meer informatie over de AVG wet
www.pangeatravel.nl
Share
Forward


Wilt u veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw profiel bijwerken of uitschrijven van deze e-maillijst