Copy
View this email in your browser

Hollands weer, maar Franse en Italiaanse sfeer

Op het moment van dit menu samenstellen is het Hollands voorjaar in maart. Dus geen luchtig en fris lentemenu, maar een menu waardoor je er weer tegen kan in deze barre en stormachtige dagen. 
Franse gerechten zijn geschikt voor alle jaargetijden, je hoeft maar een regio te kiezen en het past bij het seizoen. Met dit weer is het Normandië/Bretagne waar het hoofdgerecht vandaan komt. Een stoofschotel van varkensvlees dat van de Lindenhoff in Baambrugge komt. De loslopende varkens die je daar tegenkomt heten Baambrugse biggen. Die zie je op de kaart in de betere restaurants, dus ook hier. De stoofschotel is van het schoudervlees. Gespierd door het vele bewegen en mals na het stoven. Normandisch (land van de appels en boter) omdat er in de saus calvados en appelcider gebruikt wordt en er gekarameliseerde appelblokjes bij komen. Verder kleine blokjes van Hollandse appels en zilveruitjes. Een hels werk om te pellen, maar o zo lekker als ze gekaramelliseerd zijn. Je krijgt er een mooie en zalvige aardappelpuree bij, volgens de methode Robuchon, een Franse chef, wereldberoemd in Frankrijk, net als Bocuse. 

Het voorgerecht is winterse knolselderijvelouté, een mooi woord voor gebonden soep. De binding komt niet van meel, maar van boter, eidooier en room of crème fraiche. Er is krokant gebakken panchetta bij. Mooi voor het contrast.

Voor het nagerecht kijken we in Italië naar hoe de panna cotta wordt gemaakt. We maken deze met sinaasappel, lekker fris.

Pasen is niet ver weg meer, ik denk erover om een mooi Paasmenu te maken. Iets met langzaam gegaard Hollands lam, groene asperges, zwarte risotto. Met mooie wijn erbij. Als je interesse hebt, kan je het al laten weten. Ik doe het alleen bij voldoende belangstelling. Het is dan op vrijdag klaar om te halen. 

Menu Hollands Frans: €27,50 per persoon
Afhalen woensdag 17 maart, 18 uur.

Voorgerecht
Knolselderijvelouté met krokante panchetta, €6,00
Hoofdgerecht
Normandische stoofschotel van Baambrugsbig met appel en cider, geroosterde worteltjes en aardappelpuree, €17,50
Nagerecht:
Sinaasappel panna cotta, €6,00

Een lekkere wijn hierbij is de côte du Rhône van Domaine Chassau, €12,50. 

Bestellen kan tot maandag 15 maart via de mail svp. Daarna word je verzocht meteen te betalen via een betaalverzoekje en kun je woensdag vanaf 6 uur het lekkers afhalen.  
 

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Cook Your Life, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp