Copy

Nieuwsbrief nr. 13

We zijn nog steeds van plan om ieder kwartaal een Nieuwsbrief te versturen. Door onderbemensing lukt dat nog niet. Maar er komt versterking aan!
In dit nummer onder meer: inspiratiebijeenkomst juni, nieuwe banieren, bezoek Hellevoetsluis, vernieuwing bestuur, nieuwe locaties?  En trouwens: laat ons even weten
wat je van deze Nieuwsbrief vindt!
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website

Inspiratiebijeenkomst

Op 23 juni hebben we een leuke en inspirerende bijeenkomst gehad over "hoe maken we een nog groter succes van de Schepencarrousel". Er ontstond nieuw enthousiasme, met dank aan Dennis, Eric, Marianne, Iede, Ronnie en Steen. En niet te vergeten dankzij het heerlijke eten van Bart-Jan...Ook oudgedienden Annelinde en Hinco waren van de partij op de luxe motor van Henk in Wijk bij Duurstede. Tijdens de bijeenkomst kwamen er drie lijnen uit waarlangs de Schepencarrousel zich verder kan ontwikkelen. Hieronder heel kort weergegeven:

  1. “het machientje soepel laten draaien”: aanmelden nieuwe schepen, boeken van een ligplaats, communicatie met ligplaatsbeheerder en schipper, overzicht van bezetting havens, administratie, innen van donateursgeld en ligplaatsbijdrage, website, sociale media, verzenden Nieuwsbrief etc. Iede, Marianne van der Linden en Hinco hebben belangstelling getoond om hiermee aan de slag te gaan. Genoemd werd ook om een app te maken. Is waarschijnlijk wel een beetje geld voor nodig. Van de ongeveer 100 donateurs hebben er volgens het overzicht van Henno in 2015 ca. 30 betaald. Dat kan en moet natuurlijk een stuk beter.
  2. "de Droom van de Schepencarrousel uitdragen”: nog beter ons verhaal vormgeven en uitdragen, folder, aanzichtkaarten, Schepenpaspoortbanieren, Prezi goed voor elkaar maken, gelikte presentatie (verkooppraatje, “pitch”)  beschikbaar hebben, enthousiaste verhalen vertellen, ambassadeurs zoeken en voorzien van de goede communicatiemiddelen, voordrachten houden. Dennis, Marianne, Henk en ? willen hiermee aan de slag.
  3. “just do it”: concrete evenementen organiseren waar wij zelf weer energie van krijgen, enthousiast van worden en dat enthousiasme daarmee overdragen op anderen: gemeenteambtenaren, wethouders, ligplaatsbeheerders, andere schippers of aspirantschippers. En daarmee ook echt nieuwe locaties toevoegen aan ons bestand. En bij die evenementen hoort ook: “vergaderen op locatie” (party), lol, lekker eten, spektakel, 10 schepen voor de wal, theater, filmprojectie op zeildoek, drinken, muziek. Dennis wil wel meedenken en doen, en Eric, Ronnie, ….? Hellevoetsluis en omgeving is als eerste genoemd. Tweede week september. 

Schepenpaspoort op polyester

Iede is aan de gang gegaan met het afdrukken van de schepenpaspoorten op banieren van polyester. Ze komen in twee afmetingen: A1 en A2. Op de afbeelding het (grote) formaat A1. Op een kleiner schip is waarschijnlijk A2 wel wat eleganter. Je kan hier opgeven naar welke afmeting jouw voorkeur uitgaat. En geef dan meteen op waar de banier naar toe gestuurd moet worden of geef aan als je hem op wil halen. Verdere informatie bij Iede (06) 55 393 123
 

Hellevoetsluis

Op 24 oktober 2016 is een hele delegatie van de Schepencarrousel opgestoomd naar Hellevoetsluis. We hebben met ambtenaren overlegd over de mogelijkheden en wensen voor een Schepencarrousel lokatie in Hellevoetsluis. Vervolgens hebben we de locatie verkend en zijn we op bezoek geweest in het Stadsmuseum. En daarna zijn we gastvrij ontvangen op de Menheerse werf in Middelharnis door Coerd de Heer. Zie www.menheersewerf.nl

We hebben al snel onze blik laten vallen op het nieuwe deel van de mooie kade bij het marine museum. Daar ligt onder andere de Buffel en een lichtschip. We hebben kennis kunnen maken met de havenmeester, de ambtenaar openbaar beheer en de senior beleidsmedewerkerr. Er was tijd voor onze verhalen en ervaringen over de Schepencaroussel en de gemeente heeft kunnen delen waar hun behoefte en interesse ligt in een mogelijke samenwerking.
We kwamen op het idee van een klein experiment alvorens er definitief besloten wordt of er plaatsen voor de Schepencaroussel beschikbaar komen. Het voordeel van een experiment is dat zowel de omgeving, de gemeente als de deelnemers van de Schepencarrousel kunnen bekijken of het bevalt en op welke wijze een samenwerking het best ingevuld kan worden. Bovendien voorkomen we dat we op voorhand veel formaliteiten en draagvlak geregeld moeten worden. Zo houden we er meteen de energie en vaart in.    
 
We hebben afgesproken dat we op korte termijn met een kleine delegatie om tafel gaan zitten om dit experiment vorm te geven. De volgende uitgangspunten zijn hierbij op tafel gekomen:
Belangrijk voor de gemeente:
• de havenmeester hecht er waarde aan dat de schepen van de Schepencarrousel op een plek komen waar ze tot hun recht komen en waar de faciliteiten geschikt zijn voor een verblijf van maximaal 3 maanden.
• de ambtenaar openbare werken vindt het belangrijk om de aansluiting te maken van onze schepen en verhalen met de cultuurhistorie van de stad (" de geur van teer") en aan te sluiten bij bestaande momenten als monumentendag of bijvoorbeeld de vestingdagen.
• de senior beleidsmedewerker ziet de toegevoegde waarde vooral in de dynamiek en reuring die de Schepencarrousel in de haven kan brengen.
Behoefte van de Schepencaroussel
• Plekken waar we maximaal 3 maanden kunnen verblijven, liefst in zowel de winter als zomer. Bij voorkeur met aansluitingen voor electra en water (en wifi)
• Gemiddelde prijs tussen 20 en 30 euro per week
• Om de aantrekkelijkheid van Hellevoetssluis voor de deelnemers van de Schepencarrousel te vergroten is het misschien een goed idee om de haven van Hellevloetsluis als carrouselplaats onderdeel maken van een driehoek met de havens van  Middelharnis en Stellendam.
 
Tot slot,
Wij zijn geïnspireerd en bezoeken graag in december Hellevoetsluis om een experiment handen en voeten te geven. We denken eraan om dit op een toepasselijke wijze te doen op een schip om vast te proeven aan de toekomst met de Schepencarrousel. dn

Vernieuwing bestuur

Momenteel zijn we met een aantal mensen in gesprek om het bestuur te versterken. We hopen op korte termijn voordrachten aan het huidige bestuur te kunnen doen voor nieuwe bestuursleden. Iede Nieuwhof draait inmiddels al volop mee, Petra Spithost is begonnen om de website onder handen te nemen, Dennis Nolte en Eric Janné zijn druk met Hellevoetsluis en Marianne van der Linden denkt strategisch mee. Wil je ook actief worden in de Schepencarrousel? Klik hier. Wordt vervolgd...

Nieuwe locaties?

Recent hebben we contact gehad met de Museumhaven Amsterdam en hebben we gesproken met de directeur van de Erfgoedhavens Rotterdam, Rein Schuddeboom. In principe willen beide plaatsen mee doen met de Schepencarrousel. Een en ander moet nog wel formeel geregeld worden maar we merken dat het concept van de Schepencarrousel aanslaat. Dat is goed nieuws! hm
Copyright © 2016 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp