Copy
Het laatste Scholing & Advies nieuws
Bekijk in je browser

De activiteitengids voor mensen met dementie

De activiteitengids is een nieuw boek dat in de maand mei op de markt is verschenen.
Het is geschreven voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie. Een hulpmiddel dat bedoeld is om te helpen in het vinden van de juiste activiteiten voor de persoon met dementie. Ouderen wonen steeds langer op zichzelf. Hierdoor moeten mantelzorgers en zorgverleners steeds meer activiteiten thuis aanbieden om mensen met dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven.

Monika Eberhart (1965) kwam op twintigjarige leeftijd tijdens haar eerste baan in de thuiszorg voor het eerst in contact met mensen met dementie. Al snel ging haar voorkeur uit naar werken met deze doelgroep, mede door de natuurlijke klik die ze tijdens haar werk bleek te hebben. Om anderen te helpen in het ontdekken van activiteiten die je kunt doen met mensen met dementie besloot ze haar kennis, ontstaan vanuit opleiding en werkervaring, op papier te zetten in de vorm van deze activiteitengids.
 
Lees verder

Themabijeenkomst Vormen van dementie

In de themabijeenkomst Vormen van dementie wordt er, naast de meest voorkomende vormen van dementie, ook in gegaan op verschillende zeldzamere vormen van dementie.  
 
Datum: 24 juni 2019, van 19:30 tot 21:30 uur, inloop 19:00 uur
Locatie: Geriant NKN, Titanialaan 15a, 1702 AZ, Heerhugowaard
Kosten: €39,50 per persoon
 
Direct aanmelden

Medewerkers in bedrijfsleven nog onvoldoende dementievriendelijk

In Nederland werken 4,2 miljoen mensen in het MKB. Zij hebben dagelijks te maken met circa 200.000 mensen met dementie die nog gewoon thuis wonen en erop uit gaan. De komende 20 jaar verdubbelt het aantal mensen met dementie wegens de vergrijzing, terwijl de beroepsbevolking juist afneemt. Minder werkenden krijgen dus te maken met méér mensen met dementie. 

 
Lees verder

Ervaringsverhaal | ‘Niks doen is zeker geen optie!’

Mijn naam is Angela Sweerts-Smit en ik heb een voorlichting over dementie via het Maatjes Project van Wonen Plus Stedebroec bij Addy de Mooij mogen volgen. Ik vond het heel fijn deel te mogen nemen aan deze opfris voorlichting, omdat ik in 2016 de scholing ‘omgaan met dementie’ van drie avonden heb gevolgd.

Praktische tips

De praktische tips hoe om te gaan en te communiceren met mensen met dementie vond ik erg fijn en zinvol! Vooral het in verbinding blijven met elkaar door gewoon als medemens er voor elkaar te zijn. 
 

Lees verder


Copyright © 2019 Geriant


Ons adres is:
Geriant
Titanialaan 15a
Heerhugowaard, NH 1702AZ
Netherlands

Add us to your address book


Wil je wijzigen hoe je e-mails van ons ontvangt?
Je kunt voorkeuren wijzigen of uitschrijven