Copy
PERSBERICHT  |  Nederlands Koorfestival en Korenfestival Amusing Hengelo, 12 december 2017
View this email in your browser

Landelijke NKF Finale tijdens Korenfestival Amusing Hengelo

De landelijke finale van het Nederlands Koorfestival (NKF) heeft plaats tijdens Korenfestival Amusing Hengelo op zaterdag 2 juni 2018 in Hengelo, Overijssel. Beide organisaties gaan op deze dag een unieke samenwerking aan door de krachten te bundelen. Amusing Hengelo krijgt op deze manier een kwalitatieve verdieping in het festival door de beste koren van de Nederlandse provincies die de finale hebben behaald in het programma op te nemen.

Het NKF had al eerder besloten om haar finale in het oosten van Nederland te organiseren. Niet alleen omdat de podia in de Randstad zeer kostbaar zijn, maar vooral ook omdat de podia en het publiek in de Randstad zo goed als verzadigd zijn door het enorme culturele aanbod. Vanwege de Provinciale NKF-Competitie Overijssel op 10 maart 2018 in het Muziekcentrum Enschede lag daar de eerste focus, maar de kans om in samenwerking met Amusing Hengelo buiten de Randstad een korenfestival met landelijke uitstraling te ontwikkelen biedt voor beide organisatie veel meerwaarde.

Voorafgaand aan de landelijke finale, organiseert het NKF in heel Nederland zelfstandige provinciale/regionale koorcompetities. Het NKF zit duidelijk in de lift: het aantal aanmeldingen voor deze editie is nu al met 80% gestegen ten opzichte van de vorige editie. De nieuwe formule sluit beter aan bij de grote veranderingen binnen de Nederlandse koorwereld.

Deelnemen aan het Nederlands koorfestival is spannend,  inspirerend en leerzaam, voor koor én dirigent. Maar om de finale van het Nederlands Koorfestival te bereiken, moet je je echt onderscheiden. Een vakkundige jury beoordeelt de koorpresentaties op tien kwalitatieve criteria die op ieder koor van toepassing zijn, ongeacht samenstelling of stijl. De winnaar mag zich 2 jaar lang “Het Beste Koor van Nederland” noemen!

Tijdens het Korenfestival Amusing Hengelo treden ruim 100 koren uit binnen- en buitenland op. Maar liefst 20 binnen- en buitenpodia in de binnenstad van Hengelo staan op 2 juni 2018 klaar voor popkoren, klassieke koren, shantykoren, grote -en kleine ensembles; kortom voor alle koren die graag willen laten zien en horen wat ze in huis hebben. Daarnaast wordt er een uitgebreid programma met workshops en coachingsessies aangeboden.
Een uniek evenement voor alle liefhebbers van koormuziek dat niemand mag missen!

Voor deelname aan de voorafgaande provinciale NKF Competities, zie www.nederlandskoorfestival.nl
Inschrijven voor Korenfestival Amusing Hengelo kan tot 31 maart 2018 via www.amusing-hengelo.nl

 

- einde persbericht -

…………………………………………………………….
Niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en begeleidend beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Nederlands Koorfestival
Marjon Hoedeman, zakelijk leider NKF, zakelijkleider@nederlandskoorfestival.nl 
Roy Voogd, media-coördinatie, royvoogd@nederlandskoorfestival.nl, T: 0653 332 662

Koorfestival Amusing Hengelo 
Pauline Paalman, voorzitter, voorzitter@amusing-hengelo.nl, T: 0612545714
 
INFORMATIE VOOR DE CULTUURAGENDA
Landelijke Finale Nederlands Koorfestival
Zaterdag 2 juni - 11.00 - 18.00 uur
Schouwburg Hengelo - Rabo Zaal

Het Nederlands Koorfestival (NKF) is de belangrijkste nationale korencompetitie. De beste vijftien amateurkoren van Nederland strijden tijdens Korenfestival Amusing Hengelo op zaterdag 2 juni 2018 in Schouwburg Hengelo om de prestigieuze titel “Het Beste Koor van Nederland 2018”. Een hele dag lang topuitvoeringen, met uiteraard de spannende ontknoping aan het einde van de dag. Beleef het mee en stel uw persoonlijke favoriet vast. Komt uw oordeel overeen met de streng, maar rechtvaardige jury? U kunt in ieder geval meestemmen voor de NKF Publieksfavoriet! Meer info: www.nederlandskoorfestival.nl.

Overzicht van alle festivals en competities van het NKF 2017-2018:

LIMBURG: 7 & 8 oktober 2017 – Theaterhotel Roermond
Winnaar met 271 punten: Giocoso o.l.v. Rita Scheffers
FLEVOLAND:  za 13 januari 2018 – De Kubus Lelystad
NOORD-BRABANT: za 20 januari 2018 – Factorium Tilburg
GELDERLAND:  zo 28 januari 2018 – Akoesticum Ede
UTRECHT: za 17 februari 2018 – ZIMIHC theater Stefanus
OVERIJSSEL: za 10 maart 2018 – Muziekcentrum Enschede
NOORD-HOLLAND: za 7 april 2018 – MCO Hilversum
NOORD-NEDERLAND (GR-FR-DR): za 14 april – De Lantearne Surhuisterveen
ZUID-HOLLAND: zo 22 april 2018 – Theater Het Kruispunt Barendrecht

LANDELIJKE NKF FINALE: za 2 juni 2018 i.s.m. Amusing Hengelo

De tweejaarlijkse zoektocht naar Het Beste Koor van Nederland is het grootste nationale koorfeest. Het NKF organiseert in iedere provincie een korenfestival, waarin meedoen als koor centraal staat en het winnen van de titel “Beste Koor van jouw Provincie of Regio” de slagroom op de taart kan worden. Inschrijving is voor alle provincies gestart en staat open voor alle Nederlandse amateurkoren. Winnaars van de Provinciale en Regionale NKF Competities worden toegelaten tot de LANDELIJKE NKF FINALE op zaterdag 2 juni 2018 tijdens het Nederlands Koorfestival in Hengelo.
Eerste NKF Finalist:
Giacoso o.l.v. Rita Scheffers - Het Beste Koor van Limburg 2017-2018
Tweede NKF Finalist:
MAZE o.l.v. Merel Martens - Over-all Winnaar BALK TOPfestival 2017
Koor van het Jaar 2016: Vocaal Ensemble Quint o.l.v. Esther Zaad
Copyright © 2017 Stichting Nederlands Koorfestival, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp