Copy
Nieuwsbrief februari 2020
Bekijk deze nieuwsbrief online

Beste leden,

In deze nieuwsbrief kun je lezen over:

 • Workshop Zaaiplanning & Combinatieteelt maandag 3 februari
 • Tuindag zondag 9 februari
 • Terugblik Nieuwjaarsborrel
 • Tuintips

Groeten van beheer en bestuur

Workshop Zaaiplanning & Combinatieteelt maandag 3 februari


Op maandagavond 3 februari organiseren we een lezing over zaaiplanning en combinatieteelt.

Linder van den Heerik, die ook afgelopen december de lezing over composteren gaf, zal ingaan op zaaischema’s en combinatieteelt van groente/fruit.

Linder heeft een eigen kleinschalige tuinderij in Oirschot, genaamd de Voedselketen, en is permacultuur docent/expert. Zie ook de Voedselketen website.

Inloop 19.30u, start 20.00u.
Entree gratis!

Tuindag zondag 9 februari


De volgende Tuindag komt er weer aan, en wel op zondag 9 februari.

Op de tuindagen wordt er gemeenschappelijk onderhoud gedaan aan het complex. De tuindagen starten om 9.30 uur, de koffie/thee pauze is om 11.00 uur en rond 12.45 uur ronden we af, waarna we met elkaar een broodje met soep of ander gerecht (afhankelijk van het seizoen en zelfgemaakt door de catering-groep) eten.

Ieder lid van de tuinvereniging dient 3 maal per jaar aan een tuindag deel te nemen. Ieder lid krijgt een eigen tuindagen kaart. Deze kaart laat je na afloop van deelname aan een tuindag aftekenen door een beheer lid en bewaar je zelf. Je aftekenkaart is het bewijs van deelname aan de tuindagen. Bewaar hem dan ook goed en neem hem mee bij iedere tuindag waar je aan deelneemt voor aftekenen.

Doe op de tuindag stevig schoeisel aan, en neem handschoenen en snoeischaren mee aub!

Terugblik Nieuwjaarsborrel + workshop Natuurlijk Moestuinieren


Afgelopen zondag 12 januari hebben we het nieuwe jaar ingeluid met een borrel en een workshop Natuurlijk Moestuinieren van Max de Moestuinman. Het was volle bak en erg gezellig (zoals je op de foto's kunt zien hebben we ook veel geleerd;)

Tuintips

 • Dit is het moment om vaste paden te maken rondom je moestuinbedden. Je kan ze bedekken met houtsnippers, die zorgen voor goede vochtopname en schimmelnetwerken. Je kan onkruid tegengaan in de paden door eerst een goed dekkende laag bruin karton neer te leggen en daaroverheen een houtsnipperlaag. 
   
 • Begin nu alvast met een zaaischema, dat geeft rust en overzicht! Natuurlijk nadat je de workshop van Linder hebt gevolgd over zaaiplanning ;)
   
 • Vanaf Valentijnsdag kan je binnen beginnen met voorzaaien, bijv. spinazie, tuinbonen, doperwt, sugarsnaps, uien enz. Laat de zaailingen niet te groot worden in de vensterbank, want je mist licht van bovenaf, waardoor de planten vaak onnatuurlijk groeien. Laat ze thuis kiemen maar breng ze zo snel mogelijk naar een buitenkas of plant ze onder fleece tegen de vroege lente kou. 
Gordelwegtuinen facebook
Gordelwegtuinen facebook
Website Gordelwegtuinen
Website Gordelwegtuinen
Copyright © *2019* *Gordelwegtuinen* Alle rechten voorbehouden.

Ons mailadres is:
gordelwegtuinen@gmail.com

Wil je je gegevens aanpassen?
Hier kan je ze aanpassen of je uitschrijven van de mailinglist

Email Marketing Powered by Mailchimp