Copy
Kom til fôrveiledning og få gratis smaksprøver med hjem i dag! Gå sommeren i møte med gode råd fra dyrlegen! Vetsentrum holder åpent hele sommeren!
View this email in your browser

Riktig god sommer til alle

Så nærmer sommerferien seg og hvem har vel ikke begynt å glede seg til ferie?! Hos oss på klinikken går i alle fall praten om sol, sommer, turplaner og late dager med fri. Vi tar fri på skift, slik at klinikken er åpen i hele sommer.
Vi ønsker alle to- og firbeinte venner en god sommer og sender dere på ferie med noen gode råd og en invitasjon til et arrangement på klinikken i dag. 

Gratis smaksprøver og fôrveiledning 22.6.

Vi får besøk av Veronica fra Royal Canin.
Kommer du innom oss mellom kl. 14.00 og 18.00 vil du få:
➡ GRATIS FÔRPRØVER
➡ Suveren veiledning i valg av riktig fôr til din hund eller katt
➡ Fôringstips og -råd
➡ Svar på dine spørsmål og hjelp ved utfordringer ved fôring
➡ En hyggelig prat med ei svært kunnskapsrik og flink dame
Velkommen!

Hunden sin værste fiende i grillsesongen  

Nå er grillsessongen kommet, og vi minner om å ikke gi maiskolber og grillbein til hunden din. Det kan gi mage/tarmproblemer og ende opp med å bli sittende fast. Dette kan medføre behov for akutt behandling 

Vi fant denne maiskolben i magesekken (bildet til venstre) og fikk fjernet den ved hjelp av gastroskop. Heldigvis hadde ikke maiskolben kommet til tarmen, og hunden slapp derfor kirurgi. 

I tillegg til å ikke gi maiskolber og ben, vær flink med å gjemme restene eller avfallet der hvor hunden ikke kan få tak i det.

Les mer i et intervju med vår veterinær Lars Tessem: Grillmat farlig for hunden 

Reise med dyr

Det er mange regler å forholde seg til, når man reiser med dyr. 
Det er en god idé å sjekke Mattilsynets hjemmeside og Mattilsynets facebookside med informasjon og oppdateringer på nettopp det å reise med kjæledyr. Mattilsynets veterinærer svarer deg på konkrete spørsmål knyttet til innreise til Norge med dyr. 

Huggormbitt

Huggormbitt kan være livstruende og akutt behandling er viktig. Det er ikke lenger anbefalt å gi kortison-tabletter (prednisolon) akutt. Det viktigste du kan gjøre akutt er å sørge for minst mulig bevegelse for å unngå at giften sprer seg. Bær hunden hvis mulig, eller hold den i kort bånd og gå rolig til bilen slik at dere kan kjøre til dyrlege hurtigst mulig. Kontakt dyrlege snarest. Hunden skal ha væskebehandling og e.v.t. motgift, dersom bittsted og symptomer tilsier det. Selv om dyret virker i grei form skal det inn til sjekk og i alle tilfeller ha væskebehandling for å unngå senskader. 
Er du på reise er det et godt tips å ha telefonnummeret til nærmeste veterinær lagret på mobilen.

Vepsestikk

Vepsestikk er svært vanlig hos nysgjerrige valper og kattunger som leker med insekter. Som regel får de et stikk i snuten og det blir en asymmetrisk hevelse som er smertefull, men som går ned iløpet av et døgns tid.  I slike tilfeller kan man gi prednisolon akutt etter dosering gitt av dyrlege, da det demper den allergisk reaksjonen. Noen ganger kan dyrene bli veldig slappe rett etter stikket og man skal være oppmerksom på at dyr som mennesker kan reagere på vepsestikk og få et anafylaktisk sjokk. Dersom dette skjer er det viktig å komme seg raskt til dyrlege.

Hotspots

Mange badeglade hunderaser har en tett pels som tørker sakte og er derfor spesielt utsatt for våteksem eller hotspots.  Foruten bading kan insektbitt og alt som gjør at hunden klør på et visst punkt føre til utvikling av slike områder med eksem/hudbetennelse. Det er ofte tydelig avgrensede områder med fuktig, væskende hud og de vokser raskt i utbredelse dersom de ikke blir behandlet. Hunden vil ofte klø intenst på det og det vil ofte være smertefullt ved berøring. Behandlingen er nedklipping av pels over og rundt hudsåret og rensing med klorhexidin. Dette kan man forsøke å behandle hjemme hvis det ikke er så vondt at man ikke får røre det. I noen tilfeller må antibiotika til. 
Copyright © 2017 *Vetsentrum*, All rights reserved.


Vores mailadresse er:
*info@vetsentrum.no*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vetsentrum · Engomsvingen 1 · Ingeberg, 2323 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp