Copy
View this email in your browser

Brede School Lochem voor ouders.

Beste ouders/verzorgers,

U ontvangt deze speciale nieuwsbrief van de Brede School Lochem.

Wat is de Brede School?
Wij zijn een samenwerkingsverband in opdracht van gemeente Lochem, gecoördineerd door Stichting Welzijn Lochem. Bij dit samenwerkingsverband zijn onder andere de 16 basisscholen in gemeente Lochem betrokken. Daarnaast is er een groot netwerk met vele instanties en hebben we als samenwerkingspartners de Graafschap Bibliotheken en de Muzehof in Zutphen. We zijn er voor de opgroeiende jeugd in gemeente Lochem!

Waarom deze nieuwsbrief?
Wij ondersteunen de scholen, maar deze nieuwsbrief is speciaal voor ouders, omdat wij u graag kennis willen laten maken met ons. Om u te ondersteunen met aanbod, informatie en advies naast het geweldige aanbod wat u reeds van uw school ontvangt.

In deze nieuwsbrief treft u allerlei links en informatie aan over de diverse kanalen waarop wij bereikbaar zijn. De coaches van de Brede School staan voor u klaar!

Voor meer informatie over de Brede School en/of ons aanbod kunt u altijd contact opnemen met de coördinator Brede School: Michiel Wopereis-Vermeulen via mobiel 0682293247 of e-mail m.wopereis@welzijnlochem.nl.

Veel leesplezier.

#CORONAHULPLOCHEM
Heeft u hulp nodig, of wilt u iemand helpen?
Kijk dan op de website:
www.coronahulplochem.nl
Ode aan de thuisonderwijzende ouder
Meester Bart Jansen van CBS Het Startblok in Harderwijk heeft een mooi liedje gemaakt voor alle thuisonderwijzende ouders die een week vol uitdagingen te wachten staat. Luister het liedje via deze link.

Sportcoaches

Stichting Welzijn Lochem heeft een drietal sportcoaches in dienst. Veel kinderen kennen Kees, Marjolijn en Joyce van leuke lessen op school.
Nu in Coronatijd maken zij samen met hun stagiaires elke week leuke beweegvideo's en challenges die je thuis kunt doen! Neem daarom een kijkje op hun Facebookpagina of Instagram. Ook gaan de coaches nu af en toe live via Instagram, erg leuk om interactief bezig te zijn. Kortom, volg het account!

Doe mee en win met onze...


Sportcoaches Stichting Welzijn Lochem
Kees Damhuis, 0645837294, k.damhuis@welzijnlochem.nl
Marjolijn Pezy, 0630571492, m.pezy@welzijnlochem.nl
Joyce Elshof, 0683897066, j.elshof@welzijnlochem.nl


Lekker lezen

De “juf van de bieb op school” die in de klas komt en tips geeft over leuke boeken? Die komt voorlezen uit Moppereend, slingerlezen of een boekenspeeddate organiseert? Heeft je kind het daar wel eens over?
Ken je de nieuwsbrief Lezen die je maandelijks via de school krijgt. En ontvang je nu wekelijks de Lekker lezen-mail voor je kind met leuke tips over lezen in deze rare tijd?
 
De lees-mediacoaches Hanny Polling en Mandy Braakhekke van Graafschap bibliotheken werken op alle scholen in Lochem. Zij doen er alles aan om met de leerkrachten het leesplezier van je kind te vergroten.
Ze brengen dozen boeken in de klas die aansluiten bij het themagericht werken op school, starten leesprojecten in de klas zoals de Boekenbingo, het Stripboekentoernooi en Blinddate. En met sommige leerlingen gaan ze individueel een leescontract aan.
Want voor lezen geldt: hoe meer leeskilometers je maakt, hoe beter het gaat  (ook bij andere vakken) en hoe meer plezier je eraan beleeft!
 
Met de inzet van Hanny en Mandy op school en de nieuwsbrief die zij versturen willen we kinderen motiveren om vooral te blijven lezen en jullie, als ouders, vragen je kinderen daarbij te helpen.
Doe je mee?  Want: meer (voor) lezen,  beter in taal!
Heb je een specifieke vraag? Neem contact op via de mail.
Hanny Polling                    hanny.polling@graafschapbibliotheken.nl
Mandy Braakhekke        mandy.braakhekke@graafschapbibliotheken.nl
 
namens Ine Kamp
programmamanager  0-18 jaar
basisvaardigheden 18+
Graafschap bibliotheken
JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Onze JOGG regisseur Tom Kleissen is tevens verenigingsondersteuner bij Stichting Welzijn Lochem. Via deze link kunt u lezen wat het JOGG allemaal doet. Op de Facebookpagina van het JOGG Lochem treft u allerlei leuke links aan die te maken hebben met gezonde voeding en leefstijl. Binnenkort komen er ook video's online met kooklessen. Thuis gezond koken!

Tom Kleissen, JOGG regisseur en verenigingsondersteuner
0653519369
t.kleissen@welzijnlochem,nl
Muzehof

Muzehof is het expertisecentrum op het gebied van cultuureducatie en -participatie. Dit betekent dat we zoveel mogelijk mensen in Lochem, Zutphen en de regio willen laten genieten van muziek, theater, musea, dans, circus en literatuur. Vier pijlers staan bij ons centraal: amateurkunst (Cursussen en Workshops), onderwijs (Cultuur en School), projecten (Partner in Cultuur) en zorg en welzijn (Cultuur en Welzijn). We zijn onafhankelijk en iedereen kan bij ons terecht. Er gebeurt veel onder het dak van Muzehof: cultuureducatie voor leerlingen, aanmoediging van amateurkunst, deskundigheidsbevordering voor professionals, activiteiten en festivals in (ouderen)zorg en welzijn, kinderen en nieuwkomers laten kennismaken met de culturele omgeving.

Meer informatie via onze website.
Tim Pardijs, cultuurcoach.
t.pardijs@muzehof.nl

Jeugd- en tienercoach

Irma Harmsen is bij Stichting Welzijn Lochem de jeugd- en tienercoach. Zij voorziet scholen van aanbod over burgerschap, natuur & techniek en sociaal emotionele ontwikkeling. Daarnaast is zij coördinator van de tienerwerk in diverse kernen in gemeente Lochem. Elke week heeft Tienerwerk Lochem een challenge of leuke activiteit, vaak in combinatie met het Jongerencentrum Lochem. Zo was Rona vorige week de winnaar van de Johannes Vermeer challenge! Zij heeft het schilderij Het Melkmeisje ongelooflijk knap nagemaakt met een foto.Volg de Instagramaccount van jouw kern via de onderstaande links:
Tienersoos Laren
Tienersoos Gorssel
Tienersoos Epse/Harfsen
Tienersoos Eefde


Neem zeker ook even een kijkje op de Instagram van Jongerencentrum Lochem.

Voor meer informatie of vragen over de tienersoos neem dan contact op met: 
Irma Harmsen, Stichting Welzijn Lochem
0650645669
i.harmsen@welzijnlochem.nl
Tot zover onze nieuwsbrief voor ouders!
Volg de accounts op Facebook en Instagram van de coaches voor leuk en inspirerend aanbod! Neem gerust contact op met één van de coaches voor advies of informatie. Wij denken graag met u mee gedurende deze bijzondere periode... maar ook daarna!

Abonneer via deze link op de nieuwsbrief van de Brede School als u in de toekomst van ons wilt horen. Ons aanbod is ook geschikt voor activiteiten al dan niet gerelateerd aan school zoals bijvoorbeeld voor de ouderraad. Tevens leveren wij maatwerk. Vaak is er veel mogelijk, en anders weten wij u vaak verder te helpen.
Veel sterkte en succes deze komende periode.

Met vriendelijke groet,
Michiel Wopereis-Vermeulen
coördinator Brede School Lochem
0682293247
m.wopereis@welzijnlochem.nl
Brede School Lochem
Facebookpagina van de Brede School Lochem
Brede School Lochem


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Welzijn Lochem · Dr Rivestraat 1 · Lochem, NJ 7241 AS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp