Copy

Bekijk deze e-mail online
tempels van Angkor

Cambodja heeft de laatste jaren, onder andere op toeristisch gebied, enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Hierdoor is het reizen comfortabeler en sneller geworden. Het land heeft een breed scala aan ongerepte plekken en kent ook vele bijzondere highlights, zoals de tempels van Ankor. Het échte hoogtepunt van Cambodja vinden wij echter de bevolking. Vriendelijke en nieuwsgierige locals zijn overal te vinden en helpen u maar wat graag om uw rondreis door Cambodja compleet te maken! 

We hebben goed nieuws voor iedereen die Cambodja op de wish-list heeft staan! De grenzen zijn open en reizen is weer mogelijk. Ontdek met eigen ogen hoe prachtig en veelzijdig deze bestemming is. 

Veel leesplezier!
Team PANGEA Travel

vrouw in lotusvelden in Cambodja

Cambodja is open voor toeristen
De grenzen van Cambodja zijn open en reizen is weer mogelijk, zonder al te ingewikkelde quarantaine procedures! Volledig gevaccineerde reizigers kunnen het land vrij bezoeken. Na aankomst wordt u getest door middel van een sneltest. Als de test negatief is, kan het avontuur in Cambodja beginnen. En wát voor avontuur! Hoewel Cambodja afgelopen jaren enorme ontwikkelingen heeft doorgemaakt, is het nog steeds één van de meest authentieke landen van Zuidoost-Azië.  

Alles over het actuele reisadvies naar Cambodja
Bezoek de highlights van Cambodja

Bewonder de highlights van Cambodja
Voor wie de eerste keer naar Cambodja reist, is het bezoeken van de highlights in Cambodja een must. Zelden sluit iemand zijn reis door Cambodja af zonder een bezoek te brengen aan de tempels van Ankor. Wist u dat Cambodja naast de tempels van Angkor nog zó veel meer moois te bieden heeft? 

Aanschouw het plattelandsleven in Kratie en het leven langs de waterkant van de Mekong rivier. In de hoofdstad Phnom Penh leert u meer over de tumultueuze geschiedenis van Cambodja. Kampot laat weer een koloniale sfeer zien en buiten het stadje zijn vele peperplantages te vinden. Vroeger werd de ‘Kampot pepper’ vooral in de Franse keuken veelvuldig gebruikt en hedendaags is het een peper van wereldkwaliteit! Naast het unieke binnenland heeft Cambodja ook prachtige eilanden, zoals Koh Rong Samloeung. Dit eiland is wat kleiner en rustiger dan zijn grotere broer Koh Rong.

Cambodja Highlights: een goede mix van highlights en plattelandsleven
Kratie en Koh Trong – het authentieke Cambodja

Kratie en Koh Trong – het authentieke Cambodja
Ten noordoosten van Phnom Penh ligt het plattelandsdorpje Kratie. Reizigers bewonderen in Kratie nog het authentieke Aziatische leven.

Wilt u een nóg betere glimp opvangen van het plattelandsleven in Cambodja? Maak dan een uitstapje naar het eilandje Koh Trong, dat midden in de majestueuze Mekong rivier ligt (tegenover Kratie). Ga hier al fietsend het eiland verkennen. Een pad van pakweg 7km laat u één van de leukste plekken in Cambodja zien. Onderweg komt u vriendelijke locals, homestays, plantages en rijstvelden tegen. Stop langs de kant voor overheerlijke snacks en vers fruit. Proef ook zeker een pomelo! Hier staat het eiland om bekend. Het is familie van de grapefruit, maar dan nog wat zoeter. Met een halve portie heeft u de dagelijkse dosis vitamines meteen binnen!

Kratie en Koh Trong: ontdek het in onze highlights rondreis
Wist u dat…
Reizigers ook Kratie bezoeken vanwege de zoetwater Irrawaddydolfijnen die iets ten noorden van het stadje leven? Ze komen nog maar op een paar plekken ter wereld voor en Kratie is er daar eentje van.
zwembad Rambutan Resort - Phnom Penh
kamer Rambutan Resort - Siem Reap
In de schijnwerpers: Rambutan Resort
Momenteel leeft merendeel van de Cambodjanen voor minder dan 2 dollar per dag. Het land is erg kwetsbaar voor natuurrampen, maar ook voor een pandemie als COVID-19. Van alle accommodaties die er in Cambodja te vinden zijn, zetten we er twee in de schijnwerpers: Rambutan Resort Phnom Penh en Rambutan Resort Siem Reap

De eigenaren van deze accommodaties hebben hun personeel niet in de steek gelaten tijdens de pandemie en hebben hen geholpen aan onderdak en op financieel gebied. Ze hebben als enige accommodatie in Cambodja, ál hun personeel weten te behouden. Wat ons betreft een enorme prestatie. Nu het toerisme in Cambodja weer aantrekt, hopen we dat ze weer als vanouds reizigers kunnen verwelkomen. Dat is, ondanks alle hulp van afgelopen tijd, natuurlijk wat ze het liefste doen! 
Neem een kijkje bij onze Cambodja rondreizen
www.pangeatravel.nl
Share Share
Forward Forward
Facebook
Instagram
PANGEA Travel
LinkedIn


Wilt u veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw profiel bijwerken of uitschrijven van deze e-maillijst