Copy
Nieuws van onze poezels
Nieuwsbrief Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

De eerste tekenen zijn er al

De winter is bijna voorbij. We kijken al uit naar de lente!

In de afgelopen periode werd de 16-jarige Sien geadopteerd en jammer genoeg kwamen Hanz en Poessie bij ons in de opvang.

De Kerstmarkt (€ 766) en onze Valentijnactie waren een succes. Nu zijn de voorbereidingen voor de Vaderdag-ontbijtmanden al begonnen. We wensen jullie veel plezier met deze nieuwe nieuwsbrief!

Geadopteerd Sien

Sien is geadopteerd

Onze lieve 16 jarige Sien vond een hele fijne thuis in het Antwerpse en gaat nu door het leven als een Si(e)njoortje. Ze is the lady of the house en wordt rotverwend. We zijn zo blij voor haar!

Bedankt Marleen en Ben!
Poessie

Ter adoptie Poessie en Hanz

Poessie en Hanz werden op 15 jarige leeftijd afgestaan wegens verhuis. Poessie voelde zich meteen als thuis. Ze komt graag fletsen en ligt graag languit op schoot. Gezien haar leeftijd is ze nog in zeer goede gezondheid! 

Voor Poessie zoeken wij een thuisje waar ze lekker op schoot kan zitten en waar men ook regelmatig met een speelhengel wil spelen. Laat je zeker niet afschrikken door haar leeftijd!
Hanz
Hanz heeft de verhuis nog niet verteerd. Hij is bang, blaast, grolt, haalt uit met zijn nageltjes en heel af en toe durft hij ook bijten... Wij hopen dat Hanz zich toch nog gaat thuis voelen zodat wij ook voor hem een fijne thuis kunnen geven. Laat je zeker niet afschrikken door zijn leeftijd!

Poessie en Hanz kregen een volledige senior check up en werden gezond verklaard! 
Gevonden

Gevonden

Dit lieve, sociale katje werd gevonden op zondag 5 maart in een brievenbus op de Groenhoef te Scherpenheuvel. Tot op heden hebben we nog geen enkele reactie gekregen. Ze is voorlopig bij ons in opvang en hopen dat haar baasje zich alsnog meldt.
Poppenbedjes voor onze poezels

IKEA poppenbedje

Je hebt vast al eens op een poezenfacebookgroep de Ikea-poppenbedjes zien passeren. Ze worden massaal gekocht door poezenliefhebbers en poezen overal ter wereld genieten er van. Hier geniet Pjotr, de kater des huizes van één van onze vrijwilligers.

Wil jij jouw poezel ook zo'n bedje geven? Hier de link om snel naar het product te gaan.
Volg ons YouTube kanaal

Een eigen YouTube kanaal

Woop woop! We hebben een eigen YouTube kanaal!

Abonneer je nu en volg leuke filmpjes van onze opvang.
Boek: de oude man en de kat

Boek


Charles Bukowski
Katers en poezen
ISBN 9789048832262
Publicatie 2016

'Katers en poezen' is Bukowski's ode aan ons favoriete huisdier. Bukowski ziet de ondoorgrondelijke viervoeters als majestueuze en elementaire entiteiten, met blikken die de ziel doorboren. Hij beschouwt ze als unieke krachten van de natuur, ongrijpbare afgevaardigden van schoonheid en liefde.
In deze bloemlezing leren we een andere kant van de cultschrijver kennen. Het staat vol grappige, ontroerende en vleiende bespiegelingen van de door Bukowski zo bewonderde dieren. Zijn katten zijn woest en veeleisend - hij beschrijft hoe ze hun prooi besluipen, hoe ze over zijn volgetypte pagina's kruipen en hem wakker maken door hun nagels in zijn gezicht te zetten - maar uiteraard zijn ook zijn katten extreem aanhankelijk, en bieden ze tedere, essentiële zorg.

'Katers en poezen' is een verhelderend portret van een formidabele schrijver met een unieke kijk op de wereld, en is onmisbaar voor iedereen die thuis opgewacht wordt door ten minste één kat.

Wil jij dit boek bestellen?
Doe dat dan bij Bol.com via deze link: jij betaalt niets extra's maar wij ontvangen een percentje op jouw bestelling:
Dier algemeen
 

Gedicht (door Bukowski)

Als vuur het leven in geschrokken
 
in smartelijke goddelijkheid loopt
mijn kat rond

Hij loopt rond, rond
met elektrische staart en
drukknop-
ogen

Hij is 
levend en
pluizig en
vaststaand als een 
pruimenboom

We begrijpen geen van beiden
kathedralen of
de man buiten die
zijn grasveld 
besproeit

Als ik helemaal mens was
zoals hij kat is-
als er zulke mensen waren
kon de wereld 
beginnen

Hij springt op de bank 
en loop door 
portalen van mijn
bewondering
Viyo bedankt!

Surefeed voedingsbakken

In januari deden we een grote investering. De aanschaf van 5 Surefeed voederbakken in onze opvang. Deze voederbakken werken op de chip van de kat. Elke kat heeft een eigen bak.

Waarom hebben we deze bakken aangeschaft?
We kunnen nu precies zien hoeveel elke kat eet. De korrels werden al elke dag gewogen maar nu kunnen we per kat zien wat ze eten. Is dit minder dan normaal of helemaal niet kunnen we onmiddellijk naar de dierenarts gaan want dan klopt er iets niet. Zouden er gezondheidsproblemen optreden kunnen de individuele kat de juiste voeding geven.

Aan te raden wanneer je meerdere katten hebt. De Surefeed is te bestellen bij Zooplus*. Wij raden aan om bij Surefeed de kap bij te bestellen. Deze wordt achterop de bak geplaatst zodat andere katten niet langs de achterkant mee kunnen eten wanneer het klepje opengaat. 
Poef demonstreert de Surefeed
* Maak gebruik van deze link. Jij betaalt niets extra's maar wij ontvangen een procentje op de bestelling
Afscheid Jumpy

Valentijnsactie

weer een succes!

Onze Valentijnactie werd weer een succes. Alle 50 beschikbare pakketjes werden verkocht en de actie bracht, dankzij sponsoring van chocolaatjes, sleutelhanger en huur lokalen Den Egger € 715,31 op.

Hartelijk dank aan iedereen die ons steunde!
 
Vaderdag actie ontbijtmanden

Ontbijtmanden

Met vaderdag kun je weer ontbijtmanden bestellen. Hou onze Facebookpagina en website in de gaten. Op zondag 11 juni brengen we de manden rond.
Nieuwe CD Lenny en de Wespen

Nieuwe CD Lenny en de Wespen

De nieuwe CD van Lenny en de Wespen is uit. Hij heet "Zin" en van deze CD is al een single uitgebracht: "Hey Marie". De clip van deze single kun je hier bekijken.

Chip je kat!

Volgens de wet worden katjes die nu geboren worden en een nieuwe thuis krijgen via asiels maar ook privé, gechipt. Wij willen nogmaals onderstrepen hoe belangrijk dit is.

Regelmatig worden we ingeschakeld om een gevonden kat te controleren op een chip (we zijn zelf in het bezit van een chiplezer). Jammer genoeg zijn velen niet gechipt anders konden we de gevonden poezels onmiddellijk terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

Indien jouw kat gechipt is, zorg er dan zeker voor bij verhuis of bij verandering van gsmnummer dat je dit doorgeeft. Ook indien jouw kat vermist is, moet je dit doorgeven aan IDchips. Indien jouw poezel dan wordt gevonden kan het asiel of dierenarts zien dat het om een vermiste kat gaat. Ook heel belangrijk bij diefstal!
Meer informatie IDchips >>

Wist je dat...

  • ... katten geen zoetsmaken kunnen proeven.
  • ... de meeste rode poezels katers zijn maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.
  • ... iemand met ailurophobie, bang is van katten. 
  • ... de wagen van de Germaanse Godin Freya werd getrokken door Boskatten die symbool stonden voor Haar magie.
  • ... in het oude Egypte Katten genoten speciale privileges en de Godin Bast of Bastet werd vaak hetzij als een kat, hetzij met een kattenkop afgebeeld.
  • ... alle katten worden geboren met blauwe ogen. De oogkleur verandert in de 4de/5de week en heeft pas na ± 9 maanden haar definitieve kleur gekregen.
Vragen of opmerkingen? Stuur ons een mailtje:
info@kattentehuisvergeetmenietje.be

Je kunt hier je gegevens aanpassen of meld je af van deze lijst
Gebruik je Gmail? Zorg er dan voor dat deze mail niet in de reclame-tab terecht komt.

©2017 Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

Email Marketing Powered by Mailchimp