Copy
View this email in your browser


Onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin
Plus d'informations / Meer nieuws: www.olyfran.org
Nieuwsbrief 2016-2017 / 17 - 02.03.2017

 

Deze nieuwsbrief is zeer speciaal voor alle CADET-deelnemers,

Olyfran wenst u allen van ganser harte te feliciteren! Deze eerste proef was voor het Olyfran-team een echte uitdaging want een sprong in het onbekende, maar ze werd een meevaller op bijna alle vlakken:

 
 • Inhoudelijk: slechts vijf deelnemers gebruikten de volle 60 minuten die mogelijk waren; de vragen waren dus zeker niet te moeilijk. Het voorafgaande studiewerk, allesbehalve eenvoudig, was dus goed gedaan!
   
 • Technologisch: de systemen hebben smetteloos alle pieken doorstaan (behalve één school waar het plaatselijk netwerk uitviel), slechts een tiental wachtwoorden hebben door hun schrijfwijze tot problemen geleid
   
 • Qua feedback: de beide scores werden geapprecieerd, maar de omzetting in een percentage waarbij rekening gehouden werd met de gebruikte tijd, was te streng
Daarom ook een dikke “Dank u!” aan alle collega’s die met hun klassen op diverse ogenblikken proefdraaiden!

Spijtig echter dat de overduidelijke toelichting in de powerpoint op de inschrijfsite, daarna schematisch herhaald in Nieuwsbrief-15, niet kon beletten dat enkele keren foutief gestart werd (bijv. op de verkeerde site…).

Spijtig ook dat enkele deelnemers getracht hebben beter te scoren door te trachten de programmatie te omzeilen. Fraudedetectie was voorzien en het bedrog werd dan ook onmiddellijk gedetecteerd. Trouwens deze deelnemers bedriegen zo enkel hun eigen leraar en kameraden vermits de resultaten niet publiek gegeven worden. Olyfran zal deze fraudeurs dan ook uitsluiten van de verloting van de prijzen.

Enkel deelnemers die inlogden onder “@CADET2017.be” worden in de resultaten opgenomen. Dit zal ook gelden voor de finaleronde.

 

Vroeger al aangekondigd:

ALLE INGESCHREVENEN MOGEN OPNIEUW DEELNEMEN AAN DE FINALERONDE op 19 april e.k.

Behalve enkele leerlingen die afzonderlijk via hun PC (= plaatselijke coördinator) verwittigd werden, gebruikt iedereen dezelfde gebruikersnaam met bijhorend wachtwoord als in de startronde.Nog deze informatie:
 • Ondanks de voorafgaande testen woog de tijd TE zwaar door in de omrekening naar een percentage. We hebben dit laatste dus weggelaten in de resultaten die u kunt downloaden via de inschrijfpagina.
   
 • De startronde bood 50 testvragen van ERK-A1-niveau. De finaleronde zal bestaan uit 45 A1-vragen en vijf vragen “Franskunde”.
   
 • De uitslagen van de startronde zijn sinds 1 maart beschikbaar gesteld via de inschrijfsite.
   
 • Voor de CADET-categorie is er geen algemeen klassement en worden de voorziene prijzen verloot. De gelukkigen zullen per mail verwittigd worden.
 
Olyfran wenst alle deelnemers een succesvolle en motiverende finaleronde!
 

Met vriendelijke olyfran-groeten

Het Interculturalis - Olyfran-Vlaanderen - DiWeF Team
 
Copyright © 2017 - Interculturalis vzw

Our mailing address is:
olyfranvl@olyfran.org

You can unsubscribe from this list