Copy
View this email in your browser

Deze nieuwsbrief is speciaal bedoeld voor de collega’s Frans van de eerste graad. Van hen hebben we echter geen bestand. Geef/Stuur deze nieuwsbrief dus zo ruim mogelijk door. Onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin
Plus d'informations / Meer nieuws: www.olyfran.org
Nieuwsbrief 2016-2017 / 4 - 27.10.2016

 
1. Vroege vogels

De inschrijfsite is beschikbaar. Ga zoals altijd naar www.olyfran.org  >  Olyfran-Vlaanderen  >  Inschrijven.
Wie zich vóór het einde van dit jaar als plaatselijke coördinator voor zijn school registreert en nadien minstens tien deelnemers inschrijft, wordt “vroege vogel”. Hij komt in aanmerking voor een van de twee citytrips naar Parijs voor twee personen, die door loting zullen toegewezen worden.

BELANGRIJK - U moet zich elk jaar opnieuw als PC registreren. Daartoe heeft u het stamnummer van uw school nodig. (Als het slechts vijf cijfers telt, een nul voorvoegen.)


2. OLYFRAN-CADET

 
De 30ste editie van de Vlaamse Olympi@de van het Frans, ook een feest voor de eerste graad! Inderdaad, OLYFRAN-CADET is er, de speciale versie van Olyfran voor de 1ste graad.

Hierna vindt u alles wat u moet weten, alles wat u wilde weten …

 
 
Wat?

OLYFRAN-CADET is een afdeling van OLYFRAN of de Vlaamse Olympi@de van het Frans, speciaal uitgewerkt voor de eerste graad (1ste en 2de graad) van het Vlaams secundair onderwijs. Het wordt niet opgevat als een echte wedstrijd, maar dient om jongeren aan te zetten onze tweede landstaal zo goed mogelijk te leren om later meer en betere beroepskansen te hebben en als een middel tot zelfontplooiing.

Verloop

Fase 1: Inschrijving
 
          Stap 1

Een leraar zorgt voor de promotie en de administratie in zijn school. Hij registreert zich eerst als plaatselijk coördinator (PC). Dit doet hij op www.olyfran.org > Olyfran-Vlaanderen > Inschrijven. Daar wordt ook uitgelegd hoe iemand zich als PC registreert en hoe hij nadien leerlingen-deelnemers inschrijft.

         Stap 2

Na inschrijving van de leerlingen-deelnemers betaalt hij onmiddellijk het inschrijvingsgeld (2€/deelnemer) op BE51 0013 0730 4362 van Interculturalis vzw met vermelding van CADET, naam, gemeente en stamnummer van zijn school.

Alle leerlingen-deelnemers krijgen van de organisatie persoonlijke inloggegevens, nl. een eigen gebruikersnaam en paswoord. Ongeveer een week vóór de startronde wordt deze lijst voor elke PC ter beschikking gesteld op de inschrijfsite. De PC deelt de deelnemers hun inloggegevens mee.

Fase 2: Startronde op 22 februari 2017

Binnen de meegedeelde tijdspanne (tussen 9u en 16u) loggen de ingeschreven leerlingen-deelnemers in op “concours.olyfran.org” (“www” is niet nodig) en ze lossen er (best zo snel mogelijk) de vijftig voorgelegde meerkeuzevragen (ERK-niveau A1) op. Hiertoe krijgen ze maximum één uur werktijd. Aan het einde niet vergeten definitief af te sluiten! – De resultaten worden toegankelijk gesteld op de inschrijfpagina’s: enerzijds op 100 het aantal juist opgeloste vragen en de gebruikte tijd, en anderzijds op 100 een score die rekening houdt met het vorige resultaat en de tijd die de deelnemer gebruikte om de vragen op te lossen. De PC wordt verwittigd wanneer de resultaten van zijn deelnemers beschikbaar staan op de inschrijfsite.

Fase 3: Finaleronde op 19 april 2017

Alle ingeschreven leerlingen kunnen opnieuw inloggen op de al gekende site. Ze lossen er weer (best zo snel mogelijk) vijftig meerkeuzevragen op (40 niveau A1, 5 niveau A2 en 5 “Franskunde*”). – Opnieuw worden de resultaten toegankelijk gesteld op de inschrijfpagina’s. De PC wordt ook nu verwittigd.

Promotie

De PC (en zijn collega’s) voeren zoveel mogelijk promotie. Olyfran biedt daartoe gratis volgende hulpmiddelen aan:

 
  • Posters formaat A2 (bestellen via de inschrijfpagina’s)
  • De speciale sticker voor CADET (bestellen via de inschrijfpagina’s)
  • De algemene flyer van Olyfran-XXX (bestellen via de inschrijfpagina’s)
  • Het promofilmpje: downloaden op www.olyfran.org  >  Olyfran-Vlaanderen > Olyfran Editie 2017 > Cadet > Promofilm
Prijzen

Olyfran-CADET is een sensibiliseringsactie rond het leren van de Franse taal. Daarom worden slechts een beperkt aantal individuele prijzen toegekend, maar zijn er vele beloningen. Olyfran-Cadet wordt aan de leraars Frans ter beschikking gesteld om hun leerlingen te motiveren door middel van een activiteit via een eigentijds medium, m.n. het internet. Info over prijzen en beloningen, zie www.olyfran.org > Olyfran-Vlaanderen > Olyfran-Editie 2017 > Cadet

Oefenen

Begin januari zal meegedeeld worden waar toekomstige deelnemers (en alle anderen) kunnen oefenen met de vragenbank.


Alle informatie over OLYFRAN-CADET (en de beide andere Olyfran-categorieën) vindt u ook op www.olyfran.org > Olyfran-Vlaanderen > Cadet
 Met vriendelijke olyfran-groeten,

Het Interculturalis - Olyfran-Vlaanderen - DiWeF Team* Franskunde: Algemene kennis van Frankrijk en de Francofone wereld: aardrijkskunde, geschiedenis, toerisme, actualiteit, gewoonten, gebruiken ...
 
Copyright © 2016 - Interculturalis vzw

Our mailing address is:
olyfranvl@olyfran.org

You can unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Olyfran · Universiteit Hasselt - Agoralaan - gebouw D · Diepenbeek 3590 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp