Copy
Nyheter från Sveriges nordligaste destination
Läs mejlet i din webbläsare
Dela
Skicka vidare

Ministerbesök på Vildmarksmässan

I vårbudgeten kräver Miljöpartiet (MP) sänkt moms från 25 till 6 % på naturguidningar. Finansmarknadsminister Per Bolund ville träffa Swedish Lapland i samband med att förslaget lanserades.
Läs mer här

#moms #naturguider #naturturism

Livsstilsmagasinet – nu på tyska!

Swedish Laplands första livsstilsmagasin på tyska såg dagens ljus i samband med världens största turistmässa – ITB i Berlin. Mer om mässan och magasinet i länken nedan!
Läs mer här

#arcticlifestyle #tyskmarknad #ITB

Prisad webb

 Internetworld har utsett årets 100 bästa sajter. swedishlapland.com rankas topp fem i kategorin Turism. Från motiveringen tar vi med oss "...bjuder man på en snygg, modern sajt med hög kvalitet på innehållet."  
Läs mer här

#webb #strategi #topp100

Johanna Ögren ny marknadsansvarig för Swedish Lapland

"Att kommunicera Swedish Lapland på den internationella resemarknaden är ingen ensamresa. Tvärtom, det är en laginsats av stora mått..."   
Läs mer här

#nypåjobbet #marknad #rekrytering
Omvärld och trender

Trender kan vara hastigt övergående eller förändra en bransch – här skriver Skrift om tio hotelltrender som kommer forma gästupplevelser.

Investeringar i Ammarnäs och Tjuonajokk – Per Jobs entreprenören bakom FishYourDream.com startar Björk Experience
Så här ser andra på oss
 
Swedish Lapland i China Daily.  PS. texten är på engelska 

The Independent skriver om Ice Yoga – artikeln är ett resultat av samarbete med Visit Sweden 

Michael Rocking skriver om en branch i behov av kompetens – läs mer hos Turismnytt
Här samlar vi branschnytt!

– En flygskatt vore rent förödande för en konkurrensutsatt verksamhet som vår bransch, säger Göran Widén i en intervju med Svenskt näringsliv.

Peter Lundström på Swenature pratar om samarbete och utveckling med Norran

Skellefteå lyfter – nya flyglinjer, nya paketeringar och en besöksnäring med framåtanda!
 
Foto: SKIFT magazine, Åka Skidor och Carl-Johan Utsi
Tipsa ansvarig för nyhetsbrev! Mejla Anna Odevall på anna.odevall@swedishlapland.com
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Webb
Webb
Mynewsdesk
Mynewsdesk
Instagram
Instagram
Swedish Lapland Visitors Board är regionens officiella företrädare för besöksnäringen som genom en näringslivsorienterad samverkansplattform verkar för att stötta näringens ambitioner att göra affärer av den internationella och nationella efterfrågan på destinationens utbud av subarktiska produkter och upplevelser. Målet är en fördubbling av omsättningen (TEM-rapporten) fram till år 2020, från 2010 års nivå om 4,1 miljarder till 8,2 miljarder. 

Huvuddelen av verksamheten inom Swedish Lapland Visitors Board bedrivs i form av utvecklingsprojekt. För närvarande driver organisationen projekten:

 ”Destination Capacity Building in Swedish Lapland” är ett samverkansprojekt som syftar till att skapa ökad tillväxt i regionens små- och medelstora besöksnäringsföretag. Projektet är finansierat av EUs Strukturfonder/Tillväxtverket, destinationens samtliga 16 kommuner, Länsstyrelsen Norrbotten, Norrbottens läns landsting, Region Västerbotten. 

 ”Visit Arctic Europe” är ett gränsöverskridande marknadsprojekt som drivs tillsammans med Northern Norway Tourism Board och Finnish Lapland Tourism Board. Det finansieras av Interreg Nord, besöksnäringsföretag och partners, VisitSweden, Länsstyrelsen Norrbotten och Norrbottens läns landsting.
Nyhetsbrevet ges ut av Swedish Lapland Visitors Board. Regionens officiella företrädare för besöksnäringen. Mer från verksamheten hittar du på: swedishlaplandvisitorsboard.com 
Copyright © 2017 Swedish Lapland Visitors Board, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp