Copy
online versie View this email in your browser 
contact

Wat hangt er in de lucht? 

Half september en nog volop zomer. Ben jij aan het nazomeren of alweer vol aan de gang, klaar voor de laatste etappe van het jaar? Zelf kan ik maar moeilijk op gang komen na de zomervakantie, iets wat nieuw is voor mij. En ik hoor het van meer mensen om me heen, alsof er een verstilling, vertraging gaande is. Een verschuiving in energie? Of is het gewoon het mooie weer dat ons maar naar buiten blijft lokken om te komen spelen. Ik weet het niet precies.
In de bovenstroom laat de vertraging zich zien in het maar niet in het ritme willen komen, dingen voor me uitschuiven en niet zo'n zin om te doen wat op het programma staat... Ik weet van mezelf dat onder 'niet zo'n zin' meestal iets anders schuilgaat. Want de bovenstroom is meestal niet wat het lijkt. Wat eruit ziet als niksnutten aan de oppervlakte, herbergt een wereld eronder.

Deze zomer heb ik dat verschil tussen boven- en onderstroom weer heel mooi mogen ervaren in de zee. Ik hou van de zee en ben er dan ook veel geweest deze zomer. En op 1 van die dagen, het was prachtig en bijna windstil, gaf een klein briesje van die kabbelende golfjes op de zee. Heerlijk vind ik dat om in te dobberen en te voelen hoe ik gedragen wordt door de zee, het oervrouwelijke. En zo stilliggend in het water werd ik me bewust hoe ik door de onderstroom in tegenovergestelde richting werd wegdreef. En zo gaat het vaak ook in ons leven. De golven laten aan de bovenkant iets zien, maar wat gebeurt daaronder, wat trekt er aan je? Met opstellingen duiken we als het ware die onderstroom in, om daar waar te nemen welke krachten er aan je trekken. Daar kun je zien of je in je eigen stroom aanwezig bent of de stroom van iemand anders volgt. Wat laat zich bij jou zien in de onderstroom?

Verderop in deze nieuwsbrief, meer over wat ik in mijn eigen leven hiervan merk op dit moment in het artikel over Vrouw Zijn. Verder komen aan bod, inzichten uit de 8 daagse cursus 'Licht op Ziekte' en het systemisch zielswerk in het lichaam. En natuurlijk de agenda voor de komende periode met onder andere gratis webinars waarin ik je graag ontmoet en meer inzichten met je deel.

Graag ontmoet ik je.
Nazomerse warme groet,
P.S. Zelf had ik deze zomer een bijzondere ervaring tijdens het Healingfestival in Venwoude toen ik door het vuur geroepen werd en mijn eerste vuurloop meemaakte. Wat ik daar leerde lees je hier.

Vrouw Zijn: Je Roeping Leven start oktober


Het volgen van de levensstroom betekent soms ook gemaakte plannen wijzigen. Omdat het leven anders stroomt of omdat het leven iets anders van me vraagt... Iets wat overigens niet altijd even makkelijk is voor me om te erkennen en te volgen.
Deze week heb ik besloten gehoor te geven aan dat wat er in me leeft en de start van de nieuwe reis 'Vrouw Zijn: Je Roeping Leven' te verschuiven naar vrijdag 21 oktober.

Na de vakantie merk ik dat alles, inclusief ikzelf, maar langzaam weer op gang komt. Er lijkt op een diepere laag iets te veranderen, te vertragen en te verstillen. Iets wat ik ook in de opstellingen terugzie en het enige wat juist voelt om te doen is om hier ruimte aan te geven, zodat het zich kan ontvouwen. En zoals gebruikelijk, werkt de kosmos hier graag aan mee in de zin van minder aanmeldingen. 
Net als in de opstellingen is de buitenwereld een weerspiegeling van wat er binnen is. De beweging komt altijd van binnenuit. Waar het naartoe beweegt? Ik hou jullie op de hoogte...

Wil je vanaf 21 oktober meereizen? Dat kan nog.
Stuur in dat geval een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl of bel voor meer informatie met 06-48102716 
Lees hier voor meer informatie en voor het hele programma van de reis.


Ervaringen deelneemsters:
"Terugkijkend op mijn bijzondere reis met de andere meisjes ervaar ik iets moois. De Verbinding met mijzelf is inniger geworden. Het klinkt zo misschien wat simpel maar het voelt geweldig! Een gevoel dat is ontstaan door in de opstellingen contact te hebben gemaakt met dat wat nog niet gezien was of gevoelt. Soms was het niet in woorden te vatten of herkenbaar en had het tijd nodig om te bezinken. Maar alles tezamen maakt dat ik mijzelf nog beter zie en respecteer, maar vooral voel ik, krachtiger dan ooit, dat ik ECHT trouw heb te zijn aan mijzelf!
Uit liefde voor mijzelf ❤" ~ Sascha Massaro (9 sept 2016)


"Ik wil je even zeggen dat ik het wel heel bijzondere reis vind. Ongelofelijk hoe dit doorwerkt! Ik krijg ook steeds meer zicht op waar bij mij zelf nu de crux zit. Ik grote sterke vrouw voor anderen, ik voel me als het mezelf aan gaat zo klein, zo klein, en voel me erg afhankelijk van de goedkeuring van anderen. (...) Wat na die laatste avond bij jou zo fijn was, dat ik er toen achter kwam, dat als ik maar gewoon dicht bij mezelf blijf en m'n gevoel volg, dat ik dan in mijn kracht kom te staan." ~ M.K. (zomer 2016)

"Ik begon de reis, omdat ik al lange tijd veel energie verloor en moeite had om bij mezelf te blijven. Hier voel ik een duidelijke verandering in, ook mijn relaties in het hier en nu zijn verbeterd." ~ M.S. (dec. 2014)

"De familieopstellingen bij jou ervaar ik als het verbinden van hart met hart, waardoor het weer kan stromen. Ik ben blij en dankbaar dat je steeds jouw wijsheid wilt delen en zo zorgvuldig helpt integreren wat verdwaald, losgeraakt, afgesplitst is geweest." H.H. (nov. 2014)

 

Overgave aan de Liefde
Uit de Cursus Licht op Ziekte & Gezondheid
Blok 3: Leef de Liefde


Wat een bijzondere reis maken we samen in deze cursus. Het voelt echt als een voorrecht om dit te mogen begeleiden samen met collega Arianne de Zwart. 
7 vrouwen stapten in april in met de intentie om anders contact te maken met hun fysieke conditie en waar te nemen wat de boodschap is onder de ziekte of klachten waar ze op dit moment mee te maken hebben. In het 1e blok maakten we contact met de ziekte/gezondheidsklachten en alles wat daarom heen speelt aan gevoelens en emoties en met het leven en de dood. In dit blok zagen we onder andere hoe leven en dood nauw met elkaar verbonden zijn, hetzelfde, elkaars spiegelbeeld.
Het 2e blok: "Mijn ziel kan zonder mijn lichaam, maar andersom niet". Dit blok stond in het teken van dieper contact met het lichaam, met wat het ons wil vertellen. Een blok van verkennen en waarnemen in het lichaam met behulp van opstellingen en met gastdocent Henk Fransen, die ons meenam in de psychosomatiek en het helend tekenen. 

En een paar weken terug hebben we elkaar opnieuw ontmoet voor het 3e blok, met als thema 'Leef de Liefde'. Alles uit de eerste 2 blokken stroomt mee dit blok in om te verkennen hoe en waar de liefde stroomt voor onszelf en in relatie tot de ander. Waar stroomt het vrij en waar blokkeert het? Wat is de impact van het hebben van een ziekte hierop?
Twee vrouwen uit de groep zien in de ontmoeting met elkaar tijdens een oefening opeens haarscherp hoe Lees verder...

PS  Spreekt deze cursus jou aan, vanuit jouw persoonlijke reis en /of als therapeut, de 2e cursus start op 30 september a.s. Voorafgaand kun je nog meer van dit werk voelen en ervaren in de dagworkshop Licht op Ziekte en Gezondheid van 18 september a.s. als ook in het aankomende gratis webinar van  woensdagavond 21 september


 

Wat vertelt jouw lichaam jou?
Gratis webinar op 6 oktober van 20.30 - 21.30 uur


Het afgelopen jaar heb ik er al veel over geschreven: het systemisch zielswerk in het lichaam.

In dit eerste webinar over dit thema verkennen we het heilige huwelijk tussen jou (wie jij in essentie bent) en jouw lichaam, daar waar jouw lichaam en ziel samenkomen. Hoe ben jij verbonden met jouw lichaam? Ben jij verworden tot een wandelend hoofd of kun je heel scherp waarnemen wat jouw lichaam jou wil vertellen?
Eén van de inzichten uit de opstellingen rondom dit thema is dat onze ziel wel zonder ons lichaam kan, maar andersom niet, ons lichaam zonder de bezieling van onze ziel is levenloos. In de praktijk zien we natuurlijk allerlei gradaties in hoe we verbonden zijn met ons lichaam en de uitwerking daarvan in ons leven hier en nu. Denk aan vragen rondom gezondheid, relaties, jezelf manifesteren in het leven.

In het systemisch zielswerk in het lichaam komen veel van deze thema's naar voren, met steeds opnieuw de link naar de verbinding met jouw lichaam. In de sessies volgen we de signalen van het lichaam in het hier en nu, maar ook dieper het systemisch veld in, naar dat wat geen plek heeft gekregen en resoneert met de signalen in ons lichaam.
Hoe dat in zijn werk gaat, wat je daarbij kunt verwachten en wat het je kan brengen vertel ik je in dit webinar aan de hand van praktijkvoorbeelden en inzichten. Daarbij zullen we ook een korte oefening doen, om iets van dit werk te ervaren.
Inschrijven voor het webinar van 6 oktober 20.30 - 21.30 uur

PS. Op 21 en 22 oktober geef ik voor de 2e keer de intensive Systemisch Zielswerk in het Lichaam, waarin we in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers de relatie met ons lichaam dieper onderzoeken. 
PSS. Wil je niet wachten op het webinar of de intensive maar direct een individuele sessie boeken? Dat kan natuurlijk ook. Neem in dat geval contact met me op voor meer informatie en het maken van een afspraak.
21 sept. 20.30 - 21.30 uur
Gratis Webinar: Licht op Ziekte & Gezondheid

In dit webinar neem ik je dieper mee in wat opstellingen met ziekte en gezondheidsvragen inhouden en wat dit je kan brengen. Ook zal ik inzichten delen over opstellingen bij kanker. Verder kijken we vanuit jouw vraag naar de ziekte en naar welke boodschap er mogelijk achter verborgen ligt. 

Ik nodig je van harte uit om te ervaren hoe het systemisch perspectief op gezondheid je kan ondersteunen. 
Om je direct in te schrijven
18 sept.  10.00 - 16.30 uur
Dagworkshop: Licht op Ziekte & Gezondheid


Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem. 

We kijken deze dag met compassie naar de ziekte en naar de balans die het wil herstellen. 
Om je direct in te schrijven

Agenda September & Oktober 
(workshops waarvoor je nog kunt inschrijven)

Zoals eerder aangegeven ben ik als partner verbonden aan de Academie voor Opstellingen. Je merkt dat onder andere doordat inschrijven direct via de Academie gaat. Daarom linken de activiteiten waarvoor dit geldt rechtstreeks naar de website van de Academie. Deze workshops zijn ook terug te vinden in de agenda van de Academie.

Praktische informatie over de workshops:
Locatie: Alle workshops vinden plaats bij Flow Plaza Zaanenstraat 18-I, Haarlem
Jouw bijdrage:
- Avondworkshops: € 42,35- (incl. btw). 

- Dagworkshop: € 95,- incl. btw | Neem je een vriend en/of vriendin mee dan betaal je allebei slechts 85,- incl. btw
- Intensive SZL: € 355,- incl btw en lunch 
- Vrouw Zijn: Je Roeping Leven: € 350 incl btw. | Neem een vriendin mee dan betaal je beide € 325, incl btw.


Aanmelden en informatie: graag een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl om je aan te melden of bel 06-48102716 voor meer informatie. 

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken? Ook dat is mogelijk. Neem in dat geval even contact met me op.
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp