Copy
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief:

Agenda:

  • 22 maart: 3e parkeeravond
  • 14 mei: Lentewandeling
  • 16 mei: Schouw 't Oude Dorp met gemeente
  • 17 juni: Aanschuif-eten
  • 26 augustus: Brood en Spelen

Update Dorpsklep


Zoals je weet zijn wij, de leden van de initiatiefgroep Dorpsklep, in overleg met de gemeente over het betrekken van een ‘huiskamer’. Dit duurt langer dan verwacht. Vooruitlopend hierop organiseren we alvast twee activiteiten:
  • Lentewandeling op zondag 14 mei, met aansluitend voorjaarssoep en borrel. Aanvang: 14.00 uur. Nadere details volgen. Degenen die mee zijn geweest met de herfstwandeling, weten hoe leuk dit is!
  • Aanschuif-eten als start van de zomer op 17 juni. Nadere details volgen.
Noteer deze data alvast in je agenda!
Er staat nog veel meer te gebeuren…..

Met groeten,
Initiatiefgroep Dorpsklep: Peet Meijer, Elaine Eppens, Ingrid Emmerik, Marleen van der Wouw, Annemiek Eggink, Alyce Zandbergen.
 

Verslag algemene ledenvergadering 31 januari


31 januari kwamen de leden van Vereniging Het Oude Dorp bij elkaar in Amis voor de jaarvergadering van 2017. Besproken zijn de notulen van de eerdere ledenvergaderingen in oktober en de buitengewone ledenvergadering over De Dorpsklep in december.

Er is gesproken over de uitvoering tot nu toe wat betreft de toekomstvisie die afgelopen jaren geschreven is voor Het Oude Dorp en het geschreven jaarverslag van 2016 werd doorgenomen. Na verdere toelichting op een statutenwijziging werd ook daarmee ingestemd en was het tijd om vooruit te blikken op de plannen voor 2017. Na een korte blik op het jaarplan van 2017 gingen de aanwezige leden in groepjes uiteen om te brainstormen over op te pakken activiteiten. Er zijn mooie ideeën boven geborreld waar mee aan de slag gegaan kan worden door de leden met ondersteuning van het bestuur.

Na deze informele afsluiting van de vergadering was het tijd voor het officiële aftreden van het interim bestuur en het (her) benoemen van het nieuwe bestuur (op de foto: Margo Boogaard, Jorg van der Plank, Birgitta van Zwetselaar, Titia Wentholt).
Het oude bestuur werd in de bloemetjes gezet, waarna het nieuwe bestuur zich heeft voorgesteld.
Hierna was er gelegenheid om met elkaar na te praten over de avond en de ideeën die genoemd werden.

Parkeren onder de loep


Op twee bijeenkomsten in januari en februari in ‘t Voorhof hebben bewoners en ondernemers gepraat over de parkeersituatie in Het Oude Dorp. De bijeenkomsten waren georganiseerd door de Vereniging Het Oude Dorp en de gemeente de Bilt.

Klik hier om het verslag van de eerste twee bijeenkomsten te lezen.

Op 22 maart om 20.00 in ’t Voorhof wordt de 3e bijeenkomst gehouden. Op deze bijeenkomst zullen we het voorstel dat de gemeente zal doen bespreken.
 

Kapsalon Knip Knap mooi opgeknapt


Door Jorinde Brandligt
In April is het een jaar geleden dat er brand uitbrak in Kapsalon Knip Knap. Eigenaar Jamal Azougagh (37) en collega Manon van Doorn zaten niet bij de pakken neer en besloten voor een metamorfose te gaan. Knip Knap kreeg een trendy look en opende in oktober 2016 trots haar fonkelnieuwe glazen deur.

 
Terwijl Jamal mijn zoon een kapsel aanmeet dat brugklasproof is, praat ik met Jamal. Jamal volgde een kappersopleiding in La rache in Noord Marokko die hij in 1998 afronde. In 2006 kwam hij naar Nederland en begon enkele jaren later een kapsalon in Soesterberg. Door zijn vrouw, geboren en getogen in De Bilt leerde hij Het oude dorp kennen en toen hier een pand vrijkwam pakte hij zijn kans. Dat is inmiddels bijna zes jaar geleden.
 
Alles liep eigenlijk op rolletjes, tot in april 2016 de brand zijn zaak verwoestte. Onderzoek wees uit: Aangestoken waarschijnlijk. Dader? Nooit gevonden. Jamal: ‘Dat was schrikken, maar gelukkig konden we in het pand hiernaast en in De Fietsflat Beixo tussen de fietsen tijdelijk doorknippen, dat was inproviseren maar wel heel fijn, we hebben het gered’
 
Jamal heeft veel vaste klanten die graag een stukje om voor hem rijden, Utrecht, Zeist, Groenekan en ook de studenten van de Uithof lijken hem gevonden te hebben. Jamal: ‘We zitten lekker centraal hier, en steeds meer mensen weten ons te vinden, alhoewel dat natuurlijk altijd nog beter kan.’
 
Terwijl Jamal de vloer aanveegt, kijk ik even rond.
Een lange rij fauteuils langs de muur en een pruttelend koffieapparaat wachten op nieuwe klanten. Stemmige kleuren,  blinkende kappers apparatuur, glossy magazines op de salontafel, alles nieuw en klaar voor een nieuwe start.
 
Onderweg naar huis vraag ik Jonne wat hij van zijn verse kapsel vindt, maar hij spurt al weg: ‘Ik ga het even aan Dennis (vriendje van de overkant) laten zien!’

Adres: Dorpstraat 20, open: Ma. t/m za. 09:00 – 18:00 uur.
Meer informatie is te vinden op hun site: www.knip-knapkapsalon.nl
en op facebook.
Ons adres:
Vereniging Het Oude Dorp
Burgemeester de Withstraat 58
De Bilt, Ut 3732 EM
Netherlands

Add us to your address book
Mailinglijst: gegevens bewerken of afmelden
Redactie: Nils Buis, Jorinde Brandligt, Hans Kars, Lars van der Plank

Email Marketing Powered by Mailchimp